Partyflock
 

Verslag van State of Bass, 19 juni 2021

door , gepubliceerd op
State of Bass
7 juni 2021
FeestState of Bass · Warming Up × Stage 1,5
Datumzaterdag 19 juni 2021
LocatiePatronaat Site
Na lange tijd geen feestje gehad te hebben stond er vanavond weer eentje op de planning. Dit had niet alleen met de bijzondere tijd te maken want ik ging al minder naar feesten toe.

Ik ging voor het eerst naar een editie van State Of Bass in Haarlem. Het werd weliswaar een ander feestje dan je gewend was maar het was gewoon fijn om weer eens muziek live te horen. Het mondkapje hoefde alleen op tijdens het lopen, als je zat kon ie gewoon af.

19.00-19.45 Demi Kanon
Demi Kanon trapte deze avond af met een melodieus setje. Een prima setje om de avond te beginnen met tracks als: Move Ma Body, Yesterday, Ecuador Bootleg, Club Bizarre (Headhunterz & Noisecontrollers Rmx), Go Up There, End Is Near, On My Own, en Closer.
Gedurende de set had hij wel teveel andere edits/bootlegs die weg hadden van Move Ma Body, dat werd een beetje eentonig.

19.45-20.30 Devin Wild
Ook Devin Wild zette een melodieus setje neer. Het was net als die van Demi Kanon opzich een prima setje maar zijn eigen platen zijn wel erg veel van hetzelfde. Zelfde slome melodie en zelfde kicks. Hoor je dat in 1 set dan begint het te vervelen. Devin Wild draaide o.a: Creature, Diamond Hearts, Island Of Intensity, The Gospel, Rescue Me 2020, Blinded, Mindbending, Edge Of Darkness, Shapeshifting, en The Innergame.

20.30-21.15 MYST
De laatste 2 DJ’s van de avond draaiden een tandje harder. De tracks van MYST zijn een soort crossover tussen melo en raw Hardstyle. Hij weet echt een hele fijne sfeer neer te zetten wat mij aan filmmuziek doet denken. Vooral toen hij Life Eternal draaide kreeg ik kippenvel. Ook draaide hij verder: Before You Go, Find You, MYTH, Arms Of Sorrow, Overloader, Fire & Ice en Driving By Pain.

21.15-22.00 Cryex
Deze laatste set is bijna helemaal langs me heen gegaan. Dit is echt niet het soort Hardstyle waarvoor ik het ooit ben gaan luisteren. Het klonk voor mij allemaal ongeïnspireerd, en niet helemaal af. Het begin van de tracks met de intro, de vocals die daarbij gebruikt werden en sfeer was prima. Maar steeds was er een kick switch waardoor het echt herrie werd. Wij waren blijkbaar de enige die dit vonden want de hele zaal ging los. Ik vond het ook nogal merkwaardig dat op 1x na deze mensen niet werden aangesproken door de organisatie dat ze moesten blijven zitten. Dit terwijl er vooraf duidelijk werd verteld dat iedereen echt op zijn plaats moest blijven. Ook hier waren wij blijkbaar de enigen.

Al met al was het weer eens fijn om weer een feestje gepakt te hebben na lange tijd.

Pluspunten:
- geluid (op het laatst schommelde het een beetje maar dat mocht geen naam hebben
- Setje van MYST
- Loopafstand van waar ik parkeerde
- Lasers en aankleding stage
- MC Livid die niet overdreven aanwezig was
- Vriendelijk personeel

Minpunten:
- Setje van Cryex
- Het feit dat wij de enige waren die netjes bleven zitten en de anderen daar niet op aangesproken werden