Partyflock
 

Verslag van Ground Zero Festival 2012, 1 september 2012

door , gepubliceerd op
afbeelding Ground Zero Festival 2012
LET OP: Ik zal de komende dagen nog foto's toevoegen. Duurt allemaal wat langer ivm begin van studie.

Festivalletje nummer 3 voor mij deze zomer; Ground Zero. Na de vele mooie verhalen over de eerdere nachtelijke edities móést ik er ook gewoon eentje maken. En met zo een line-up moest het natuurlijk wel weer een knalfeest worden.

De heenreis verliep echt vreselijk; voor het eerst in ruim een jaar weer eens met Event Travel gegaan. De buschauffeur reed gewoon een keer of 8 fout, waardoor de reis uiteindelijk meer dan 4 uur (! ) duurde. We kwamen dus pas rond 23.00 aan in Bussloo. Eenmaal daar stond er een gigantische rij, omdat een slimmerik het blijkbaar handig vond om een man of 10.000 door vijf poortjes te laten lopen. Hierdoor konden we pas rond 23.30 echt het terrein op.

Eenmaal binnen gelijk weer de volgende 'tegenslag'; muntjes voor 2,80 die per vijf gekocht moesten worden, schandalig. Maargoed, het feest kon dan eindelijk beginnen :P We begonnen in de early waar op dat moment Leviathan en Chosen Few achter de knoppen stonden. Zo in dat bos zag het er echt heel tof uit, met op de achtergrond de hardcore main en het reuzenrad. De set was prima, onder andere In The Air (Chosen Few), We'll Tear Your Soul Apart (Leviathan) en een remix op I Wanna Be A Hippy. Verder nog een hoop onbekend spul voor mij, maar het was een heerlijke binnenkomer. Ook al was ik liever ruim anderhalf uur eerder binnen geweest.

­
Het early bos, met op de achtergrond het reuzenrad

Daarna was het tijd voor gelijk nog een battle: Dano vs.­ Rheeza. De heer en dame begonnen met wat trager spul, zoals Pitch-Hiker van Pilldriver. Echt heerlijk om die plaat eens live te horen! Daarna bouwde ze langzaam aan op met plaatjes als Gib Mir Die Bass van Tschabos. Het halfuurtje dat we hebben meegepikt was in ieder geval lekker genieten, zo in het bos. Moet alleen eerlijk bekennen dat ik vergeten ben om een filmpje te maken, excuses :P

Om 00.30 zijn we naar de herrie tent gelopen, waar Manu Le Malin net was begonnen aan zijn set. En wat klonk dat gruwelijk vet zeg! Je hebt traag en traag, maar dit sloeg alles. Maar wat waren de platen heerlijk duister, de kicks heerlijk lomp en wat zat er een vet sfeertje in de platen. Echt zwaar staan genieten daar. Na ongeveer 40 minuten ging het tempo wat omhoog en kwam er wat bekender werk langs, zoals Mindustries - Facerocker (The Immobilizers VIP) en Rude Awakening van Dub Elements. Al met al dus een heel dik uurtje van deze Fransman!

Daarna was het tijd om even uit te puffen bij de chill area. Op dat moment werd er lekker smerige electro gedraaid, ook prima om eventjes aan te horen tussen al het hardere geweld. Toen iedereen weer was bijgetankt terug gegaan naar de herrietent, waar Petrochemical al aan het draaien was. Deze Noor wilde ik al een tijdje zien en ik moet zeggen; dit was ook weer een hele toffe set! Hoop vaag spul gooide de beste man erop en het tempo zat er lekker in. Op het einde zelfs nog een stevige terror plaat, waardoor iedereen in de tent gelijk weer goed wakker was.

Daarna verwachtte ik Tymon, maar er kwam ineens frenchcore uit de boxen; The Speed Freak was ineens begonnen met zijn live-act. Had ik ook absoluut geen problemen mee, een portie rollende frenchcore gaat er altijd wel in! Deze Duitser blijft voor mij toch een van de toppers in de scene, met vooral opbouwend hele sterke sets. Ook vandaag weer lekker staan genieten van nummertjes als DJ Fuck. Prima bezig weer!

Daarna weer naar het bos gelopen, waar Laurent Hô net begonnen was met het draaien van de plaatjes. Sinds Nocturnal onwijs fan van deze man, dus ik móést hem gewoon weer zien. En de Fransman ging wederom keihard tekeer! Wat tovert deze man heerlijke vage plaatjes tevoorschijn, de een nog harder en smeriger dan de ander. Weer helemaal niks herkend, dus dat is een goed teken :P Echt weer zwaar staan genieten in het bos!

Daarna weer was het weer tijd om terug te gaan naar de tent met de vage muziek; de mannen van The Outside Agency stonden klaar om te beginnen. En wederom een heel vet uurtje gehad! Weer een hele dikke set, mixtechnisch weer heel erg strak en totaal andere nummers dan enkele maandjes terug. Dikke platen langs horen komen, zoals The Silence, Headphone Wisdom, Ghetto Blast en Undermind. Verder ook een nieuwe remix langs horen komen van Angel's Psycho, die erg dik klonk. Bazenset was het weer!

Daarna was het tijd om weer even uit te puffen bij de chill area. Mooi om al die wauze hoofdjes voorbij te zien lopen :p En dat waren er een hoop deze nacht, maargoed. Toen iedereen weer wat energie had was het tijd om voor het eerst een hardstyle set mee te pakken. Wavolizer wilde ik graag zien, want die laat zo nu en dan beste mixjes langskomen bij Theracords Radio. Eigenlijk viel het mij erg tegen; het geluid was in deze tent beduidend zachter dan bij de andere area's, maar ook muzikaal gezien was het een tegenvaller. Het begon vrij slap en hij maakte een paar grote mixfouten, ook al kon ik er wel om lachen toen er een nummer inkwam met de vocals: ''Being a DJ is so hard. I have to press this button for the next song to play. '' De ironie 8) Maarja, na een half uur besloten dat hardstyle echt mijn ding niet is; te slap en vééls te veel breaks, waardoor er totaal geen tempo in zat.

Tijd om naar de man te gaan die nooit teleurstelt: Hellfish. En die sloopte echt de laatste beetjes energie eruit met een bak heerlijke vage herrie. Een hoop keiharde onbekende platen, heel veel breaks (de goeie dan :P) en vooral heerlijke kicks. UK Hardcore zoals het dus hoort. Ondertussen kwam de zon al op, wat toch wel apart is om te zien. Richting het einde nog eventjes bij de freestyle uit zitten puffen, waar alle hardcore klassiekers langskwamen van onder andere Paul Elstak.

Rond 6.40 rustig aan terug gelopen naar de bus, compleet gesloopt van een heerlijk feestje ondanks het teleurstellende begin. Toch was het feest zeer goed, vooral muzikaal gezien. Ook het geluid was prima (op de raw hardstyle na) en het terrein was leuk opgebouwd. Vooral die rokende schoorsteentjes zagen er tof uit. Ook de stages zagen er prima uit. De minpunten waren echt de binnenkomst en de achterlijke muntprijs.

De terugreis was ook weer echt een drama. De buschauffeur kwam er 15 kilometer na Utrecht achter dat er nog 2 mensen uit moesten en besloot om te keren. Na een flinke omweg werden ze afgezet en via een omweg weer op de snelweg beland. Eenmaal daar mistte de beste man een afslag, waarop hij de bus op de vluchtstrook zette en ACHTERUIT(! ) een meter of 150 over de vluchtstrook reed. Daarna maar besloten om er in Woerden uit te stappen en met de trein terug te gaan. Dit was écht de laatste keer Event Travel. Dan zoals gebruikelijk nog de filmpjes:

Leviathan vs. Chosen Few


Dano vs. Rheeza (Als goedmakertje dan maar het eigen filmpje van Rheeza, nogmaals excuus :P)


Manu Le Malin


Petrochemical


The Speed Freak LIVE


Laurent Hô


The Outside Agency


Wavolizer


Hellfish


Bedankt voor het lezen, sorry voor eventuele spel/stijl/grammaticafouten.­

10 opmerkingen

Zat er al op te wachten..:p

ziet er weer keurig uit.. (Y) :D
Tof verslag :D
leuk verslag (Y)

zeker met je eens over hoe de toegang was en munt prijs
en over die busamateur zou ik een klacht in dienen kan echt niet achteruit op de snelweg met passagiers aan boord :(
Uitspraak van multistyle op dinsdag 4 september 2012 om 21:32:
leuk verslag

zeker met je eens over hoe de toegang was en munt prijs
en over die busamateur zou ik een klacht in dienen kan echt niet achteruit op de snelweg met passagiers aan boord

Nou of niet, dikke ramdebiel haha, geld terug vragen hups!

Verder goed en duidelijk verslag :)
Yzco
Artiest Yzco
prima verslag, leuk met die clipjes erbij (Y)
zonde van dat eventtravel !!
Het halfuurtje dat we hebben meegepikt was in ieder geval lekker genieten, zo in het bos.­ Moet alleen eerlijk bekennen dat ik vergeten ben om een filmpje te maken, excuses

Was je zo onder de indruk dat je gewoon vergat te filmen??? ;P Geintje hoor!
Heel leuk verslag zo! (Y) Vooral blijven doen 8)
leuk verslag
laatste aanpassing
 
Top verslagje weer(y), en geen excuus omdat je niet gefilmd hebt, ik denk soms ook ja sorry nu ga ik ff los :P, jammer dat de hs je niet bevallen is, maar smaak kun je niet forceren haha. Wel zuur idd van eventtravel.
Haha bedankt weer mensen :D

Uitspraak van RHEEZA op woensdag 5 september 2012 om 00:00:
Was je zo onder de indruk dat je gewoon vergat te filmen??? Geintje hoor!

Ja eigenlijk wel; stond zo lekker los te gaan :P

Uitspraak van verwijderd op woensdag 5 september 2012 om 17:37:
jammer dat de hs je niet bevallen is, maar smaak kun je niet forceren haha.­

Idd, maar was gewoon om een keertje te proberen. Maar wie weet ooit nog wel iets meepakken van Thera ofzo.
Uitspraak van Luukyeye op woensdag 5 september 2012 om 18:59:
Idd, maar was gewoon om een keertje te proberen.­ Maar wie weet ooit nog wel iets meepakken van Thera ofzo.­

Op Dominator draaide die praktisch hardcore. Nduss..