Partyflock
 

Verslag van Rebirth Festival 2013, 27 april 2013

door , gepubliceerd op
Rebirth 2013

27 april 2013

Raamse Akkers

Haaren

Dit feest verdiend een report van mijn hand ! Officieel is de opening van het festivalseizoen tijdens Pasen. Paaspop heeft al jaren de eer om dit te mogen organiseren. 2 weken daarna is het tijd voor de eerste kleinere festivals in Nederland.

Rebirth is al jaren een feest dat organisatorisch perfect geregeld is.

De Line-up is altijd om te smullen, hoe ze het voor elkaar krijgen is me een raadsel, maar de optredende artiesten zijn echt geen watjes en zeker geen onbekende.

12:00 - 13:00: Noisecult
13:00 - 14:00: Da Tweekaz
13:00 - 14:00: Josh & Wesz
14:00 - 14:30: Live: Juized
14:30 - 15:30: Isaac
15:30 - 16:30: Wasted Penguinz
16:30 - 17:00: Live: Atmozfears
17:00 - 18:00: Alpha²
17:00 - 18:00: Digital Punk
18:00 - 19:00: Code Black
19:00 - 19:30: Live: Scope DJ
19:30 - 20:30: Deepack
20:30 - 21:30: D-Block & S-te-Fan
21:30 - 22:00: Live: E-Force
22:00 - 23:00: Tatanka
22:00 - 23:00: Zatox
23:00 - 00:00: Frequencerz
00:00 - 00:00: MC: DV8
00:00 - 00:00: MC: Villain

De bereikbaarheid is perfect vanaf de rijksweg N65 staan de borden Rebirth parking al aangegeven. Rijdend door het brabantse landschap geniet ik van de landerijen. Vanaf kilometers afstand zie je de eerste bezoekers al lopen. Brrrrr op het t-shirt maar de "boeren" zijn blijkbaar bikkels. Erg leuk om te zien dat heel veel mensen met de fiets naar dit festival komen. Ik heb het nog nooit gedaan, maar dat komt omdat er in mijn buurt nooit kleine festivals gegeven worden. Voor de fietsers is er een bepaalde stalling dus ook daar is aan gedacht.

De Parkeerplaats voor auto's is op een weiland, niet van die achterlijke bedragen als 12 Euro voor het mogen stallen van je auto. Nee voor 5 Euro heeft de auto een lekker plekkie in de zon. Dus het kan dus wel voor die prijs ! Vanaf de parkeerplaats zie je een hele grote tent. Daar zou het allemaal gaan gebeuren. Er waren zowel Vip als Regular tickets te koop. Vip-pers hadden een eigen VIP deck zodat zij een goed overzicht hadden vanaf de zijkant van de zaal.

De aankleding van de zaal was goed. Jah het blijft een tent en het gaat eigenlijk alleen maar om het podium. Ik vond het een mooi verzorgd podium. Het was breed en goed overzichtelijk. De Dj booth was goed zichtbaar voor het publiek. Hierdoor was er ook een goede interactie mogelijk tussen de dj's en het publiek.

Tijdens dit event waren er 2 en soms zelfs 3 mc's aktief. Ook dit was voor mij uniek maar werkte perfect. Mc Villain en Mc Dv8 vulden elkaar goed aan en waren niet overdreven aan het woord. Ze waren een aanvulling en geen ergernis. Ze zweepte de mensenmassa lekker op en de interactie was wederzijds.

klein minpuntje, maar dat irriteert mij gewoon mateloos. Mensen stop toch eens met roken. Niets is zo irritant om een tatoeage te krijgen van iemand waar je niet op zit te wachten. En ik weet dat het niet expres gebeurd maar tijdens het springen maar het is wel vet irritant. Ik als anti roker zit de hele tijd in de lucht van een ander die af en toe een trekje neemt. Ook weet ik dat het voor de organisatie ondoenlijk is om hier tegen op te treden.

Maar verder meer dan hulde voor de organisatie.

Om de warmte in de tent wat af te koelen deden de co2 gassen af en toe zijn werk. Met gigantische kracht werd er om de zoveel tijd koude lucht in geblazen. Een heerlijke afkoeling om de hitte in de tent te voorkomen. De beveiligers van KPJ hadden de zaakjes goed onder controle. Als er iemand het ff nodig vond om over de barrier te klimmen dan werd deze vrijwel direct verzocht weer een plaats in de zaal te nemen. Al was er een uitzondering voor een acrobaat. Hij was zo lenig om het podium te klimmen en op de beats van de stampende hardstyle deed hij een handstand walk ! Mc Dv8 kon dit wel waarderen, maar ook dit voorval was bijna een not done moment.

Voordat de nieuwe DJ zijn afwachting kon maken in de DJ Booth werden er door de Mc's a4- tjes verspreid met I Love en dan de nieuw te draaien Dj's. Het was een erg leuk en verrassend gezicht voor de Djs om dan hun namen op zoveel verschillende a-4tjes te zien door de zaal. Ook dit was sfeerverhogend en pakte geniaal uit.

De sfeer was goed en dat kwam mede doordat er genoeg plaats is en was voor iedereen.
De organisatie heeft er blijkbaar voor gekozen dat er een maximum capaciteit is van 5000 en dat er ook niet extra verkocht gaat worden. De afgegeven vergunning is hun blijkbaar heilig. Ook dit is een pluspunt want extra geld harken is tegenwoordig een DING. Zoveel mogelijk geld verdienen en niet meer denken aan betalende bezoeker is een veel geziene iets. Je hebt dan niet genoeg ruimte meer en dat zorgt voor irritaties. Mensen lopen tegen elkaar aan en de eerste opstootjes worden gevormd.

Respect voor elkaar was er zeker. Iedereen komt maar voor 1 ding en dat is gewoon lekker stampen, lekker knalluh en genieten van een lekker feestje. Mijn inziens is de organisatie daar perfect in geslaagd.

Er waren lasers, goede verlichting en een perfecte geluidinstallatie. De boxxen stonden perfect opgesteld zodat je overal in de zaal genoeg geluid had.

Over het gehele podium stonden gasbranders waar om de zoveel tijd een vuurvlam vandaan kwam. Voor de sprekende Mc af en toe een verrassing wanneer en weer een vlam kwam.

Tijdens de set van Zatox en Tatanka was er zelfs wat Pyro vuur. Aan weerszijden van het podium waren wat sfeerverhogende fonteinen de lucht in gespuwd.

Ook de wachttijden aan de bars was minimaal. En de prijzen waren ook perfect 2, 50 voor een drankje vind ik een goede acceptabele prijs. Er was buiten de tent een zitje waar je lekker kon genieten van de zon en waar je een lekkere snack kon halen. Er stond een frietkraam waar lekkere patat verkocht werd. Ook waren er stand voor merchandising en natuurlijk sigaretten. Wilde je iets anders eten dan een vette hap dan kon je dit ook kopen.

Erg knap dat op een heel beperkt terrein zoveel geboden wordt.

Wat betreft de draaiende dj's daar kan ik weinig over zeggen. Ik heb geen verstand van titels wie wat gedraaid heeft. Ik kan wel zeggen dat de N R G er weer afspatte bij Deepack. Marcel en Frank hadden een puike set. Wat een begin met een remix van allemaal Oldskool Kneiters.

D-block en S-te-fan voor mij de mannen waren van dit event. Ik hoop dat ik de gedraaide set de aankomende maanden nog een paar keer mag horen want die zat perfect in elkaar.

Ik ben dan ook heel erg te spreken over de organisatie van dit feest.

Prijs- kwaliteit is perfect

VOLGEND JAAR KOM IK ZEKER WEER ! Bedankt voor het lezen van mijn visie op de afgelopen Rebirth hardstyle edition 2013

Grtzzz

Erik

3 opmerkingen

 
Artiest {SHOWLIST artist 39929, 73283, 87730, 109879}
Say no more...was top
Niels van de Frequencerz sprong ook in het begin van hun set op de dj-booth totdat de vlammen kwamen verbrandde hij zich bijna :P