Partyflock
 

Verslag van Ground Zero Festival 2009, 4 juli 2009

door , gepubliceerd op
afbeelding Ground Zero Festival 2009
*Hier moet dan eigenlijk de naam van het feest, plus datum, plus tijd, plus CTRL-V Line-Up anders weten we niet over welk feest het gaat. ;)

Een jaartje of negen geleden was ik ook al eens neergestreken op recreatiegebied Bussloo.­ Toen was daar het fenomeen Mysteryland in haar glorietijd, toen alle koppies nog kaal waren, een biertje met guldens werd betaald, vuurwerk spuwende draken op het water kapseisden, hun lading het publiek in schietend en -last but not least- een verschrikkelijke hoosbui bij de bushalte en geen schuilplek in de buurt.­

Dat waren nog eens mooie tijden en voor mij reden om last-minute nog stiekem even online een ticket te scoren voor Ground Zero Festival 2009.­ Ook omdat de kritieken niet slecht waren over de vorige edities van dit feest.­ Maar deze keer heb ik wel de slimme keus gemaakt met de auto erheen te gaan, in plaats van het openbaar vervoer!


Bij aankomst op het terrein mochten wij de auto parkeren op plek P15 voor het schappelijke bedrag van acht euro. Dat parkeren duurde echter nog even, want de route daar naar toe was niet de kortste en tevens het wandelpad richting de ingang van het festival. Overigens ook nog een klein eindje. Niiiiice! Maakt die 8 euro dan wel een beetje zuur, ook al is deze prijs een van de goedkopere voor zo'n festival. Maar goed, eenmaal bij de ingang aangekomen waren wij wel snel binnen. Tickets waren zo gescand, fouilleren ging snel en Lassie zat lekker te hijgen richting de ondergaande zon. Niks te doen zeker? Ach, lief hondje. Zijn kale baas keek wat minder vrolijk. Zij moeten volgende keer maar van baan wisselen.Tijd om de muntjes te incasseren en een rondje over het festivalterrein te maken voor de algemene oriëntatie en eventuele trefpunten. Deze zijn namelijk heel handig als je mensen kwijt bent, want dan hoef je daar in ieder geval het eerste uur dus níet te zoeken ;) Gelukkig waren er dingen als een reuzenrad en nog zo'n kermisapparaat waar de naam mij even ontschoten is. En dan vlak erachter de EHBO planten. Juist.

Note: Voor de verandering komt hier een keer géén chronologische volgorde van momentopnamen, maar een rijkelijk belegde samenvatting van de stages waar ik rondgehangen heb (en nee, niet aan die stroppen dus)

Mainstage

Wat ik echt vond opvallen aan de Main, was de line-up en het geluid. Zo stond bijvoorbeeld Darkraver geprogrammeerd voor Alex Kidd en Sven Wittekind voor Pavo. Er zal hoostwaarschijnlijk wel een soort bedoeling achter zijn geweest, maar als ik Steve vervolgens Marcel Woods - the Bom erop hoor knallen dan eh. tja. dan ga ik wel ergens anders heen. Ik vind de dj en de plaat zeker niet verkeerd, en misschien omdat hij zo vroeg stond wel moest hardtrancen, (we kunnen allemaal wel een beetje nadenken natuurlijk) maar ik hoop toch niet dat de volgende keer Armin van Buuren om 05:30 geboekt wordt om Six million Ways to Die ten gehore te brengen. :/

De Main heb ik dus voor het grootste gedeelte van de avond maar gelaten. Ik ben nog heel even teruggeweest voor Daniele Mondello en Bass-D, maar het grote waar-the-fuck-is-iedereen-gebleven moment was toen reeds begonnen. Altijd leuk, ook als je telefoon weer kuren heeft.

Ook leuk tijdverdrijf trouwens: haspels beklimmen en er vrolijk op staan hakken. En dan komen de bloeddorstige oranjejasjes met zijn 15en aangesneld hoor. Paraat bij onraad. na 5 minuten. Dat de 16-jarige zombies 50 meter terug al brakend en pim pam pep-schijtend het water uitgeveegd worden, kunnen natuurlijk wel door de beugel, want dat hoort bij de scene.

Het geluid was ook zoiets eigenaardigs. Hoge tonen waren prima hoorbaar, ook op afstand, maar waar was de bass? Op de boot? Onder het zand? En hingen sommige boxen nou áchter de mainstage? Nou ja, het zal wel, maar het was nu wel een beetje heel erg raar verhaal aan het worden, die main stage.

Heb ik nog iets positiefs te melden over deze stage? Ja, die chick met die vlammenwerper had er wel zin in, en ook was het niet al te druk zodat er genoeg ruimte was voor iedereen :D En na het skippybalkoppen op Defqon.1 was er nu het strandbalvolleyballen. Jolly!

Bonfire

Beter gezegd: De stage waar je ook een hapje kon eten kon eten. Kampvuurtje erbij, dat soort dingen. Paar van die haspels overal aanwezig. wat is dat met die haspels tegenwoordig :P Er waren ook diverse prullenbakjes neergezet, maar ja, komen er van die slimme wappies die er gelijk op gaan zitten. Nee je lokt het niet uit, zeker als er ook van die papierprikkers rondlopen ;) Enge haspels ook. Daar schrikken de kinders zich naar van. Met grote ogen hebben ze er de hele nacht naar staan kijken.

Eh nee, ik heb dus niet echt op de muziek gelet, alhoewel ik op een gegeven moment een soort van climax in een plaat hoorde waarvan ik dacht dat de pleuris uit zou breken. Bleek gelukkig zo'n authentieke clubknaller te zijn met zo'n triangelbass. Over de pleuris gesproken:

Geachte catering,

Een aparte Pizzastand, aparte Donerstand, aparte Snackstand.­ Allemaal leuk en aardig hoor;­ voor de omloopsnelheid en dat soort efficiënte grappen enzo, maar als zowel de frikadel als het broodje van de hamburger koud zijn én de bevroren Doner in de au bain marie gedonderd wordt, dan gaat er écht wat mis.­
Dit kun je echt niet verkopen aan je klanten! Holy Shit! :no:

En waarom krijg ik geen wisselgeld als ik 5 euro geef voor een pakje Marlboro? Kom op mensen, het is al duur genoeg tegenwoordig en dit soort grappen worden echt niet gewaardeerd hoor :no:

Classics

Met een zure klotsende pens naar de de boot rennen trek je niet, heb ik gemerkt. Geen zin om weer in een dranghek te staan omdat die boot net weer pleite was, dus helaas deze 'stage' moeten missen. Het zag er wel vet uit vanaf de kant :(Early hardcore

Hier heb ik een groot gedeelte van de avond doorgebracht. Zigzaggend hakken tussen de bomen, geen trekpop gezien en een gemoedelijke sfeer. Tango & Cash, Scott Brown, System 3 en Rob Gee zijn de dj's die ik heb gehoord -de helft ken ik niet eens- en ik vond ze allemaal geweldig. De tijd is hier echt voorbij gevlogen, evenals takken en flesjes water van die aardbeving die wij hier veroorzaakten. Aan het eind van de rit veranderde dat wel in pep scheten van rondhuppelende labo's, maar je kan niet alles hebben. Dacht nog een 'X' gekerfd in een boom te zien, maar bij nadere inspectie leek dat dan toch kauwgom te zijn. :D

En wat was dat met die peeshokjes c.q. vangnet, waar de stelletjes bij het krieken van de dag al zwetend en bevend uitkropen met groene knietjes en een witte snor? Interessante ontwikkeling trouwens. waarom ging het geluid 3x zo hard als er een laptopje of iets dergelijks geinstalleerd werd? Hmmmm. het verschil was niet normaal meer merkbaar. Nies, oftewel; near instant ear suis!

Hardcore

Hier ben ik alleen naar binnen gelopen omdat ik Human Resource op het scherm zag toen ik langs liep en zij volgens mij niet op de line-up stonden. Vond het wel een kijkje waard. Behalve dat zij puik draaiden en het bloedheet was in die tent, heb ik er eigenlijk weinig over te vertellen. Het was er warm en druk en ik zat naast een lege kruk. Eh, aan de rechterkant van de dj-booth draaide heel langzaam een mega propellor. Ironish. En als je naar buiten rende werd je of onthoofd door een stuk touw of je donderde over een groep zittenblijvers de plas in. Heb er een hoop zien duikelen in de spaarzame momenten dat ik daar in de buurt was

Ook hier weer een matig geluid hoor . hier zit meer achter.

Djax

Deze stage passeerde ik redelijk vaak en bleef dan even hangen: het is voor mij niet de muziek die ik uren kan aanhoren. Bij Miss Djax ben ik wat langer gebleven. Het is toch haar stage. Nou ja stage. kon dit nou niet echt een stage noemen. Wat metaal in een boom hangen en wat buizen eromheen. Miss Djax draaide dan wel een puike set, klonk goed, maar na een uurtje was ik er dan wel weer klaar mee. Het was wel lekker gezellig, met een paar mensen die flink losgingen! En iemand die na uren nog steeds voor dezelfde box stond! :D

Hardstyle/Pounding Grooves

Ben als Hardstyle/house/trance fan niet eens (lang) bij deze tenten binnen geweest! :D De ene tent zat té vol en de anders was eh. té leeg.Industrial

Leuk om even doorheen te lopen en te knallen op een nummertje, maar kan er niet al te lang tegen. Drilboren kettingzagen werk, met genuanceerde samples, zoals: r r r r r r r r bonkiebonkiebonkiebonkie ieieieieieieieieieieieieieieieie denkadenkadankadanke :) De stage was wel érg klein overigens. Een netje, een vaatje, een lampje. Terror

Ehh. die hoorde ik in de verte en heb er maar van af gezien :)

Tijd voor de plusjes en minnetjes en andere dingen!

+ Early Hardcore :respect: Had wat mij betreft op de Main gezet kunnen worden! Bracht ook herinneringen op aan de Rave Forests van weleer!
+ Gezellige sfeer (y) Geen vervelende dingen gezien deze keer.
+ Minder comsmopolitan/kijkvee, meer feesters aanwezig (y) Het moet gezegd worden dat het een enorme invloed op de beleving is als de modepopjes thuis zitten en niet voor je neus staan!

- Geluid zwaar gelimiteerd! Laptopje aansluiten, dan in ene worden je trommelvliezen door je neus weggeblazen en dan weer zachter met dat geluid. Riiiight :no:
- WC's: Daar moet ik nog wat over kwijt. Hangen er aan de kranen van die labels dat dit water als legionella verdacht wordt beschouwd. Iemand dat ook gezien? Wil de organisatie graag dat er zieken vallen of. :no:
-Lassie voldoet niet aan de criteria drugshond. :) Zombie Nation. -Eten: Echt HEEL slecht op de momenten dat ik eten ging bestellen. Gewoon koud of nog half bevroren :/ Mijn darmen knorren nu ook als een getikte, en dat heb ik bijna nooit. Schande!

Het is 11:03, laterz! 11!1lolverslaginnemenmetkorreltjezoutwaseentopfeest!1!jwt!hkw!

45 opmerkingen

Dat geluid op de Main,,, zoiets heb ik nog weinig meegemaakt zo slecht..­ Bass was echt zoek.­ en dat was echt niet alleen de main.­ zullen wel restricties gehad hebben maar voor mij geen GZ meer
Ik zag sommige boxen ook echt een soort van achter de stage staan, of lag dat aan mij? :P
even over het geluid terug te komen in de hardcore :

Ook hier weer een matig geluid hoor ...­hier zit meer achterrond 9 uur half 10 10 uur stond het geluid loei maar dan ook loei hard te knallen maar omstreeks kwart over 10 werd er gemeten met een db-meter vanuit de gemeente waar door het geluid meteen halve kracht moes

verder vond ik het een top feest maar wat waren die kuilen,paaltjuhs/schuine kanten en weet ik wat nog meer verrekes irritant voor mij en vekle andere
Uitspraak van [N.G.F.]Terror_Neliss. op zondag 5 juli 2009 om 12:24:
verder vond ik het een top feest maar wat waren die kuilen,paaltjuhs/schuine kanten en weet ik wat nog meer verrekes irritant voor mij en vekle andere

heb me er juist rot om gelachen...(y)
Tim-E
Artiest Tim-E
Ultiem beschreven!
- Geluid zwaar gelimiteerd! Laptopje aansluiten, dan in ene worden je trommelvliezen door je neus weggeblazen en dan weer zachter met dat geluid...­ Riiiight

Dat was inderdaad erg vaag als er een andere plaat doorheen werd gemixed het volume ineens compleet omhoog schoot :/
Dat is natuurlijk niet erg maar als het daarna weer zachter gaat...dat was idd erg vreemd

Verder leuk verslag!
Early stage was op een setje na weer erg goed te doen! :jaja:
Daniele Mondello draaide super! Ik vond dat ze ook wel meer hadden kunnen doen op het meer. was een beetje donker.
Dat ene bootje wat steeds heen en weer ging. We hadden s'ochtends met geluk de auto weer terug gevonden... beetje vreemd als je s'ochtends een andere weg naar je auto moet lopen.
Maar wel geslaagd feest... mijn vorige feestje was ook die Mysteryland in Bussloo. :P
 
het geluid was inderdaad erg slecht.. in de hardstyle tent..hoorde je de hardcore er gewoon doorheen :S ftw ?:S
Uitspraak van [N.G.F.]Terror_Neliss. op zondag 5 juli 2009 om 12:24:
maar omstreeks kwart over 10 werd er gemeten met een db-meter vanuit de gemeente waar door het geluid meteen halve kracht moes

Aha, thanks! Dat was het dus. Wel weer zuur.Uitspraak van [N.G.F.]Terror_Neliss. op zondag 5 juli 2009 om 12:24:
en weet ik wat nog meer

Flügel flesjes, afgebroken takken etc? :)

Uitspraak van verwijderd op zondag 5 juli 2009 om 17:08:
in de hardstyle tent..hoorde je de hardcore er gewoon doorheen :S ftw ?:S

Ik ben er niet al te lang geweest, dus zou het niwt weten. Hardcore hoorde je ook boven wat andere tenten uit idd.
laatste aanpassing
Danielle Mondello was zeker super! (L)
Olash
Artiest Olash
Wat een verslag weer!
Main was (n) maar die ontloop ik toch meestal gewoon dus maak nie uit
early, djax en industrial waren(y)
meer van deze exclusivere line ups graag!

Was top
Ohja er waren ook foto's hé
KAAAAAAAAS!
laatste aanpassing
 
dat van die hond klopt, als je die hond aait met de zak wiet in je hand en et beest slaat niet aan, dan moet je toch echt na gaan denke waar deze schootpup vandaankwam want et beessie at uit me hand bijna haha.

Zeer geslaagd, last van me kuiten en me kake en wat koppijn. Vraag me af of dat van de Drugs kwam of de tikke die ik op me kop gaf. Die gaste hebbe me late stuitere!(Mag ik ook is na 8 jaar :p)
laatste aanpassing
Uitspraak van Olash op zondag 5 juli 2009 om 18:03:
Ohja er waren ook foto's hé

Klopt!

Uitspraak van verwijderd op zondag 5 juli 2009 om 18:43:
last van me kuiten ai ai ai.­

Hier nog eentje!
Uitspraak van SiGmA 909 op zondag 5 juli 2009 om 12:35:
heb me er juist rot om gelachen...­

zo dat ook en niet zo weinig ook wqahahah dikke lol
Uitspraak van roXtreme op zondag 5 juli 2009 om 17:23:
Aha, thanks! Dat was het dus.­ Wel weer zuur.­

ja ving het op bij een gesprek van de crew daar
Uitspraak van roXtreme op zondag 5 juli 2009 om 17:23:
Flügel flesjes, afgebroken takken etc

niet te zuinig :P


ach ja als iedereen maar een te dolle nacht en ochten hebben gehad dan is het verders goed toch woei
ground zero was uber
Ik vond het een mega top feest en als je zelf maar hard genoeg stuitert en springt, heb je niet eens in de gaten dat het geluid wat minder is.­ Vond de sfeer top! En heb ontzettend staan springen! Echt top!
Uitspraak van [N.G.F.]Terror_Neliss. op zondag 5 juli 2009 om 20:06:
ach ja als iedereen maar een te dolle nacht en ochten hebben gehad dan is het verders goed toch woei
ground zero was uber

Uitspraak van diaantjuhh op zondag 5 juli 2009 om 20:44:
Ik vond het een mega top feest en als je zelf maar hard genoeg stuitert en springt, heb je niet eens in de gaten dat het geluid wat minder is.­

Heb mij ook prima vermaakt op zijn tijd hoor ;)
 
Schitterend verslag!!
Lassie voldoet niet aan de criteria drugshond.
dat is toch een pluspunt :S
Uitspraak van Corenalyzer op zondag 5 juli 2009 om 22:16:
dat is toch een pluspunt :S

Misschien voor jou, maar dat beest stond er blijkbaar aardig voor lul gezien de stiekeme filmopnames van 28 Months. Had evengoed daar lekker kunnen zwemmen in die plas en met die strandbal kunnen spelen. Nu vloog die bal maar een beetje heen en weer bij de mainstage ;)
laatste aanpassing
Tickets waren zo gescand, fouilleren ging snel en Lassie zat lekker te hijgen richting de ondergaande zon.­ Niks te doen zeker? Ach, lief hondje.­ Zijn kale baas keek wat minder vrolijk.­ Zij moeten volgende keer maar van baan wisselen.­

:roflol:

leuk geschreven! idd dat geluid ging af en toe nergens over al moek zeggen bij de terror was die volgens mij wel het beste te doen. mja daar moet je dan maar van houden hea ;)
haha prachtig

helemaal mijn stijl beschreven; lekker lomp en droog :D
laatste aanpassing
Leuk geschreven(Y)
 
Uitspraak van roXtreme op zondag 5 juli 2009 om 18:47:
Uitspraak van Stihl op zondag 5 juli 2009 om 18:43:
last van me kuiten ai ai ai.­

Hier nog eentje!

nou meer van m'n hele skelet :lol:

vond t een geslaagd feestje, maar niet zo geslaagd als vorig jaar!
Uitspraak van verwijderd op maandag 6 juli 2009 om 03:13:
vond t een geslaagd feestje, maar niet zo geslaagd als vorig jaar!

indd vorig jaar was naar mijn mening 2 keer zo goed geregeld....geluid was beter, nehalve de hond die lach te slapen aan de kant bij de ingang tegen het hek:O
Uitspraak van ××Tamar ×O:) op zondag 5 juli 2009 om 23:13:
mja daar moet je dan maar van houden hea ;)

Ik kan die muziek niet langer als 10 minuten aanhoren, dus respect voor iedereen die dat wel aankan (y)

Uitspraak van steven-eg [Go-focking-wildddd] op maandag 6 juli 2009 om 01:06:
helemaal mijn stijl beschreven; lekker lomp en droog :D

:D

Uitspraak van OngeQontroleerdHard - Mitchell op maandag 6 juli 2009 om 07:35:
nehalve de hond die lach te slapen aan de kant bij de ingang tegen het hek:O

Lief zijn ze he?
laatste aanpassing
Ik heb ze rond zien lopen met Decibel Meters in de hardcore tent!
Er hadden minder stages moeten zijn, of die indeling had veranderd moeten worden.­

Het geluid was over het algemeen matig.­

In de hardcore-tent heb ik zowat geen lachende gezichten kunnen bekennen, daar waar halverwerwege de nacht toch de meeste mensen waren.­

Gelukkig maakte de mainstage vanaf 5 uur veel goed.­ De saamhorigheid was eindelijk aanwezig.­ Het heeft even moeten duren, pfff.­ Afsluiter van partyraiser was vet!

Ik werd alleen maar niet aangeschoten van dat bier.­

Zat er wel alcohol in....­
laatste aanpassing
WAT een feest zeg!! elknadeel heeft zijn voordeel GELUID WAS ECHT TE ZACHT!!!!(t voordeel hiervan is dat ik iedereen kon verstaan )toch heb ik liever de muziek wat harder.­

HOOP ECHT DAT HET VOLGEND JAAR BETER IS want anders haak ik af!!!
ik heb serieus thuis staan blaffen van die hamburgers pfff
MysteryLand was ook mijn eerste keer @ bussloo..
volgens mij was dat veel grootser opgezet.

ken t me niet meer herinneren :D
Uitspraak van El Salvador op maandag 6 juli 2009 om 14:21:
ik heb serieus thuis staan blaffen van die hamburgers pfff

met het eten ben ik idd mee eens
ik ben nu zelf ook ziek van die klote hamburgers
toen ik het at daaro en ik heb me broodje gewoon voor de helft weggegooid gewoon smeerig :/
Uitspraak van ××Tamar ×O:) op zondag 5 juli 2009 om 23:13:
bij de terror was die volgens mij wel het beste te doen.­ mja daar moet je dan maar van houden hea

klopt tamartje terror is altijd lekker hard dus tja :lol:
was gezellig trouwes(K)
Uitspraak van toerist op maandag 6 juli 2009 om 13:59:
Zat er wel alcohol in....­

Evenementenbier waarschijnlijk...Vond het wel lekker overigens. meestal schenken ze andere troep...


Uitspraak van El Salvador op maandag 6 juli 2009 om 14:21:
ik heb serieus thuis staan blaffen van die hamburgers pfff

Tot mijn verbazing weinig last van gehad behalve wat geknor, ook al had ik een hamburger én een döner én een frikandel op die echt niet van kwaliteit waren (KOUD) :/


Uitspraak van SimeL op maandag 6 juli 2009 om 16:15:
MysteryLand was ook mijn eerste keer @­ bussloo..­
volgens mij was dat veel grootser opgezet.­

ken t me niet meer herinneren

Volgens mij ook, maar ja, al zo lang geleden eigenlijk :D
Uitspraak van roXtreme op maandag 6 juli 2009 om 17:53:
Uitspraak van SimeL op maandag 6 juli 2009 om 16:15:
MysteryLand was ook mijn eerste keer @ bussloo..
volgens mij was dat veel grootser opgezet.

ken t me niet meer herinneren

Volgens mij ook, maar ja, al zo lang geleden eigenlijk :D

Toen was je zelf kleiner, leek alles groter :-D
met dit verslag ben ik het 100 procent eens ik ben maistriem hardcore fanaat maar niet echt vrolijken mensen gezien en de rest van de muziek stijlen was ook niet echt een publiek wat voor een eenheid zorden had der veel meer van verwacht maja volgend jaar maar weer hopen op een uber dik ground ziro ! op naar dominator dat word zoiezo uber dik kan niet anders maja das een hardcore festifal !
Uitspraak van roXtreme op zondag 5 juli 2009 om 22:28:
Had evengoed daar lekker kunnen zwemmen in die plas en met die strandbal kunnen spelen

Slecht plan, ik was er uit gegooit. :/
Hah! Die legionella had ik ook gezien, kging met een maat water bijvulle flesje vol en hij zag opeens die stickers..­ Hij zeg moeje dit lezen dan..­ Wij kijke elkaar aan wtf is legionella wij vrage aan mense niemand wist t..­ Uiteindelijk gewoon water gekocht =­/
Uitspraak van roXtreme op maandag 6 juli 2009 om 17:53:
Evenementenbier waarschijnlijk...­Vond het wel lekker overigens.­ meestal schenken ze andere troep...­

evenementen bier bestaat al heel lang niet meer:)
Goed verslag:D

Met je eens dat de aankleding en geluid niet zo geweldig was.... maar goed, dat was het vorig jaar en het jaar daarvoor wel dus we zien het voor 1 x door de vingers;)

Sfeer was wel super en tsja gewoon vet vermaakt:D
 
nice je verslag
ik heb wel wat modepoppetjes rond zien lopen bij hardcore waarvan ik dacht....en jij bent hier omdat..??
maarja mss dat er onder de sterke geur van haarlak, lagen make-up, en 'kakkers'kleding wel echte hardcore freaks schuilen(H)
dat van het WC water was me niet opgevallen! wij waren er wat later en IK heb toen geen een hondje meer gezien btw.
8 euro vond ik wel duur hoor maar blijkt dus dat dit in vergelijking tot andere feesten goedkoop is haha
verders wel vermaakt;)
laatste aanpassing
Uitspraak van toerist op maandag 6 juli 2009 om 18:15:
Toen was je zelf kleiner, leek alles groter :-D

Nee hoor toen was ik al bijna 22 ;) Maar dat was één van mijn eerste grote outdoor feesten dus de indruk was wel mega zeg maar
Uitspraak van Terror-Daan op dinsdag 7 juli 2009 om 15:19:
evenementen bier bestaat al heel lang niet meer:)

Dat scheelt. Dan zal het wel ergens anders aam liggen ;)
Uitspraak van Coefnoen™ op dinsdag 7 juli 2009 om 15:46:
dat was het vorig jaar en het jaar daarvoor wel dus we zien het voor 1 x door de vingers;)

Dan weet ik dat voor de volgende x ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van roXtreme op dinsdag 7 juli 2009 om 17:02:
Dat scheelt. Dan zal het wel ergens anders aam liggen ;)

Dat zou ook wel kunnen kloppen :-D
Legionella pneumophila
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Legionella pneumophila is een bacterie uit het genus Legionella die de veteranenziekte of legionellagriep veroorzaakt. De ziekte (ook wel legionellosis genoemd) kan ontstaan wanneer mensen de bacterie inademen, bijvoorbeeld in een douche of via een sproei-installatie.

http://www.kwrwater.nl/legionella.aspx

Algemeen
Legionella is een bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken. Deze ziekte, een levensbedreigende longontsteking, is in 1976 voor het eerst geconstateerd bij een groep oudstrijders (‘veteranen’) in de Verenigde Staten. Besmetting vindt plaats als kleine druppeltjes van water met deze bacterie, verspreid in de lucht (aërosolen), worden ingeademd, bijvoorbeeld bij het douchen. De ziekte, ook wel legionellose genoemd, wordt niet van de ene mens op de andere overgebracht. Het drinken van water met Legionella-bacteriën is niet gevaarlijk. Een milde variant van legionellose, de zogenoemde Pontiac koorts, gaat gepaard met griepverschijnselen. Legionella-bacteriën kunnen zich onder meer vermeerderen in installaties voor warm leidingwater, in koeltorens, wervelbaden, en in bepaalde industriële waterinstallaties bij watertemperaturen boven 25 ºC. Legionella-bacteriën behoren tot het geslachtLegionella, waarvan inmiddels meer dan 50 soorten zijn beschreven. De meest gevaarlijke soort isLegionella pneumophila.
Legionella anisa, een soort die veel vaker danL. pneumophila wordt aangetoond in leidingwaterinstallaties, is vrijwel niet ziekteverwekkend.

Het drinken van water met Legionella-bacteriën is niet gevaarlijk.
Het drinken van water met Legionella-bacteriën is niet gevaarlijk.

Mvg, Tieske82
 
Industrial

Leuk om even doorheen te lopen en te knallen op een nummertje, maar kan er niet al te lang tegen.­ Drilboren kettingzagen werk, met genuanceerde samples, zoals: r r r r r r r r bonkiebonkiebonkiebonkie ieieieieieieieieieieieieieieieie denkadenkadankadanke De stage was wel érg klein overigens.­ Een netje, een vaatje, een lampje...­

Vette sets gehoord van oa DNA DJ Team, Slavefriese, Ophidian, Simon Underground, Sarin Assault & Forsaken Is Dead :D:D
Leuk verslag :)

En waarom krijg ik geen wisselgeld als ik 5 euro geef voor een pakje Marlboro? Kom op mensen, het is al duur genoeg tegenwoordig en dit soort grappen worden echt niet gewaardeerd hoor :no:

Idd dat was wel hoerig en ook nog eens stafbaar!