Partyflock
 

Verslag van Emporium Festival, 27 mei 2017

door , gepubliceerd op
flyer Emporium Festival
Op deze snikhete zomer meidag stond vandaag in het teken van Emporium! Het wordt vandaag mijn 1e x dat ik dit dance evenement zal gaan bezoeken. Ik ben op bijna alle anderen grote feesten geweest, maar deze ontbrak nog op het lijstje. Ik zal vandaag vooral te vinden zijn bij de Main Hardstyle stage.

Rond een uur of 12.30 kwamen bij het terrein aan. Je kon zo doorlopen en alles was vlot geregeld zoals muntjes en kluissleutel halen. Als eerst besloten we wat te gaan eten en te drinken om daarna een rondje over het terrein te doen om alles te oriënteren.

13.00-14.00 JNXD & Noiseshock (Main Hardstyle)
Na het rondje gedaan te hebben besloten we eerst naar de Main Hardstyle stage te gaan. De vrienden waar ik vandaag mee was waren niet echt van de Hardstyle, dus stond ik het grootste gedeelte van de dag alleen. Vanwege de warmte was het ook verstandig om je energie wat te verdelen. Met het zonnetje erbij was deze set echt genieten met tracks als: Keep On Calling, See The Light, #MyWay, Rocked Up/Break The Show Mashup, Back Home, Summer In The City Part 1/Running Late (Raw Mix) Mashup, On Your Mark/Singularity Mashup, Gold, het Iqon 2013 Anthem van Noisecontrollers, en On The Go (Qlimax 2012 Edit). Een prima setje om de dag mee te beginnen (Y).

14.00-15.00 Sephyx (Main Hardstyle)
Ook Sephyx draaide in deze set hele fijne melodieuze tracks die perfect bij het weer paste zoals: Let's Rock (Wildstylez Rmx), Lost In Paradise, Bassboom, Pandora, Don't Let Me Down (Hardwell & Sephyx Rmx), Fasther 'N Further (Bass Modulators Rmx), Future en The Hunt. Het geluid stond prima afgesteld, en eigenlijk had je overal gedurende de dag genoeg ruimte om fatsoenlijk te kunnen bewegen. Halverwege de set besloten we andere vrienden te meeten die net aangekomen waren.

15.00-15.30 Sound Rush Live (Main Hardstyle)
Om 15.00 was ik natuurlijk weer terug te vinden bij deze stage, want de mannen van Sound Rush stonden op het punt van beginnen! Ik was al bekend met de tracks van hun maar sinds zij de Hard With Style podcast overnamen ben ik ze nog meer gaan volgen en werd ik steeds groter fan. Deze half uur durende live-act was echt puur genieten. Melodieuze Hardstyle met heel veel gevoel, dat is wat ik deze muziek zoek. Ook mooi om te zien hoe Sound Rush zelf aan het genieten waren met tracks zoals: Back To The Roots, Defqon.1 Tribute, It Ain't Me (Sound Rush Bootleg), Project 1 (Sound Rush Rmx), Freedom Of Hardstyle, Gods. en nog wat nieuwe soloplaten (L).

15.30-16.30 Pauze
De pauze gebruikte ik om even op krachten te komen en genoeg te eten en te drinken. Vanwege de warmte viel ik zowat in slaap.

16.30-17.30 Da Tweekaz (Main Hardstyle)
De mannen van Da Tweekaz weten er altijd een feestje van te maken en zijn zo gek als een deur. Het tempo zat er goed op tijdens deze set, maar vanwege de warmte vond ik dit tempo toch wat aan de hoge kant. Daarom heb ik vooral stilstaand genoten van deze set met tracks zoals: Luv U More (Da Tweekaz Rmx), Sun Is Shining (Da Tweekaz Bootleg), Blue (Team Blue Mix), Lost In Paradise, Tequila, #Tweekay16, D.W.X. (10 Years Dirty Workz Mix), Frozen, The Calling (Da Tweekaz Rmx), een nieuwe soloplaat, Heroes, See The Light, Wodka, Game Of Thrones, Moana (How Far I'll Go), en DRKNSS (met Shape Of You vocals). De aankleding van de stage was erg dik gedaan met de visuals, en entertainment van allerlei sprookjesfiguren met zelfs echte dwergen :P.

17.30-18.30 Coone (Main Hardstyle)
Net op het moment dat ik even mijn vrienden bij de Main House stage op wou gaan zoeken hoorde ik met welke plaat Coone opende en ik bleef meteen staan: Concrete Angel (Coone & Code Black Rmx) :O (L). Wat een gevoel zit er in die plaat zeg. De toffe platen volgden elkaar in rap tempo op: Luminosity, Faye, Wildcard (Coone Rmx), Mosh Pit, en Great Spirit (Wildstylez Edit). Gelukkig kwam er af en toe ook een 'mindere' track voorbij zodat ik even op adem kon komen. Tijdens het laatste gedeelte van de set heb ik stilstaand genoten met tracks als: Light Up The Ganja, F.T.F.M.F., Subsonic (Hardbass Edit), Riot, Turn Down For What (Coone Rmx), Rise Of The Restless, en Fuck You Up.

18.30-19.00 Pauze

19.00-19.45 Josh & Wesz Live (Hardstyle Classics) (Freestyle)
Om 19.00 veranderde ik gedurende een set voor het eerst van stage. We kwamen uit bij de Freestyle stage waar Josh & Wesz een live-act hadden waarbij ze Hardstyle Classics zouden gaan draaien. Volgens de timetable hadden zij een half uur maar dat werd uiteindelijk 45 min. Deze live-act zat zo lekker in elkaar, het tempo zat er gigantisch op. Voortdurend waren door tracks heen ook vocals en sounds van andere tracks hoorbaar. Deze live-act bevatten de volgende tracks: Rock Ur Loopmachine, Subsonic (Hardbass Edit), A Complex Situation, Faster 'N Further (Bass Modulators Rmx), Re-Generate It, Part Of The Hard, Serenity, I Just Can't Stop, The Story Unfolds, Like Thiz, Autumm Green, Oxygen, This Is Who We Are, Hate It Or Love It, Rock Civilization, Last Of The Mohicanz, Her Voice (Headhunterz Rmx), Just As Easy Again (Mashup), Gangsta, Keep Kickin' Ass, Numbers (Hard Edit), Single Sound, Creation, On The Go, Pounding Senses (Zany vs. Noisecontrollers Edit), Dikke Vette Bassplaat, en Shiverz.

19.45-21.10 Pauze
Na de vorige set moest ik echt bijkomen en ik begon mijn beentjes ook aardig te voelen.

21.00-21.45 Sub Zero Project & Devin Wild (Main Hardstyle)
Tijdens deze set was het ook geen optie om rustig stil te blijven staan. Het was een goede combinatie van fijne melodieën en stevige kicks. Die nieuwe platen die ik niet van naam kenden van Sub Zero Project klonken echt bruut net als tracks die zij ook draaiden: Men Of Steel (Devin Wild Rmx), The Project, Basstrain, de nieuwe Atmozfears & Devin Wild, DRKNSS, en The Wave (Sub Zero Project Bootleg). Als laatste plaat draaiden zij hun anthem van deze editie van Emporium: DSTNY. Dit werd begeleid met een dikke visuele show met vuurwerk en vlammenwerpers.

21.45-23.00 Pauze
Ik had nog flink wat muntjes over en die heb ik gebruikt om wat smoothies te halen.

23.00-23.45 B-Front Live (Beyond Reality Showcase) (Main Hardstyle)
Ik kon mij geen betere afsluiting van een feest wensen dan deze. Een 45 min. durende Beyond Reality live showcase van zijn nieuwste album. Deze live-act zat zo enorm goed in elkaar met het gebruik van een echt verhaal en de gruwelijke visuals op het scherm. Ook werd B-Front af en toe gefilmd vanaf de backstage met het publiek op de achtergrond. Ik vond als je een beetje in het midden stond vooraan dat de muziek wel erg schel afgesteld stond waardoor je de melodieën bijna niet kon horen maar alleen een wall of bass. Ik besloot daarom iets meer naar achteren te gaan waar het geluid een stuk beter klonk. Wat een set was dit zeg en wat stond B-Front als een baas los gaan op tracks zoals: Beyond Reality, One By One, Freedom, Silent Scream, The Paradox, Beat The Darkness, State Of Perfection (Digital Punk Rmx), The Enigma, Rough With The Wolves, Pandemonium, EVP, Infinite en Eternal Voices _o_.

23.45-00.00 Endshow
Tijdens de endshow stond ik achteraan aan de bar mijn laatste muntjes op te maken. Ik genoot onder het genot van een drankje van het einde van het verhaal van Sneeuwitje wat gedurende de hele dag verteld werd. Er werd afgesloten met veel vuurwerk en het anthem kwam nog een x langs. Het was een topfeest en topdag!

Na afloop was het een chaos bij de kluisjes en parkeerplaatsen. Wij hadden besloten om een klein beetje om te rijden waardoor je de file vanaf de parkeerplaats ontliep. Rond een uur of 02.30 was ik thuis aangekomen.

Dan de plus en minpunten:

Pluspunten:
- Het weer (mits je goed insmeerde en je energie wat verspreidde)
- Aankleding en visuals Main Hardstyle stage
- Het gebruik van visuals het vertelde verhaal tijdens B-Front Live
- De sets van B-Front Live, Sub Zero Project & Devin Wild Live, Coone, Josh & Wesz Live, en Sound Rush Live
- Genoeg animo aan drinken en eettenten
- Afstand tussen stages was prima te doen
- Geen drukte bij wc's
- Genoeg ruimte op de dansvloer

Minpunten:
- Chaos bij de parkeerplaats en kluisjes na afloop van het feest
- Het te schelle geluid tijdens de afsluit set van B-Front