Partyflock
 

Verslag van Qlimax, 27 november 2010

door , gepubliceerd op
Qlimax
7 september 2010
Qlimax 2010

Na een geslaagde 2009 editie besloten we om dit jaar wederom naar Qlimax te gaan. Na op 25 september kaartjes te hebben bemachtigd begon het uitkijken naar dit evenement, hoe dichter 27 november naderde hoe meer zin ik erin begon te krijgen!
Om 21:30 was het dan zover we vertrokken richting Arnhem. Aangekomen op het station konden we lekker snel de pendelbus in en werden we richting het Gelredome gebracht. Achteraf hadden we geluk dat we bij ingang Q naar binnen moesten want hier waren nog wel kluisjes aanwezig, in tegenstelling tot de andere ingang.
Vervolgens konden we dan eindelijk naar binnen, na de tribune afgedaald te zijn kwamen we aan op het veld en zijn we richting het podium gelopen. Hier was Stephanie bezig het einde van haar set.

Wildstylez

Na het openen van de gateway to “an alternate reality” werden we welkom geheten op Qlimax en was het de beurt aan Wildstylez. Deze opende zijn set met zijn nieuwe nummer “Back 2 Basics”. Verder kwam zijn Defqon 2010 anthem “No Time To Waste” langs en de nieuwe van Headhunterz “From Within” en ook nummers als “Lost In Music”, “A Complex Situation” en “Stuck In Your Head”. Om 1 uur was de Wildstylez klaar met zijn set, maar hij bleef wel staan, wat ging er gebeuren?

Special Preformance!

Vervolgens werd de “Awakening” kristal aangekondigd. Een live optreden van Wildstylez vs Noisecontrollers vanwege hun nieuwe label: Digital Age. Ze opende met de remix van “Just As Easy”. Verder kwam ook de Alpha Twins remix van “Yellow Minute” langs en een onwijs vette remix van “Born Slippy”! En het einde van hun set met achter eenvolgens “Atrocious”, “Tonight”, “Reputation Game” en “Samara” mocht er ook zeker zijn! Een heerlijk half uurtje knallen dus met deze heren!

Brennan Heart

De volgende kristal was “Harmony”. Er werd begonnen met de anthem “Alternative Reality” ondersteund door een live concert. Helaas duurde de intro nogal lang waardoor ik een beetje inkakte. Ook in de rest van zijn set zaten veel lange breaks al waren er wel wat leuke gedeeltes waaronder zijn remixen van “Over The Rainbow”, Zany’s “Pure” en Faithless “We Come One”. Gevolgd door een heerlijk einde bestaande uit: zijn remix van “Come As One” (al blijft het orgineel toch beter!) Zany’s remix van “Face The Enemy” en “Bang The Bass!

TNT

Toen was de Kristal “Destiny” aan de beurt. Dit bestond uit het italiaanse duo TNT oftewel Technoboy & Tuneboy. Ze opende hun set met hun eigen productie “Tritolo” en ook “Yeah” en “Pulsation” volgden. Ook de nieuwste hit van Tuneboy “Hear This” mocht natuurlijk niet onbreken, evenals de Hardstyle Masterz Cut van “Angel” en hun “Les Phases”!

D-Block & S-te-Fan

Het vierde kristal was “Creativity”, dit waren D-Block & S-te-Fan. Ik ben dit jaar helaas niet meer z’n hele grote fan van deze heren en ze begonnen dan ook vrij slapjes aan hun set. Hun nieuwe nummer die ze met Isaac gemaakt hebben “The Speed Of Sound’ kan ik wel waarderen en verder was hun set wel aardig, maar er zijn weinig dingen echt blijven hangen.

Psyko Punkz

De laatste kristal was “Enlightment”, deze bestond uit een live act van een van de snelst groeiende hardstyle acts van dit jaar namelijk de Psyko Punkz! En alle heerlijke producties van deze heren kwamen voor: “Bassboom”, “ After MF”, “ Feel The Rythm”, “ Rock Ya Attitude”, “ Techno Prime” remix, “ Eternity” en “ Pull Your Strings”.

Zatox

Toen was het dan eindelijk tijd voor mijn held van de avond: ZATOX!
Voor de 6de keer dit jaar ging ik deze held aan het werk zien. Na achter eenvolgens Obsession Outdoor, WiSH Outdoor, Decibel, Mysteryland en Q-Base werd op opnieuw niet teleurgesteld door deze italiaanse hardstyle god! Wat een heerlijk set draaide deze man weer.
Hij liet de Anthem van Hardbass 2011 horen welke hij gemaakt heeft met Tatanka en verder kwamen de bekende klappers van de meester zelf voorbij: “Raw Style”, “Irreplacable”, “Creation”, “The Crew”, “Poltergeist”, “Tanz Elektric”, “A New Dimension” en “Kickin Ass”. Ook gooide hij zijn nieuwe productie met Zany erin “Bring It Back To The Oldschool” en sloot hij zijn set gruwelijk af met zijn eigen “How Much Can You Take” en Ran-D zijn “Feel My Fire”

Evil Activities vs Endymion

Het laatste uur was helaas aangebroken, de avond was weer eens voorbij gevolgen! Maar gelukkig konden we nog een uur lang gaan stampuh op de hardcore beats van Evil Activities & Endymion. Ze begonnen nog wat rustig, maar toen ze op een gegeven moment de Ophidian remix van Lenny Dee’s “Forgotten Moments” erin knalde begon het pas echt los te gaan! Wat volgde waren nummers als: “Raw To The Floor”, “How Long”, Tommyknockers remix van “Payback”, “Nobody Said It Was Easy”, “Refly”, “Sick Of It All”, “Why So Serious”, “Evil Inside”, “And Jezus Wept”, “Alles Naar De Klote” en “Army Of Hardcore”. Vervolgens werd de hardcore remix van de anthem nog een keer gedraaid en werd als laatste nummer Neophyte’s “Braincracking” erin gegooid.

Conclusie

Al met al vond ik het weer een zeer geslaagd feest! Ik vond de show in vergelijking met vorig ja wel iets minder spectaculair, maar dat komt denk ik met name ook doordat ik helemaal vooraan stond en het allemaal een beetje over me heen ging. Want als ik de filmpjes nu zit terug te kijken dan ziet het er wel vet uit allemaal. Maargoed ik kom naar een feest om los te gaan en dat is gelukt! Die beelden kan je altijd later nog bekijken, daar ga ik niet voor op de tribune zitten. Ook vond ik het in het begon behoorlijk druk, maar dit loste zich al vrij snel op doordat er meer mensen in tegenstelling tot ons kozen om wel op die tribune te gaan zitten. Meer plek voor ons om los te gaan en dat hebben we gedaan!

5 opmerkingen

Net verslag!

Vraag me dan wel eens af, sta jij daar heel de avond te pennen ofzo?

Groeten!
Artiest {SHOWLIST artist 82450, 58878}
Of wacht je tot de setjes online staan? :P
sommige nummers blijven gewoon goed bij me hangen.....hoef ik trouwens bij techno-feesies ofzo niet te proberen hoor, dan weet ik niet wat er precies gedraaid is ofzo!
Uitspraak van Raymann op dinsdag 30 november 2010 om 17:34:
Vraag me dan wel eens af, sta jij daar heel de avond te pennen ofzo?

als je nummers echt vet vindt herinner je je meestal dat ze voorbij zijn gekomen.
Goed verslag man!