Partyflock
 

NMNH Festival 2023: Een Verbeterde en Onvergetelijke Beleving


verslag van NMNH, 15 juli 2023
door , gepubliceerd op
NMNH
2 februari 2023
FeestNMNH · Beach Festival
Datumzaterdag 15 juli 2023
WinactieNMNH actiegesloten
LocatieStrand Noord 1
Als partyverslag schrijver had ik mijn twijfels, wat kon er nu echt anders zijn dan vorig jaar? En inderdaad het NMNH beach festival 2023 op het strand van Scheveningen was wederom een spectaculair house- en technofeest dat mijn verwachtingen overtrof. Ondanks een regenachtige start van het evenement, brak al snel de zon door en creëerde een perfecte festivalvibe. Net als vorig jaar waren er drie podia - Techno, Hard Techno en House - die voor een gevarieerd muziekaanbod zorgden. En dit jaar waren er nog meer bezoekers uit Den Haag aanwezig, waar we natuurlijk trots op zijn. Het is geweldig om het grootste strandfestival in zijn soort te (mogen) delen met de Stappers in Den Haag.

De Hard Techno-tent, die dit jaar maar liefst 30 meter groter was dan vorig jaar, stond al snel vol met enthousiaste feestgangers. Hier zorgden de hardtechno DJ's, waaronder de trotse lokale held Stan Chris, ervoor dat de tent op zijn grondvesten trilde. De krachtige en snelle beats brachten het publiek in beweging. Ook verraste Joel Beukers ons door zijn nieuwe drankje in deze tent te introduceren. Hij deelde simpelweg shotjes uit aan de bezoekers, en naast het feit dat zijn twee vodka smaken heerlijk waren, zorgde het ook voor enig vermakelijk beeldmateriaal. Hij is echt een gouden gast!

De housestage was vanaf het begin af aan drukbezocht! In deze halve loods leverden de DJ's geen half werk. De beats knalden uit de speakers en de geluidskwaliteit en setting waren veel beter dan vorig jaar. Bovendien was er voldoende ruimte, waar veel bezoekers gebruik van maakten. De bar was handig geplaatst binnen handbereik van de dansvloer, waardoor niemand lang hoefde te wachten op een verfrissend drankje.

Op de Techno-stage konden we genieten van de buitengewone talenten van onder andere Kobosil en niemand minder dan Enrico Sangiuliano. Hun indrukwekkende sets brachten de menigte in een staat van euforie en bewezen opnieuw waarom ze tot de absolute top van de technoscene behoren. Het was een extra bijzonder moment toen Enrico voor zijn set een shirt accepteerde dat hij cadeau kreeg van stappenindenhaag.nl en NMNH. Wat nog geweldiger was, is dat hij het shirt tijdens zijn set droeg. Het ontwerp van het shirt was een eerbetoon aan zijn 'ninetozero' label, maar dan met de gegevens van het NMNH Festival erin verwerkt.

Het NMNH Beachfestival 2023 is het grootste beachfestival in zijn soort. Het is een evenement waar we met trots op kunnen terugkijken. Het bood een onvergetelijke ervaring vol opzwepende muziek, een bruisende sfeer en een gemeenschap van dansliefhebbers die één werden in hun passie voor onder andere techno. Daarnaast was er ook een eigen eetplein met actieve recycling-inname, wat het festival een duurzame touch gaf. Het is duidelijk dat de organisatie zich blijft verbeteren op alle vlakken. Er waren voldoende lockers aanwezig en de ingang was zo opgesteld dat de doorstroom soepeler verliep. We kijken nu al uit naar de volgende editie van dit geweldige festival! En heel jammer dat het al voorbij is, maar gelukkig hebben we de foto’s nog in drie sessies.

Martin Simonis | Stappen in Den Haag