Partyflock
 

Intercell en Perc Trax maken een nucleaire liefdesbaby tijdens ADE


verslag van Intercell, 18 oktober 2019
door , gepubliceerd op
flyer Intercell
FeestIntercell · Perc Trax
Datumvrijdag 18 oktober 2019
LocatieH7 Warehouse Site
Middenin het feestgedruis van ADE is het moeilijk kiezen tussen alle verschillende evenementen die de stad vijf dagen lang te bieden heeft. Hoeveel lijstjes van 3voor12 en Vice je ook doorleest, je hebt altijd het gevoel dat je iets mist en net niet gekozen hebt voor het feestje waar het nu écht leuk was. Gelukkig voelde de combinatie tussen het Amsterdamse Intercell en het label van de grandmaster of industrial techno Perc op voorhand al als een goede keus en achteraf kunnen we met trots zeggen dat iedereen die er niet was, echt wat gemist heeft.Na de Rebekah Invites x Basis showcase op de donderdag van ADE, was het op vrijdag tijd voor de Intercell x Perc Trax collab. Het Amsterdamse Intercell is in enkele jaren uitgegroeid tot een waar begrip in de hoofdstad, maar ook ver daarbuiten. Met hun scherpe, zwaardere line-ups en absoluut verbluffende visuals weet het event niet alleen offline, maar ook online telkens weer een sterke sfeer te creëren. Juist de dynamische samenwerkingen tussen de hardste techno DJ's en de meest talentvolle VJ's maakt Intercell een totaalbeleving.

De ADE vinden plaats in het H7 Warehouse. Weggestopt op een industrieterrein op loopafstand van station Sloterdijk geeft de venue aan de buitenkant weinig weg van de sfeer die binnen vanaf moment één te voelen is. De kluisjes, de chill-out en de bar stralen allemaal een lichtelijke doe-het-zelf vibe uit, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de geluidsinstallatie en de drie gigantische LED-schermen die de volle zaal verlichten. Wat direct opvalt, is dat de bezoekers, in tegenstelling tot menig ADE event, overwegend Nederlands zijn. Het is bij vlagen zelfs een verademing om niet telkens Engels te hoeven praten tegen elke willekeurige mede-feestganger die een gesprek wil aanknopen.Praten zit er in de zaal ook niet echt in want met onder andere Ansome Live, Perc, Manni Dee en Stranger op de line-up werd er een nacht lang hard gedanst. En wanneer je net bent bijgekomen van een set, blazen de visuals van VJ-Ank 1 je weer van je figuurlijke stoel. De nacht vliegt mede door de combinatie van de 130+ BPM's en de ijzersterke visuals keihard voorbij. Zagen we nou zojuist een gemaskerde zwaardvechter een leeuwenkop afhakk… WACHT… Is dat nou die unreleased track van Dax-. HOLY FUCK… Zag je die visual van die drie hondenkopp… HUH… is het al 7 uur!

Wij snappen na wederom een ijzersterke Intercell nacht weer waarom wij hun Facebookpagina nauwlettend in de gaten houden. Niet voor de dikke sets die zij uploaden, niet voor de oogverblindende visuals, maar juist voor de ijzersterke combinatie tussen beeld en geluid die zij keer op keer samen laten komen binnen en buiten hun events om. Want holy shit, wat doen ze dàt goed!