Partyflock
 

Verslag van Den Haag Outdoor, 18 juni 2022

door , gepubliceerd op
Nog steeds in de buzz van Den Haag Outdoor 2022, wow, wat een dik festival! Editie 2022 is wat ons betreft legendarisch. Vanaf de start om 12.00 uur stonden op alle stages deejays lekker te draaien. ook al kwam de aanloop van bezoekers wat langzaam op gang. Maar na 15.00 uur was er een dikke stroom met vaak uitbundige feestgangers en vanaf 16.00 uur stonden er lekker veel mensen op alle dansvloeren. Al snel werd duidelijk #DenHaagstaataan

En over de muziek, want hier kwamen we natuurlijk voor. Eigenlijk waren er alleen maar goede namen geboekt. Dus bij welke stage we ook waren, het klonk echt heel lekker. Alle deejays hadden het zichtbaar naar hun zin en hadden einigh moeite het publiek los te krijgen. Voor ons na 19 jaar is het wel een beetje een reünie, inmiddels hebben we veel deejays leren kennen. In bekende Haagse clubs zoals La DS, AStA, <<O>>, maar ook van tijdens feesten zoals Rave the City in de Statenhal of Sneakerz en Franchise in het Paard of op het strand. Maar ook de jongere generatie plaatjes draaiers was lekker op dreef, ondanks dat ze het nu vanaf usbstick doen.

Veel respect voor DJ Chuckie, die zijn veelzijdigheid demonstreerde door een set op alle podia te draaien. Geweldig hoe hij overal met een andere set en stijl het publiek helemaal los liet gaan. Zo startte hij in een bijna lege technotent, maar liet deze helemaal vol achter. Na hem zette ook andere technodj’s hier een hele vet klinkende set neer. Naast DJ’s waren er ook optredens van artiesten en er was op het veld een aparte live-act. En het mechanische stier draaide lekker rondjes met rodeo wannabee’s op zijn rug!

Geweldig was ook het gevarieerde aanbod van foodtrucks op het eetplein. Eigenlijk net als de muziek voor ieder wat wils. Van pizza tot de lekkere snacks van Uncle John’s op de Leyweg. Maar ook churros, poffertjes, kibbeling en noodles. Met ruim voldoende bankjes in de zon of onder stretchttenten als je op zoek was naar een verkoelende schaduw. Ook aan de bar was het een groot deel van de dag lekker druk. En de zweefmolen, zat ook na 16.00 uur iedere ronde vol.

Zo gevarieerd als de muziek en het eten waren de bezoekers. Van mensen met groeven dieper dan een maxisingel tot een jongere generatie die alleen weten dat bij AStA gokautomaten staan. Daarnaast was het weer opvallend hoe een festival als Den Haag Outdoor kan verbroederen, want waar je ook vandaan komt, we zijn allemaal Hagenees. Ofwel een evenement met bezoekers net zo gevarieerd als de Haagse samenleving, gezellig samen aan het feesten.

Een beetje traditie is onze eigen Haagse DJ Outsiders die altijd afsluit op het urban house hoofdpodium. Of met DJ doe ik deze ras entertainer toch een beetje tekort. Want wat maakte hij er weer een feestje van, wat een supersicke finale voor dit geweldige evenement. Of om in zijn woorden te spreken; “Ik ben eindelijk thuis! Geboren en getogen in nul-zeven-nul 3,2,1 los” En los ging het met de duizenden bezoekers die inmiddels allemaal hun weg naar het hoofdpodium hadden gevonden!

Conclusie: Kippenvel tot ons stuitje als we terugdenken aan zaterdag. Die twee jaar wachten was niet voor niets. Jammer dat het toch snel ging, maar gelukkig hebben we de foto’s en filmpjes nog. Maar tot volgend jaar bij de editie van 2023, waar we ons nu al op verheugen.