Partyflock
 

Verslag van Ground Zero Festival, 4 juli 2009

door , gepubliceerd op
Ground Zero Festival
7 juli 2009
FeestGround Zero Festival · Independence Day
Datumzaterdag 4 juli 2009
LocatieBussloo Site
Ground Zero 2009, een koud nachtelijk feestje op recreatiegebied Bussloo ergens in de buurt van Zutphen, Deventer en Apeldoorn.
Een feest waarvoor we een goede anderhalf uur in de auto moesten doorbrengen, luisterend naar keiharde Hardcore beukend uit de autospeekers.
Na een kleine omweg door het centrum van Apeldoorn en een plaspauze tussen de kerstbomen bereikten we recreatiegebied Bussloo.
Het zonnetje stond nog heerlijk aan de hemel en na zo'n warme dag was het dan ook moeilijk voor te stellen dat de temperatuur zou zakken naar een koude 11 graden ( deze nachtelijke temperatuur heb ik dan ook van een van de inheemse bewoners. thanxs Peter )
Gelukkig kan je je op kou goed voorbereiden en ik had voor dit festival dan ook gekozen voor een hooggesloten FBI pakje, terwijl mijn mannetje zijn vest meegenomen had.

Rond 21.15 reden we het parkeerterrein op en hier werd goed aangegeven waar je je bolide kon parkeren, vanwege dit vroege tijdstip was dat in ons geval op parkeerplaats P4.
Vele partypeepz met ons, liepen richting de ingang van Ground Zero met ieder zijn eigen hoge verwachtingen.

Editie 2008 overtrof mijn verwachtingen en daardoor lag de lat wat mij betreft voor dit jaar nog een stukje hoger.
Een overeenkomst met afgelopen jaar was in ieder geval het weer en helaas bleef het voor mij de rest van de avond ook bij.

Eenmaal bij de poorten werden we vluchtig gefouilleerd, en met vluchtig bedoel ik ook echt vluchtig want ik had,, als ik gewild had,, mijn gehele laarzen kunnen vullen met wit poeder of andere geestverruimende middelen.
Hierna was het de beurt om de kaartjes te laten scannen, ook hier geen enkel probleem en JA HOOR daar konden we Ground Zero 2009 betreden.
Lopend langs een lief kwispelend hondje was ik er al van overtuigd dat er vanavond VEEL drugs gebruikt zou gaan worden.

Het enorme reuzenrad maakte dit jaar minder indruk op me maar gelukkig had de organisatie voor een enorme centrifuge gezorgd achter op het terrein, waarin je voor weinig geld jezelf kotsmisselijk kon laten draaien. Helaas heb ik enorme hoogtevrees en is zo'n ding niet aan mij besteed.

De gehele skyline vanaf het drijvende vlot was weer adembenemend te noemen en ook vanaf het strand was het heerlijk vertoeven, kijkend naar de flikkerende lampjes op het water.
Dit jaar helaas geen main op het water en dat bepaalde zeker een groot gedeelte van de sfeer. De mainstage dit jaar was in vergelijking met vorig jaar zeer magertjes te noemen, en zeker voor een festival wat dan toch 45 euri's kost had ik zeker na vorig jaar veel meer verwacht.

Toen de duisternis viel kelderde de temperatuur flink en werd het tijd om na de vele rondjes over het terrein tijd een plekje te zoeken, helaas hebben we dat plekje de gehele avond niet gevonden.

De line-up zag er op het oog boeiend uit en met namen als DARKRAVER, PAVO, DANIELLE MONDELLO, DJ NORMAN, JOSH & WESZ, ACTIVATOR, RUFFNECK, VINCE, LENNY DEE, SPEEDFREAK, TANGO & CASH, SVEN WITTEKIND, T99 . and many many more! De opbouw in de line-up was echter ver te zoeken en deed rommelig aan.
Vooral de main was een grote zooi zonder opbouw en ook DARKRAVER vond het weer nodig om er eens flink op los te klooien achter the wheels of steel. en zeer mager setje van een van mijn all-time favorites.
Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat eigenlijk alle sets mij tegengevallen zijn die we beluisterd hebben. en vele hebben we dan ook halverwege afgebroken om verder te zoeken.
Bij Djax werd naar mijn idee nog het best gedraaid, maar dan moet je wel liefhebber zijn van keiharde techno ( SCRANZZZZZZ ! )
De Hardstyle was zwaar onder de maat en ook hier geen opbouwende sets.
De early Rave was qua decor het indrukwekkendst en tussen de bomen doet het geheel surrealistisch aan.
ook was het geluid hier goed met boxen zowel voor als achter.
Helaas was na de set van Chaos ook hier de opbouw ver te zoeken en ook hier konden we onze draai niet vinden.

Mijn mannetje en ik zijn onderhand echte doorgewinterde partyfreakzzzz en deze editie van Ground Zero heeft ervoor gezorgd dat het ook onze LAATSTE editie was.
Helaas helaas. een slecht feest waar eigenlijk alles magertjes was, met als uitblinkers de set van Sven Wittekind, het gezellige partyvlot, en het geluid bij de meeste stages.
Zwaar onder de maat waren de main, de HARDCORE tent, de early en de Hardstyle en eigenlijk blijft er dan weinig over om positief over te zijn.

Ground zero 2009 . ZEER MAGER en zeker het geld en de rit van anderhalf uur niet waard.

16 opmerkingen

 
Goed verslag ben het er groot en deels ook zeker mee eens! al met al wel een leuke avond gehad maar dat was meer vanwege de gezeligheid met de groep dan om het feest! vooral de hardstyle aera was inderdaad erg zwak !
moet zeggen dat dit toch wel de perfecte beschrijving is voor DE ground zero...... voor dit jaar. zelf ben ik gek op hardcore en moet zeggen er zaten wel leuke nummers tussen maar voor de rest FLOP
Mainstage was idd heel mager vergeleken met vorig jaar!! Had eigenlijk wel weer wat moois met vuur ofzo verwacht en dat ie in het water stond. Activator draaide swel lekker in de Hardstyle En Danielle Mondello op de mainstage! Heb me super vermaakt!!
 
Gast, op welke planeet ga jij naar ground zero?

De sfeer -> perfect.
De muziek, tja uh... IR Early hardcore MF/Oldscool MF, dus ben niet op veel andre plekke geweest :p.
En dat roste wel :p
Tja...ik moet zeggen dat ik dat plekje waar je verder kon vertoeven ook niet kon vinden en vond de sets ook tegenvallen. Het zag er allemaal indrukwekkend uit maar helaas was dat ook het enige:( Daarna dachten we op tijd naar huis te gaan..zijn we de verkeerde kant op gelopen om de auto te vinden. Die parkeerwachten die je heel af en toe tegenkwam snapte er zelf ook niets van en na 1,5 uur gelukkig toch de auto gevonden. Maar dit is allemaal geen reden om volgend jaar niet te gaan. Volgende jaar gewoon nog een keer proberen:D
 
vondt t idd ook erg tegenvallen!!!:yes:
Artiest {SHOWLIST artist 32866, 53568}
Uitspraak van Fuck The System! op maandag 6 juli 2009 om 09:40:
Er was toch vuur

niet van die vlammenwerpers die r vorig jaar waren, toen werd t gewoon warm op de main aangezien der een stuk of 10 vlammen van 25 meter de lucht inschoten
 
Artiest Xim
Early was geweldig:respect:
deze beschrijving klopt percies ben ik het 100 procent mee eens ik kon ook me plek niet vinden in de hardcore en de dj na partyraiser liet een plaat over slaan bij het nummer y stil nummber one echt te gek voor woorden en de zweer viel zwaar tegen maja volgend jaar maar weer kijken of deze editie goed word ! en dit was mij 2 ground ziro voreg jaar 2008 ook geweest en van wegen die was me verwachting te hoog denk
Uitspraak van potte en panne op maandag 6 juli 2009 om 20:22:
liet een plaat over slaan bij het nummer y stil nummber one echt te gek voor woorden

Dat kan toch gebeuren komt vaak ook door grote trillingen van het podium en een naald is gevoelig.
Ga maar eens in outland kijken dan gebeurd het in 1 set minstens 5 keer:S
laatste aanpassing
Uitspraak van B van Bart op maandag 6 juli 2009 om 12:17:
niet van die vlammenwerpers die r vorig jaar waren, toen werd t gewoon warm op de main aangezien der een stuk of 10 vlammen van 25 meter de lucht inschoten

Jaa die miste ik wel! Wat was dat mooi toen (L)
laatste aanpassing
 
me allereerste buitenfeestje maar helaas voldeed het ook niet aan mijn verwachtingen.
vond een rondje in het reuzenrad echt belachelijk duur en ik moest wel bier drinken omdat wijn echt TE duur was.
heb het die avond ook bij 1,5 bier gehouden.....0,5 bier werd door allerlei hardcore ventjes uit mijn handen geslagen terwijl we met de groep naar voren liepen haha
het hoogtepunt vond ik partyraiser en nosferatu (als ik het niet goed spel sorry!) half man half machine
dat was wel vet dat ze zich zo hadden uitgedost. darkraver vond ik ook tegenvallen ja

owja het fouilleren was ook 3x niks nee mijn hoge laarzen werden wel goed gecontroleerd maar kan me zo een aantal plaatsen voorstellen waar ik spul had kunnen verstoppen(als ik zon drugspersoontje was:S)

owja het was met de groep waarmee ik was wel heel gezellig:D
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 juli 2009 om 16:44:
.0,5 bier werd door allerlei hardcore ventjes uit mijn handen geslagen terwijl we met de groep naar voren liepen haha

Zo herkenbaar :)
Je verslag klop wel een beetje.

Het geluid in de hardcore-tent was slecht. Vince deed zijn best maar het geluid was buiten beter dan binnen.
Op de main werd voornamelijk hardstyle gedraaid en mijn voorkeur gaat uit naar hardcore.
Op de Early heb ik me tussen de bomen goed vermaakt :cheer:. Leuk dat ik je nog tegen kwam :)
Ook nog andere bekende tegen gekomen dus dat was weer leuk.
Zat er wel rond 2uur helemaal doorheen :nocheer:
Moest m'n beentjes effe rust gegeven en rond 4uur was ik weer het ventje :)
Vince kon op de main een hoop goed maken wat in de tent niet goed uit kwam.
Dus heb me nog effe goed kunnen uitleven :bounce:
Partyraiser sloot goed af door niet meteen alle platen op te schroeven maar normaal op te bouwen.
Na het laatste restje energie eruit geperst te hebben tijdens Partyraiser, ging ik voldaan naar huis.

Op naar :O DECIBEL :)
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 7 juli 2009 om 16:44:
owja het fouilleren was ook 3x niks

M'n rugzak werd niet gecontroleerd dus had kilo's mee kunnen nemen.
Maarja, ga niet naar een feest om te dealen maar om te feesten. Mensen die voor eigen gebruik wat meenemen moeten dat zelf weten.