Partyflock
 

Verslag van Ground Zero Festival, 31 augustus 2013

door , gepubliceerd op
Ground Zero Festival
1 september 2013
Ground Zero is een feest die al langer op mijn agenda stond, en vandaag was het zo ver! De line up van de Hardstyle stages was dik in orde. Dat er in totaal 6 Theracords acts waren gaf mij nog meer goede redenen om naar Ground Zero te gaan. Het plan was om het grootst gedeelte van het feest bij de Raw Hardstyle stage te staan met af en toe een uitstapje naar de Main Hardstyle stage.
Ik had vernomen dat het geluid bij de Raw Hardstyle stage vorig jaar niet al te best was, dus ik er ging er vanuit dat de organisatie dit deze editie verbeterd had. Ook had ik gehoord dat je beter wat op tijd heen kon gaan, i.v.m. de rijen bij de intree.

Nadat ik Thijs en Tom opgepikt had waren wij rond 21.30 bij het terrein van Ground Zero aangekomen. Zoals verwacht stond er al een aardige rij bij de intree, maar uiteindelijk bleek het allemaal zeer vlot te gaan. Tijdens het wachten hoorde ik vanaf het terrein al de nodige muziek langs komen.
Nadat we een kluisje gehuurd hadden en muntjes gehaald hadden besloten we eerst naar de Main Hardstyle stage te gaan, waar op dat moment Cellrock aan het draaien was.

22.00-23.00 Cellrock (Main Hardstyle)
De aankleding van de Main zag er prima uit. Met LED schermen waar bewegende beelden op te zien waren, en aan beide zijkanten en achter het podium vlammen. Maar het grootste pluspunt was het geluid, dat stond echt loepzuiver afgesteld! Cellrock draaide aan het begin van zijn set wat Hardtrance en Early Hardstyle.

22.00-23.00 Zero Sanity (Raw Hardstyle)
We besloten het terrein een beetje te verkennen en kwamen bij de Raw Hardstyle stage uit. Het geluid was misschien wat minder dan de Main, maar het stond ook zuiver afgesteld. Zero Sanity zette een top opwarmingssetje neer, zo kon je even inkomen. Ik besloot mijn energie wel te doseren aangezien er nog genoeg vets op de planning stond. Zero Sanity stond zelf ook te genieten van zijn set, dat was mooi om te zien. De tracklist was echt top : Take Off The Drop (Mashup), Straight On 2007 (Tuneboy Wackie Rmx) H3Y!, Rockstar, Eternal Bliss, Sparta, Trapped, Torture (Wantedonez & Kevin Kaos Rmx), The Million Gods, Delusion, The Fusion Of Sound, Hit The Floor, Answers (Adaro Rmx), en als afsluitplaat Unleashed.

23.00-23.30 Hasty Boy (Raw Hardstyle)
De bedoeling was eigenlijk dat Blackburn samen met Hasty Boy zou gaan draaien, maar ze hadden er voor gekozen om ieder een half uur te gaan draaien. Dat was op zich wel jammer, ik had deze opvallende combinatie wel willen meemaken. Hasty Boy opende met Fuck The Girls Mashup (DJ Tool). Het origineel blijft een vette plaat, alleen heb ik die iets te vaak gehoord. Langzaam begon het een beetje vol te lopen, en kwam ik aardig wat bekenden tegen. Over de MC was ik niet te spreken. MC Tha Watcher was te aanwezig, en lulden veel te veel en door de muziek heen. Ook had hij wel 10x gevraagd of het publiek de handjes in de lucht wilden doen. Als MC moet je aanvoelen wanneer je je mond moet houden. Een MC als Da Syndrome is mijn favoriet. Hij draaide verder nog : Bolivia, The Record Breaking, The Sexuall Thrill, Drug 'N Roll, Answers (Adaro Rmx), Spectral en We Get Raw. De overgang van Bolivia naar The Record Breaking ging niet vlekkeloos.

23.30-00.00 Blackburn (Raw Hardstyle)
Dan was het de beurt aan de 2e Theracords DJ van de dag, Blackburn! Hij opende met een oude melodieuze plaat van Tuneboy, namelijk Tunebeat. Ondanks dat deze plaat melodieus is, zit er toch een behoorlijke drive in en zijn de kicks ook prima. Blackburn draaide ook nog een aantal nieuwe tracks van hemzelf : We Won't Die (Blackburn Rmx), Hunt Down, en de collab met Prefix & Density : The Future. Vooral Hunt Down en The Future klapten er goed op, wat een drive bevatten die tracks! Ondanks dat ik nu voor het eerst live gehoord had pakten zij mij gelijk. Zoals vanouds ging Blackburn goed los achter de decks. Op een gegeven moment wou op 1 van de vatten op het podium gaan staan, maar bij nader inzien koos hij toch voor een verhoging bij de DJ-decks :lol:. De sfeer in deze tent vond ik tot aan Prefix & Density echt dik in orde, daarna was het drukker geworden en ging het minder los dan ervoor.
Het blijft natuurlijk tof om te zien dat er een dikke sfeer hangt, en je samen uit je plaat gaat. Blackburn draaide verder nog : Firepower, Speekaz Kikk, One Of A Kind, Beheaded, en Stay Alert.

00.00-01.00 Clock Kid (Raw Hardstyle)
Naar deze set was ik zeer benieuwd, aangezien ik meerdere malen gelezen heb dat het mixwerk van hem echt geniaal is. Ik kon daar zelf nog niet over meepraten aangezien ik thuis eigenlijk nooit livesetjes luister. In 2011 was hij 2e geworden bij een wedstrijd van de Kunstbende, en daarop werd hij gevraagd of hij op Defqon.1 2011 wou draaien. Eigenlijk wou ik eerst even een kleine pauze houden, maar ik bedacht mij al gauw. Het vlotte mixwerk van Clock Kid is inderdaad geniaal, en houd het tempo er mooi in, Ook zijn er de nodige edits, waar door het lijkt soms lijkt alsof het 1 grote mashup is. Daarnaast vond ik zijn platenkeuze ook top, met wat oudere platen zoals : Thugs (Noisecontrollers Rmx), Virus, Rotten From The Inside, Chemistry Of Sound, en Scary Noises. Ook waren er mashups van Godammn en The Sexuall Thril, en The Main MF en You Know. Clock Kid draaide verder nog : Shade, Welcome, The Massacre, Nightmare Into Reality, Firepower, Satana, en al afsluitplaat Sorrow.

01.00-02.00 Audiofreq (Main Hardstyle)
Na de set van Clock Kid hielden we een kleine pauze, en besloten we een kijkje te nemen op de Main, daar was Audiofreq aan het draaien. Als je achteraan bij de Main stond was het geluid een stuk minder dan wanneer je voorin stond. Audiofreq draaide o.a. : Gangsters Don’t Dance (Noisecontrollers & Alpha² Rmx), Speekaz Kikk, Takin' Off, en Welcome To The Future.

01.00-02.00 E-Force (Raw Hardstyle)
Om 01.30 liepen wij weer richting de Raw Hardstyle tent. Daar puilde de tent uit van de hoeveelheid mensen die erin stonden. Hierdoor stonden wij wat aan de zijkant, waar het geluid minder was dan als je het midden stond. Tijdens deze set deed ik even rustig aan. E-Force draaide o.a. : Crucifix, Second Nightmare, Pounding Senses(Zany vs. Noisecontrollers Edit), Bassleader Raw Anthem 2013, H3Y!, Fatality, en Torture. Hij einigde zijn set met Masterclass (Hardcore Edit).

02.00-03.00 Prefix & Density (Raw Hardstyle)
Ík was benieuwd welke originele tracks zij dit keer zouden gaan draaien. Prefix & Density draaien naast de nieuwere tracks, ook wat oudere of 'vergeten' platen. Dit vind ik een goede zaak, zo wordt je elke keer verrast. Zij openden met Another World, een oudere plaat van Digital Punk & Profyler.
Wij stonden tijdens deze set niet op een gelukkige plaats. Lopende mensen, of mensen die van de kaart waren en tegen je aansprongen. Daarom zijn wij niet helemaal tot het einde van de set gebleven, de sfeer was minder geworden. Eternal Bliss, Tanya, Masters en de nieuwe plaat Fight staken er voor mij bovenuit, wat een platen! Verder draaiden zij Intoxication (Waverider Rmx), The Massacre, Answers (Adaro Rmx), Milita, Crisis, Proud To Be Loud, Hardstyle Matters, en Protect & Serve.

02.00-03.15 Zany (Main Hardstyle)
Rond 02.45 waren wij al bij Prefix & Density weggegaan om even wat te gaan drinken, en alvast naar de Main te gaan, waar Zany op dat moment aan het draaien was. Het voordeel was dat je hier genoeg de ruimte had. Zany draaide o.a. : Octavius Augustus, World On Fire, Trapped, H3Y!, Magic, Rockstar, No Time To Sleep, en Annihilating.

03.15-04.15 Geck-O & Phrantic (Main Hardstyle)
Na een korte pauze had ik weer de nodige energie gekregen, perfect voor deze set. Aangezien zij op de Main stonden verwachtte ik niet een hele rauwe maar toch een gevarieerde set. Dat was voor een afwisseling wel fijn, aangezien we het grootst gedeelte bij de Raw Hardstyle stonden. Geck-O & Phrantic openden met The Hard Way. Net zoals bij Prefix & Density kwamen hier ook wat platen langs die je niet heel erg vaak meer hoort zoals : Suckess, Give It Up, Forever Az One (Noisecontrollers Rmx), en La Musica Del Fulturo. Verder draaiden zij : AHA, Space Jam, 2-1. Digital Playground, For The Girls, Because We Can (Geck-O Rmx), E=NC², LSD, In The Mix, Overdose, XY, Trick Or Treat, en Assquake.

04.15-05.00 Pauze

05.00-06.00 Wavolizer (Raw Hardstyle)
De vermoeidheid begon toe te slaan in mijn benen. 's Middags had ik ook nog een voetbalwedstrijd gespeeld, en dat begon mijn benen een beetje op te breken. De set van Wavolizer pakte mij dit keer niet zo erg, waarschijnlijk vanwege de vermoeidheid. Na de set van Chris One was de tent gelukkig al wat leger geworden, zo was er meer plaats en kon je makkelijk vooraan staan. Wavolizer begon nog redelijk rustig op dit tijdstip met Losing My Feelin' (Geck-O Rmx), AHA, en Quietly (DJ Thera Rmx). Daarna ging hij over op wat Early Hardstyle platen, Crosbreed, en om uiteindelijk met Industrial af te sluiten. Hij draaide o.a. : The Chief, Debt Of Blood, Done (Fancy Edit), Excitement Initiated, en Sympho. Het was tof dat dit keer de Fancy Edit van Done langskwam, bij de vorige keren draaide hij het origineel. Terwijl de laatste 10 min. ingingen liepen wij alvast naar de Main.

05.00-06.15 Deepack (Main Hardstyle)
Bij de laatste 10 min. van de set van Deepack bereidde ik mij alvast voor op de eindset. In deze 10 min. draaide Deepack o.a. nog Another Shit Track, Get Hit en Thrill For The Kill.

06.15-07.00 Theracords Live (Blackburn, Prefix & Density, en Thera)
Dan was het tijd voor de afsluitset, en tevens het hoogtepunt van het feest. Ik wist van tevoren al dat deze set er huizenhoog bovenuit zou steken. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spetterende afsluiter : niet te warm, dik geluid, genoeg ruimte, aardig wat bekenden, en natuurlijk de geniale tracklist! Vanaf het begin werd er al geteased met de epic goat, en het welbekende 'niet likken' van Martin Gaus :P. De sloopvergunning was al aangevraagd dus konden alle remmen los! Blackburn, Prefix & Density en Thera ging uiteraard ook hard los. De 1e 2 platen waren van Blackburn : Be Aware en Stay Alert. Vervolgens kwam The Battle (Live Edit) langs, en vanaf dat moment ging het gas er meer en meer op : Celebrate, In Your What? , Sloopvergunning (Phuture Noize Zaagtool), Soundwaves, Without Warning, The Future, Tanya, Welcome (Thera's Live Mix), Incoming, en Trespassing. Tijdens de laatste 10 min. maakte ik mijn laatste muntjes op. De muziek werd op dat moment even stilgelegd, en daarna kwam de Polka DJ Tool van Prefix & Density langs :P. Density die ook de vocals van Sloopvergunning ingesproken had, deed ook deze vocals. Als laatste plaat werd The Sexuall Thrill (Thera's Core Mix) gedraaid. Wat een drive zat er in de gehele set :D.
Na deze set was ik helemaal gesloopt, maar het was het wel waard!

Nadat we alle spullen weer gepakt hadden, ik de jongens thuis had afgezet, was ik rond 10.30 weer thuis.

Dan de plus en minpunten op een rijtje:

Pluspunten:
- Geluid bij zowel de Main als Raw Hardstyle
- Line up van de Main en Raw Hardstyle
- Platenkeuze bij de sets ik de ik meegepakt had
- De sets van Zero Sanity, Blackburn, Clock Kid, Geck-O & Phrantic, en Theracords Live
- Aardig wat bekenden gezien
- De sfeer tijdens de sets van Blackburn, Clock Kid, Geck-O & Phrantic, en Theracords Live
- Losgaande DJ's
- Aardig wat oudere en 'vergeten' tracks die gedraaid werden
- Vlotte doorgang bij de ingang
- Vlotte bediening bij de muntenbalie en barren
- Mixwerk van Clock Kid
- Het teasen met de epic goat, en 'niet likken' tijdens Theracords Live
- De Polka DJ van Prefix & Density tijdens Theracords Live
- Aankleding van de Main Hardstyle stage

Minpunten:
- MC Tha Watcher
- De sfeer tijdens Prefix & Density
- Mensen die van kaart waren en anderen irriteerden
- Muntprijzen
- De knipperende lichten bij de Raw Hardstyle

10 opmerkingen

Ik blijf me verbazen over t feit dat je alle tracks nog zo op kan noemen...!
weer een mooi verslag, zoals gewoonlijk..:)
Uitspraak van [N.G.F.] R. op maandag 2 september 2013 om 00:27:
Ik blijf me verbazen over t feit dat je alle tracks nog zo op kan noemen...!
weer een mooi verslag, zoals gewoonlijk..:)


Ik houd het wel bij :). Ik vind het altijd tof om dan later weer te zien wat er allemaal gedraaid is (Y). Thnx voor het compliment :)
laatste aanpassing
Uitspraak van [N.G.F.] R. op maandag 2 september 2013 om 00:27:
[N.G.F.] ReNSzpermalink Waarschuw beheerder+2 citeer2 september 2013 00:27Ik blijf me verbazen over t feit dat je alle tracks nog zo op kan noemen...!Idd :| (Y)

Goed verslag!
 
MC Tha Watcher mag van mij ook uitgezaaide oogkasaids krijgen.. Irritante killie dat (n)
 
Weer netjes hoor(y).
top hoor! tog had je tussen 4 en 6 beter met mij kunnen gaan had je te minsten nog mooie frenchcore gehoord dan zo pauze houden wat zonde van tijd is! :P
Uitspraak van TheHardstyleHolland op dinsdag 3 september 2013 om 17:37:
top hoor! tog had je tussen 4 en 6 beter met mij kunnen gaan had je te minsten nog mooie frenchcore gehoord dan zo pauze houden wat zonde van tijd is! :P

Haha Frenchcore is niks voor mij. En af en toe moet je ff pauze houden en jezelf weer opladen :P.