Partyflock
 

Verslag van Utrechts Techno Platform, 9 januari 2004

door , gepubliceerd op
afbeelding Utrechts Techno Platform
UTP, Utrechts Techno Platform. Georganiseerd door verschillende organisaties uit Utrecht waaronder mijn favoriete organisatie: Nexus (hoewel deze zich - helaas - momenteel niet actief bezig houden met parties organiseren maar dat terzijde). Mede daarom maar eens die kant opgegaan en tevens is zo'n feest altijd een mooie gelegenheid om de lijst met favoriete dj's uit te breiden, want op de nexusdj's na kende ik eerlijk gezegd geen van de namen. Vooraf was ik dus erg benieuwd van wat er zou gaan komen (ik had in elk geval echt geen benul van wat ik nou kon verwachten).

Vrijdag 9 januari, 10 over 8 nog net de trein gehaald en zonder problemen lekker vlot naar Utrecht afgereisd. Daar aangekomen was het nog maar 10 over 10 en dus nog wat aan de vroege kant (feest begon om 23.00) en dus een beetje over CS utrecht gestrompeld omdat het op dat moment nog regende (en voor je het weet sta je een half uur in de regen te kijken en kun je d'r nog nie in :( ). Anyways al met al was iets over 11 in Tivoli de Helling. Mooi op tijd dus :) .
Tivoli de Helling is echt een mooie locatie voor zulke half-om-half undergroundfeesten als deze; een chillout met van die wazige uberrelaxte muziek en een grotere zaal (waar zeg een man of 500-600 in past schat ik) waar men echt los kan. Jas afgegeven en meteen naar de grote zaal gelopen alwaar Scan (nog nooit van gehoord, maar wel goed voor een toevoeging v.d. lijst) bezig was met draaien. Het was nog niet echt druk uiteraard (tent net open) maar toch werd er her en der door sommige lui al wat rondgehuppeld en dat was niet voor niks! De muziek was gewoon al meteen erg goed en muzikaal zeer bevredigend ;) . Zat een goede opbouw in en zoals ik al zei: ondanks dat de zaal aan het einde van de set nog maar voor een derde deel gevuld was ofzo werd er al lekker gedanst :) . Het klonk gewoon ERG goed, echt lekker :D ! Onder tussen ook al een paar bekenden gezien enzo, was dus al gezellig :) .
Na scan was het de beurt aan Stineaux gevolgd door Remigius. Wederom 2 dj's waar ik nog nooit van gehoord had en beide met een eigen stijltje. Ik heb werkelijk waar geen flauw idee van wat het nou precies was maar het klonk in beide gevallen gewoon erg lekker en goed. Misschien niet helemaal mijn ding but the crowd seemed to love it! Er werd in elk geval behoorlijk massaal gefeest, en daar gaat het toch om :) .
Hierna kwam dan eindelijk waarvoor ik in eerste instantie gekomen was: Eye-riz en Up. Tegen mijn verwachting in draaiden ze TEGELIJK en ze vulden mekaar echt perfect aan! MAN MAN MAN wat een energie knalde er echt uit de muziek zeg! WHOAH
:bounce: :kwijl: :k B) echt helemaal los gegaan en een BIG FAT GRIN all the way :D :D . Ik kan niet wachten tot de volgende keer! Na Eye-riz en Up was het de beurt aan 1 of andere elektroboer (ok ok, hij heeft ook nog een naam: Terry Toner) waar ik eigenlijk niet al teveel van mee heb gekregen, mede door de inmiddels toegeslagen moeheid, maar het deel dat ik wel meekreeg was ook goed te doen :) , lekker stevig weer zonder ook maar een moment lomp te worden :) :) . Just the way I like it.
Als afsluiting stonden Drifter & Repsaj achter de decks. Wederom 2 namen waarvan ik nooit gehoord had maar oh oh oh wat ging dat los en wat was dat lekker zeg :k :bounce: :yes: . Heerlijk, stevig, spacy en zo energievol tegelijk! Echt precies wat ik op een housefeest wil en wat mij betreft een perfecte afsluiting van een perfect feest! Vooral die laatste platen waren zeeeeer geschikt om de laatste beetjes energie eruit te persen B) !

Samengevat: ik ben getuige geweest van de geboorte van een zeer bijzonder iets ;) . twas gewoon echt een TOPFEEST, helemaal in de Nexus-sfeer (ook met de freaky deco's, for those who know).
Ook het publiek was echt top: van alles liep er tussen, van hippies tot oudjes, van sloeries tot mooie vrouwen en van normale mensen tot franzelare's :D :D ;) . Prijzen voor alles is acceptabel, sfeer top, VJ top, enige mierenneukerigheid die ik na lang peinzen kan bedenken is de afwezigheid van relaxte banken in de chill-out. Zelfs de plee's waren (toen ik d'r was iig ;) ) redelijk schoon. Wat wil een mens nog meer.

Gr. Kolkie

oja, ook tekenend voor de hele organisatie was de conversatie tussen security/uitbater (SU) en 1 van de lui van de organisatie (LO):

SU: Nou, twas om kwart voor 2 uitverkocht en dr stond nog minimaal, MINIMAAL dus, een mannetje of 60 buiten.
LO: Echt waar ja :D
SU: volgende keer de grote tivoli dan maar :D
LO: HA, weet je wel wat dat kost man
SU: wat het kost? het levert je toch flink geld op man. Je organiseert toch een feest voor het geld of niet! LO: Nee man, dit kost ons gewoon geld :p . Daarom doen we het ook maar 1x per jaar :9 .

Prachtig!

till next time!

9 opmerkingen

ah ok, maar dat maakt ook niet zo heel veel uit, ten tijde van het typen had ik zin om die term even te gebruiken. Ik had nog nooit van hem gehoord en dan krijg je dat soms :) . Hij kan het verder wel (Y) .
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
leuk verslaggie kolkemans! maar dat wist je al :p

ga morgen eens naar de foto's kijken maar er zit weer een echte kolkie foto bij en die moet gewoon online om je reputatie laag te houden :p

en idd Eye-riz & UP die waren echt een potje goed bezig! ze hebben de feeling voor elkaar echt nog wel! wat een variatie, wat een gespace en wat een power in die set!! die moet ik echt hebben!!
 
Leuk verslag Kolkie, mag ook gezegd worden :D
wesdex
Werkzaam bij Magnetronik, Triple T, Wesdex
Artiest Wesdex
Was zeker een erg cool feest! Hier een link naar wat foto'tjes: http://www.­fototime.­com/inv/4188233E691C630 Enjoy, W.­
 
Ik ben benieuwd hoe ons fotomodel er nu weer op staat :p..
me2...... :p
Nice report.­ Terry Toner is idd geen electroboer, maar verder leuk report.­ Eye-Riz &­ Up deden erg hun best en het klonk zeer goed.­ Toner en Drifter+­Repsaj waren voor mij de mannen van de avond!
Terry Toner electroboer? :no:
Samen met zijn vrienden van Eletronation toch wel redelijk toonaangevend qua electro in Nederland.
Stineaux of Remigus was ook echt een mix van Electro en Techno, en das iid wel lekker.
Drifter en Repsaj een beetje goedkoop, maar wel ok aan het eind van de avond.