Partyflock
 

Het universum van New Horizons


verslag van New Horizons, 26 augustus 2017
anoniem gepubliceerd op
flyer New Horizons
In het kloppend hart van Nürburg vond afgelopen weekend de eerste editie plaats van New Horizons Festival. De Nürburgring was omgetoverd in een nieuw universum waar 55000 feestvierders gedurende 2 dagen konden ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. De 7 verborgen werelden lagen verscholen op het uitgestrekte circuit. Waarbij de ontdekking van een nieuwe wereld je meesleurde in een adembenemend avontuur. Al je zintuigen werden hierbij geprikkeld van de eerste tot de laatste heartbeat.

­

Deze eerste editie was een schot in de roos, mede dankzij een indrukwekkende line-up van 150 van werelds beste DJ's. Op zaterdag 26 augustus verlegden we onze horizon en werden we één van de duizenden ontdekkingsreizigers. Deze tweede festivaldag werd klokslag 15u afgetrapt. In tegenstelling tot de andere dagen, wél op tijd en ditmaal mét de toestemming van de weergoden, want deze hadden namelijk al lelijk huis gehouden de dagen voordien. De kampeerders zullen het geweten hebben, maar deerden het niet.

Een eerste blik op het terrein, bracht ons bij Tom & Jame in de Urban Circus tent. Deze Nederlandse combo waren niet aan hun proefstuk toe. Eerder speelden ze al op Tomorrowland en brachten ze enkele tracks uit via de grotere labels. Hun energieke set zorgde meteen voor de nodige sfeer aan het begin van deze tweede festivaldag, waarbij de vuur effecten een onderdeel van uitmaakten. De remix van Oasis met 'Wonderwall' werd meegezongen door de aanwezigen en ook het themalied van The Lion King 'Circle of Life' kon bekoren.

Op het hoger gelegen gedeelte van de Nürburgring lag de Dark Valley area. Deze stage werd gekenmerkt door de hardere hardstyle muziek en werd gehost door Q-Dance. Cyber & Rebourne staken de koppen samen en vormden een duo performance voor hun set. De stem van Zara Larson weergalmde door de tent met het nummer 'Symphony', weliswaar in een iets ruiger jasje gestoken. 'Dragonborn' van Headhunterz was al een eerste verwijzing naar de terugkeer van Mr. Heady himself. Ongelooflijk maar waar, de nog maar net te horen gekregen 'Wonderwall' passeerde opnieuw de revue. Wat het nummer toch allemaal niet teweeg kan brengen.

Een halve pagina ver en de mainstage is nog niet ter sprake gekomen. Tijd om hier verandering in te brengen. De Capital Park was de main area van New Horizons, gelegen op de Nürburgring track zelf, was dit een unieke locatie voor een festival. De mainstage mocht dan ook de grootste namen ontvangen. Het Canadese electroduo DVBBS, met Nederlandse roots, zijn vooral bekend geworden door hun nummer 'Tsunami'. Laat dit nu net het nummer zijn waarop heel de main area los ging. Daarnaast kregen ze het publiek ook door de knieën met een heuse sit-down en weer helemaal door het dolle heen met een crazy moshpit.

Aan heerlijke spijzen geen gebrek. Een massa food trucks had plaats genomen op het circuit, geen autovrije dag op het circuit dus, en zorgde voor een ruim aanbod aan wereldgerechten. Van Asian food tot Mexican barbecue. De Duitse Bratwurst stond in schril contrast met de gezonde sandwiches en assortiment aan fruit. In ieder geval, voor elk wat wils en zelfs meer.

­

De heren van Audiotricz mochten de slangentempel van Q-Dance in bedwang proberen te houden. Het podium had namelijk de vorm van een immense tempel bekleed met een LED wall, waarbij de slangenkop aan het hoofd van de heiligdom stond. Het festival was bijna halfweg en dit was ook merkbaar in de tent, die zich vulde met meer volk ten opzichte van eerder op de dag. Hun set was alvast eentje om in te kaderen. Zo zat er een remix in van 'Lean On' van Major Lazer & Dj Snake in, maar ook de nieuwste hit van Armin Van Buren, met name 'Great Spirit (Wildstylez Remix)'. Hun goede vrienden Bass Modulators kwamen ook aan bod met 'Let Me See Ya'. Tot slot werd de aankondiging van Headhunterz nogmaals in de verf gezet met de track 'Destiny'.

Terug naar de mainstage, waar de 20-jarige Alan Walker het toegestroomde publiek volledig inpalmde en alle harten samenbracht. Zijn hit 'Sing Me To Sleep' klonk iedereen bekend in de oren, waarmee de aftrap was gegeven. Gedurende zijn set presenteerde hij zowel nieuw werk, als zijn grootste kleppers. Door invloeden uit de hardere scène ontstond er tweemaal een ware aardverschuiving op de beats van 'Something More' van Mark With a K en 'Left, Right' van Zazafront. Op zijn twee grootste successen was het wachten tot het einde van zijn set. Het publiek ging volledig uit zijn dak op de tonen van zijn monsterhits 'Faded' en 'Alone'. Vuurwerk maakte het geheel compleet.

­

Wat volgde, zorgde voor een nog grotere toestroom op de racetrack. Zo stond halfweg de avond de openingsshow op het programma. Deze voorgeprogrammeerde show bevatte alle podia van New Horizons met hun specifiek muziekgenre. Elk genre werd op gepaste wijze voorgesteld en met een oogverblindend vuurwerkspektakel afgesloten. De foto's liegen er niet om. De Belgische Lost Frequencies kreeg de eer om hierna verder te gaan, maar opende matig.

Wat verderop lag de Trap Town. De naam van de stage zei genoeg, deze outdoor area werd gedomineerd door trap muziek van de bovenste plank. Dirtcaps weten dan ook als geen ander hoe ze een feestje moeten bouwen. Hun uitbundige set bestond uit een hoop geslaagde remixen (The Killers met 'Human') en ook hier waren de invloeden uit de harder scène duidelijk merkbaar. Hun homie Coone met 'Sniper', 'Zombie' van Paul Elstak en 'The Hum' van Dimitri Vegas & Like Mike waren hier enkele voorbeelden van.

Van Coone gesproken, wat later op de avond kreeg ook hij zijn moment on stage in de Dark Valley. Tal van eigen werk stond aan de basis van zijn set. Met 'Young, Gifted & Proud' kregen we meteen de anthem van The Qontinent 2017 te horen, gevolgd door 'Monstah'. Zijn samenwerking met Zatox 'F.T.F.M.F' deed alle middelvingers vlot de lucht in gaan en om de Italiaanse weg in te slaan, bekleedde 'Gangsta' van Tatanka & Zatox tevens zijn tracklist.

De sfeer zat er duidelijk in op de Dark Valley en het was dan ook meer dan logisch om hier nog wat langer te vertoeven en de set van Code Black mee te pikken. Deze laatste vuurde een heleboel hits af tot groot jolijt van het publiek. 'Wake Up' van Brennan Heart & The Prophet kwam als meest ideale nummer naar voren, gezien het tijdstip van de avond. Eigen releases worden niet geschuwd, maar eerder gewaardeerd. 'Pandora' en 'Accelerate' behoorden onder deze categorie. Met 'In The End' en '#Tweekay16' waren ook respectievelijk Linkin Park en Da Tweekaz een klein beetje aanwezig op het festival. Tegen het einde van zijn set, vervoegde Toneshifterz hem en samen gingen ze nog stevig door.

Terug naar de andere zijde van het terrein. Lager gelegen bevond zich de Trancetonia waar trance de bovenhand nam. Scot Project, Cosmic Gate en Vini Vici waren slechts enkele van de meesters in deze tent. In de Garden of Goa ging alle aandacht naar het genre Goa. Een dag vol LIVE acts sierde de line-up, met aan het einde Captain Hook als hekkensluiter. Voor de eerder vernoemde Urban Circus stage was de belangstelling net wat groter en konden Jay Hardway en Sander Van Doorn rekenen op een grotere opkomst. Gezien de set-up van deze podia zich op de helling van een berg bevond, lag ook de planché binnenin bergaf. Een kleine vorm van oplettendheid was welkom of aan te raden bij het placeren van de dansmoves.

­

Dat de Capital Park de place 2 be was, moesten we niemand wijs maken. Namen als W&W, Showtek, Armin Van Buuren en Dimitri Vegas & Like Mike spraken boekdelen. Zij zorgden er allen op hun eigen manier voor dat het circuit daverde op zijn grondvesten, met tijdens hun sets tal van special effects. Ook daarnaast kon men genieten van randanimatie. Een koets die voorgetrokken werd door een gladiator of twee immens grote ballonnen mannetjes, die zich een weg door het publiek baanden met hun olijke moves. De endshow werd de eyecatcher van de nacht, met een vuurwerk spektakel om 'U' tegen te zeggen.

­

Dankzij jarenlange ervaring heeft ALDA een nieuw pareltje uit de grond gestampt dat door deze succesvolle editie op ieders verlanglijstje zal komen te staan. De horizon van het festival is verlegd tot ver buiten de landsgrenzen heen en kan aangestipt worden op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus 2018!

4 opmerkingen

 
De manier van schrijven is verschrikkelijk. Tot jolijt van het publiek :kots:
 

Uitspraak van actief op woensdag 30 augustus 2017 om 13:03:
De manier van schrijven is verschrikkelijk. Tot jolijt van het publiek :kots:

Mee eens, ben er ook geen fan van. Het is allemaal iets té positief ook.

Verder is het Armin van Buuren en niet Armin van Buren. En die plaat wat je bedoelde heet Zazafront - Dikke Vette Bassplaat, welke een mashup is van vier nummers (Zany - Sky High,
Pavo & Zany - Big Fat Bass, Pavo & Zany - Here We Go en Razzle Dazzle Trax - Rattlebrain (DJ Isaac's Overdrive Remix).
laatste aanpassing
Deze Nederlandse combo waren niet aan hun proefstuk toe.­

Say What ?

Raar taalgebruik in deze revieuw
Zo te lezen is deze recensent alleen op dag 2 geweest.­ Op dag 1 namelijk een groot drama bij het ophalen van de bandjes voor de 'weekenders', waar wij (en vele anderen) 1,5 uur (of langer dus) in de massa hebben gestaan.­ Massa ja, want van enige rij was geen sprake.­ Vervolgens gedoe bij naar binnen gaan want je mocht op dag 1 niet eens een kleine rugzak mee naar binnen nemen.­ Ongeveer 200 kluisjes bij de ingang die toch wel 1 km verwijderd was van het echte festival terrein.­ Geen afstand die je een paar keer aflegt om iets uit je kluisje te halen.­
Hoewel ik voor de rest best tevreden ben over deze stage editie wil ik toch zeker niet zeggen dat de ervaring van Alda hier wat gebracht heeft.­ Ik hoop dat een aantal zaken volgend jaar beter geregeld zijn.­ Nog geen idee of we volgend jaar weer gaan...­ Zien we dan wel weer!