Partyflock
 

Verslag van A State of Trance Festival, 18 februari 2017

door , gepubliceerd op
flyer A State of Trance Festival
Zaterdag 18 februari Jaarbeurs - Het décor van een radioshow die wereldwijd door ongeveer 35 miljoen mensen beluisterd wordt en de gastheer van de avond een van de grootste DJ’s ter wereld is. Als dat niet genoeg is om ons naar de Jaarbeurs te trekken zijn er genoeg stages met even indrukwekkende namen om de line-up te completeren.

Aangekomen op de parkeerplaats van de Jaarbeurs verbaasde ik me weer over de hoeveelheid mensen van buiten Nederland. De touringcars vanuit Frankrijk, Polen en Duitsland stroomden leeg met mensen die gezien de stemming al een aardige pre-party in de bus hadden gehad. Op de parkeerplaats ontstonden bij wat auto’s met open deuren wat plaatselijke feestjes, alles onder het genot van de eerste trance-tunes van de avond. Mooi om te zien wat de trancemuziek weer te weeg weet te brengen en mensen vanuit heel Europa doet komen om te genieten van een avond muziek.

Binnengekomen kwamen er toch wat problemen aan het licht. Ik had het zo lang mogelijk uit proberen te stellen, maar nu moesten er knopen doorgehakt worden: waar gaan we heen? Ruben de Ronde en Denis Kenzo waren de Troublemakers in dit geval. Psy is iets wat mij zelden weet te boeien voor langere tijd, dus eigenlijk was er één stage die permanent afviel in de keuzes en Jorn van Deynhoven had ik al vaker gezien. We zijn begonnen bij Denis Kenzo, iemand die een abonnement op ASOT support lijkt te hebben en op de Road to 1000 stage bewees hij waarom Armin hier toekomst in ziet. Een lekkere opwarmer met zijn melodische en vocale tracks.

Omdat we ook erg benieuwd waren naar Ruben de Ronde en Rodg ook de mainstage meegepakt. Ik kom nog wel eens op feestjes waar er afgetrapt wordt op 138 BPM om vervolgens alleen maar harder te gaan, maar deze heren verstaan het vak van opwarmen. Opwarmen als DJ lijkt een ondankbare taak, maar ze kregen de sfeer er goed in. In een steeds voller wordende zetten Super8 &­ Tab deze lijn lekker door. Het probleem dat ik eerder beschreef, blijft me parten spelen. Er is zo ontzettend veel te zien en horen! Toch van de main even verhuisd naar wat andere stages. Radion6 was wat rommelig en ondanks dat ik zijn tracks erg vet vindt, is een uur lang Radion6 iets te veel van hetzelfde.


Armin missen op deze avond mag natuurlijk niet, dus op tijd naar de mainstage om een afsluiting door drukte voor te zijn. In een zaal waar de temperatuur toch steeds verder opliep, deed Armin er nog een paar graden bij door er flink gas op te geven. Yoel Lewis valt al een tijdje op door hun producties. Inderdaad, de naam doet anders vermoeden, maar het betreft hier een duo. Hun set was in het verlengde van hun producties en een goede mix met stevige progressive trance.

Genix bracht een van de vetste sets. Interessante sound die een breed publiek aan het dansen kan krijgen. Vervolgens werd het hard. John O'Callaghan brak de tent af op de 138 stage, Bryan Kearney deed hier niet voor onder en waar Armin nog wel eens het verwijt krijgt niet 'trance' genoeg te zijn, was er deze editie genoeg keus voor iedereen.

Naast alle 'usual suspects', DJ’s die hun diensten reeds bewezen hebben, toonde de Road to 1000 stage aan dat er nog genoeg toekomstmuziek in de trance zit en liet Armin met zijn vinylset horen dat oud nog steeds goud is!

1 opmerking

Leuk verslag.­

Alleen wat maak je het voor jezelf onrustig door constant te switchen van zaal.­ Kom je net in de sfeer, ga je weer lopen.­