Partyflock
 
A State Of Trance Festival
20 oktober 2017
georganiseerd door Site ⊂ ( Site & Site )

Jaarbeurs (binnen) op de kaart Site
Jaarbeursplein 6
Utrecht
NederlandNederland

Tickets & prijzen A State Of Trance Festival

Uitverkocht
Voorverkoop:€ 59,-
VIP:€ 89,-
Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief servicekosten.
Minimumleeftijd?Leeftijdspecificatie is een indicatie.
Twijfel je aan de correctheid, verifieer de correctheid op de website van de locatie of organisatie!
18
Meeting
Er was een meeting, om 22:00, met 14 bezoekers.
Winactie (gesloten)
Stemresultaat: zeer goed
geweldig20538%
zeer goed21239%
goed8816%
ok234%
voldoende102%
onvoldoende71%
slecht1
zeer slecht0
waardeloos0

71 waarderingen

De NachtGabber
Er waren voldoende momenten om "BE IN THE MOMENT" te zijn ;-). Heb me Prima vermaakt
PUSSYTOPIA
Wederom hebben wij ons weer vermaakt op ASOT. Er is altijd wel een stage naar wens. Die ene kleine ruimte met vloerbedekking en kabels had van ons wel weg mogen blijven.
P en M
In 1 woord fantastisch!
Ido Telio
Holy shit loved every single second of this one
Sence
Mij te groots..
amandel123
geweldig feestje! heerlijke trance gehoord overal!
BryTwy
Van minuut 1 van de warm-upset tot 6 uur 's ochtends genoten van dit muzikale hoogtepunt van het jaar. Heerlijk! Geluid op met name de main was wel onder de maat. Melodie viel af en toe echt weg, zonde. Voor de rest weer alles top geregeld, nergens lang hoeven wachten. Muntjes zijn TOP, geen onhandige pasjes meer!
skitmeister
In vergelijking met voorgaande edities vrij matig - veel rijen, overbezette WCs, veel te veel lopen. Ook de geluidskwaliteit liet soms te wensen over. Geweldige sets gezien van Kearney, JOC en Factor B.
RAYOFLIGHT
Massaal
Terminal
Goed verzorgd hoor, maar ik voelde hem deze editie niet. Ligt dan ook waarschijnlijk aan mij ;)
dutza
Fantastische lichtshow...
DJ Charle
muziek was niet super goed
Ragnar
Bij het begin vond ik de main area niet goed, ik begrijp dat je er wel is een stilte doorheen wil gooien om de spanning op te bouwen, maar teveel achter elkaar word je toch uit je muziek gehaald. Voor de rest was het weer een knalfeest.
Leon Berk
Overtreft ieder jaar weer alle verwachtingen
DON BRIT
Zeer goed nacht gehad ,vooral vertoefd bij de 138 stage draaide ze heerlijk 1 uit stapje naar de road to 1000 gemaalt voor factor B wat een topper is dat toch , jammer dat hij moet draaien in zo'n klein hokje die verdient beter !!
De Progressive stage klonk geweldig tijdens dat spencer brown aan het draaien was! Voor de rest vond ik dat de muziek wat minder was dan voorgaande jaren.­­ Het assortiment van de food was zeer karig en het fruit was gewoon niet te eten.­ Jammer dat je altijd zo lang naar alles aan het lopen bent.
Super set van Armin, rest op main en 138 ook heel goed, sfeer top, wel drukker als andere jaren... Beste trance feest van t jaar.
PeeJee45
Top feest, mooie show. goede organisatie~!~
Genieten! Snel binnen, heerlijke warm up set, lieve mensen. Zijn wij de enigen die de uitlaatgassen opvielen vanaf de food tot in en achter de main? Na warm up Arkham Knights gezien, super! Jammer van het superkleine zaaltje met de slechte akoestiek en losse vloerbedekking. Asot onwaardig eigenlijk, zo'n zaaltje. En zet Arkham maar in een grote zaal :-)) Veel lopen, her en der even aangewipt bij 138, psy en food en daarna NWYR en AvB, top! En weer een rondje Schweizer en WAIO, afgesloten met Ben Nicky. Al met al, heerlijke sfeer, lieve mensen.
Besjaanse
was weer erg vet!
hompi
Waio <3 vooral heen en weer gelopen tussen 138 en psy. Flink genoten.
aveen
Top feestje
Musiclover99
John O Callaghan!!!!! WAT EEN HELD <3
lizadewinkel
Genoten! Heerlijke sfeer en qua show heel vet gedaan. En wederom nergens echt lang hoeven wachten
Kevolution
Meer dan ok kan ik er deze keer niet van maken. Dramatisch slecht geluid in de 138, vreselijk irritante lichten (continu flitsen) daar ook. Psy stage was qua geluid wel goed maar stelde visueel ook al niet veel voor. En waarom staan de DJs achter een houten lelijke tafel?? Zelfs op mainstage.. Vind ik niet kunnen voor het bedrag wat we betalen. Nee ik vind echt dat ASOT dik achteruit is gegaan. Maar om positief te eindigen: Jorn van Duynhoven , Blastoyz en Liquid Soul waren top! En Heatbeat met Chris Schweizer waren voor mij de beste! En kunnen zitten in de 138 was wel fijn! Miste ik al die jaren. Al met al genoten, maar ik ben gewoon beter gewend van ASOT.
Muzikaal gezien was dit voor mij niet de beste asot. De warm up set was fantastisch! Daar echt ontzettend van genoten. Geluid in 138 te hard, geluid bij airwave veeeel te hard, zonder oordoppen niet te doen. Zaaltje op de eerste verdieping erg klein en heel warm, geluid slecht. En die afstanden lopen..... Echt ontzetten k*t, koud, saai, en ellenlang. Mainstage was wel ontzettend mooi gedaan, eindelijk meer verlichting, mooie show.
Deadfly
Onwijs gave editie weer! wordt elke keer weer beter!
Trance Mountain
Heerlijke avond! De opzet in de jaarbeurs vond ik persoonlijk wat minder duidelijk dan voorgaande jaren maar dat mocht de pret niet drukken! Heerlijke muziek en goed georganiseerd!
Crazy Miss Unicorn :flower:
OMG. DIe energie!!!! (L) (L) (L) Wat een uberfijn sfeertje was er. Iedereen lachte en iedereen danste. Bijna hele avond door de main gezworven. Super chille en fijne mensen ontmoet. Heerlijke bio wraps gegeten (vet chill dat ze tegenwoordig ook wat gezonde foodstands neerzetten) B) Alles tot in de puntjes verzorgt. Geen lange wachtrijen. Schone toiletten met voldoende toiletpapier. En die lichtshow!!! (L) (L) Het was perfect!!
Rubixx
Man O man what a party it was <3
partypeople
Veel te druk en te massaal
NyLeZ
Lekker groots opgezet, mooie lichtshows en goede sfeer... de muziek was ook weer fantastisch!
DjDimix
wel erg koud in de gang. Leuk voor merchandise verkoop maar niet voor mij.
Protector
Progressive stage was echt vet gedaan! Niet verwacht hier naartoe te gaan maar bij Spencer Brown en J00F heerlijk gedanst! RT1000 viel me wat tegen tov vorig jaar qua zaal en geluid.
EgbertV
First in, last out! Was weer een prima ASOT, met name genoten van Armin warmup / Ilan Bluestone / Airwave / Factor B en Scott Bond. Nieuwe zaalindeling viel wel wat tegen, Road to 1000 te klein en matig geluid.
mystang
Organisatie prima. Mainstage na Armin werd het wel stampmuziek ipv trance. Leek wel of ze de zaal zsm leeg wilde hebben
Johnno87
Weer genoten. Armin prima set. Na 3 uur even chillen bij Gai Barone en afsluiten met Scott Bond.
The Markraver
alles strak geregeld, snelle binnenkomst, mooie aankleding, vette sets. geslaagde nacht. als ik toch moet/mag zeiken: geen raketjes en de te lange tocht naar de main
veertje
wao138! voor mij de beste stage..geluid slecht..joc en kearney toppers van de avond, jammer dat er zoveel mensen worden afgevoerd of nog amper kunnen rechtstaan :( heb betere edities gekend, toch super vermaakt. :) over security aan de ingang ben ik niet te spreken :(
sosinos
Eerste keer ASOT en heb me tegen mijn verwachting in super vermaakt. Vooral in de PSY gestaan op de afsluitset en die van Armin na. Mainstage lichtshow en visuals waren top. Enige minpuntje het geluid op de main, in vergelijking met de Psy gewoon geen bass te voelen. En vindt het toch wel jammer dat het al om 06:00 uur afgelopen is aangezien je ook al zoveel tijd kwijt bent aan het lopen van stage naar stage. Volgend jaar zeker weer aanwezig.
Dyon41
Progressive stage was té gek! Volgend jaar weer wat mij betreft, Paul Hamilton & Spencer Brown helden van de avond! Ben Nicky fijne afsluiter
TR@NCE
ben in slaap gevallen dus ben niet geweest
Terror­NLSmur­f
leuke avond gehad (Y) de psy trance was goed te doen!
®SupeR­TRance­®
Geweldig
Thecla
Uitschieters voor mij waren deze blastoyz, Liquid Soul en Scott Bond. Kearney viel me tegen. Ook Allen Watts... ben je net binnen kreeg ik slaap van hem
coco3136
Mainstage was top, dikke lichtshow en goede lineup.
ARG15
Ook deze editie weer prima vermaakt! Blijft toch echt een van de betere feesten! Enige minpunt vond ik de indeling van de zalen, de 138 zaal was te klein en de psy te groot.
melow
inmiddels geen verassingen meer hier.dus goed te plannen. top feestje
Liesje!
Het was alleen wel erg druk dit jaar
trancefreak
Wat een feest!! Echt zwaar genieten was dit. Lekker opgewarmd met Armin's warm up set, toen THNK in de progressive area (heel fijn concept, volgend jaar weer graag!), toen lekker knallen met Jorn. Daarna Solarstone, was bij vlagen wat te cheesy imo, maar heeft toch hele fijne tracks gedraaid. Armin was het absolute hoogtepunt, wat een fijne tracks heeft hij gedraaid!! Perfecte mix van uplifting en psytrance, superfijn! Helaas 1 kwartier gemist doordat de mainstage vol was, maar was te verwachten. Beetje jammer dat mensen het toen nodig vonden om stennis te schoppen, het gaat per slot van rekening om je veiligheid. Over de mainstage, geweldig mooie aankleding en lasers. Alleen het geluid stond echt zacht. Waar je in de 138 en psy stage de bass door je lijf voelde dreunen, was het daar echt zacht, zelfs al liep je een stuk naar voren. Verder onwijs staan genieten van Ace Ventura, draaide superlekker! Schweizer b2b Heatbeat was vrij matig, veel eenzijdig stampwerk zonder veel eenheid. Laatste geldt ook voor Ben Nicky, hoewel hij beesten van tracks maakt, was de liveset niet echt memorabel. Al met al een hele fijne sfeer met fijne mensen, en een super aankleding en lichtshows in alles zalen. Zal deze nacht niet snel vergeten! <3
Twinkel
Progressive zaal was top,
Sven:jaja:
Goed georganiseerd, lekker gedraaid door AvB, JvD, Gravel.Super lichtshow, maar die over felle lichtflitsen waren onnodig en irritant voor de ogen
joske
De WAO138 stage is onmisbaar geworden. Daar gebeurt het!
PsyTech
Top feestje. Een vd betere. Sowieso van de laatste edities. Ik vond de nieuwe indeling ook leuk. Geeft toch weer een nieuw gevoel. De stages ook een stuk beter dan voorgaande jaren. Zeker de main was een kunsttukje. Liquid Soul mijn favoriet. Purple haze bij binnenkomst toch wel stuk minder. Meer van verwacht. En natuurlijk zoals altijd geen wachtrijen en genoeg voorzieningen voor een gelikte avond. Klasse Alda!
Popeye
Goed geoliede avond, heerlijke muziek, leuke sfeer en dikke set van Armin. En wat een vet lichtplan op de main.
Bart1966
Het was een supergezellige party met lekkere Trance muziek en mooie lichtefecten. Volgend jaar zeker weer!
Mc.M
Wat een opening van Armin ....!!!
Rick
Heerlijke sfeer
Proc33d
Geweldige show. Mooie visuals.
DJ Rensz
Geweldig!! verwachting wederom overtroffen dit jaar :) NWYR en John Askew voor mij de beste superduper ^^
JessyV
Ben Nicky (L) wat een set!
enjoy-life
Man of the evening; Armin van Buuuuuuuuuuren. Wat een geweldige set. Het openingsuurtje was al goed maar die twee uur waren echt vet. Graag tot volgend jaar.
Joya
Warming up van Armin was fantastisch met heerlijke muziek. Daarna verkast naar Who's afraid of 138 waar Allen Watts lekker draaide gevolgd door Jorn. Maar wat een dramatisch k*geluid misschien dat het later beter is geworden maar voor ons een afknapper en het sfeertje was ook 3x niks. Daarna terug naar de main door die brrrr kille gangen. W&W hadden hun vertrouwde meuk meegenomen. En toen de klapper Armin. Woooooow wat een waanzinnig goed en hard geluid, mooie visuals en hij draaide dit x zowaar een lekkere set. Wel fokking druk en het sardientjesgevoel was weer helemaal terug. En toen? Wilden de beentjes niet meer en al nagenietend naar huis vertrokken.
toverheks
erg druk vooraan bij main.
nananaa
Genoten van begin tot eind, zit nu nog op mijn roze wolk. Heerlijk!
Bass-Powah
Toppie feest weer, alleen jammer van de zaalindeling dat kan veel beter. Daarom geen geweldig. Muzikaal wel genoten van Solarstone, John O'Callaghan, stukje Armin, beetje Gareth Emery, John Askew, Fractor B en Scott Bond. Bijna niets op aan te merken. Show op main was ook fantastisch!
Goede sfeer, mooie mensen, vet decor/lichten/lasers en natuurlijk hele dikke Trance muziek
Party-gek89
Heeeeel mooi feest! alleen bij de psy gestaan! Oké en een beetje main Hele dikke plaatjes gehoord en die lichtshows
Davidoffff
wat ideaal. warm-up tickets. op tijd binnen. Geen chaos. Geen drukte. Heerlijk :D :D
elpino
Wat een set van AvB!!
M@@ike
Wederom weer een fenomenaal feest van ASOT! Van begin tot eind genoten!

Line-up A State Of Trance Festival

1Mainstage
za 22:00 - 23:00:  Verenigd Koninkrijk house, trance
za 23:00 - 00:00: 
zo 00:00 - 01:00:  trance
zo 03:00 - 04:00:  Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten trance
zo 04:00 - 05:00:  trance
zo 05:00 - 06:00:  Verenigd Koninkrijk trance
zo 21:00 - 22:00:  trance
2psy
za 22:00 - 23:00:  Duitsland trance, psy
za 23:00 - 00:00:  Spanje trance
zo 00:00 - 01:00:  Israël psy
zo 01:00 - 02:00:  Zwitserland trance, psy
zo 02:00 - 03:00:  Duitsland trance
zo 03:00 - 04:00:  Israël trance
zo 04:00 - 05:00:  Brazilië trance, psy
3Who's afraid of 138
za 22:00 - 23:00:  trance
za 23:00 - 00:00:  Duitsland trance
zo 00:00 - 01:00:  Verenigd Koninkrijk trance
zo 01:00 - 02:00:  Ierland trance
zo 02:00 - 03:00:  Ierland trance
zo 03:00 - 04:00:  Verenigd Koninkrijk trance, house
zo 04:00 - 05:00:  Argentinië trance
Argentinië trance
zo 05:00 - 06:00:  Verenigd Koninkrijk trance
4Road to 1000
za 22:00 - 23:00:  Verenigd Koninkrijk
za 23:00 - 00:00:  Rusland trance
zo 00:00 - 01:00:  house, trance
zo 01:00 - 02:00:  Rusland trance
zo 02:00 - 03:00:  Verenigd Koninkrijk trance
zo 03:00 - 04:00:  psy
zo 04:00 - 05:00:  Australië Nederland trance
5Progressive
za 22:00 - 23:00:  techno
za 23:00 - 00:00:  Malta
zo 00:00 - 01:00:  Verenigde Staten trance, house
zo 01:00 - 02:00:  Verenigd Koninkrijk
zo 02:00 - 03:00:  België trance
zo 03:00 - 04:00:  Italië trance
zo 04:00 - 05:00:  Verenigd Koninkrijk
On 17 February 2018 it’s time for A State Of Trance in the Jaarbeurs in Utrecht again! Get ready for ASOT850 - "BE IN THE MOMENT"!
→ lees meer
Forum

793 opmerkingen

Uitspraak van Thijs92 op donderdag 22 februari 2018 om 10:33:
Wij waren ook bij Factor B geweest, wat was er toen een geweldig sfeertje en wat draaide hij onwijs lekker. Voor mij is hij het beste wat moderne trance te bieden heeft!

Ja zo jammer dat het in dat lelijke zaaltje was met die losse vloerbedekking. Wij kwamen er maar niet in daar, ook veel te warm en te druk. Weggelopen dus bij Factor B en terug gelopen naar Schweizer en Heatbeat, ook geen verkeerde keus!

Na alle sets waar ik live en tevens compleet bij was weer terug geluisterd te hebben stel ik de volgende conclusies:

- Absolute held van de avond blijft John O'Callaghan. Een van de allerbeste sets ooit: perfecte opbouw! Vond het voor JOC nog een redelijk softe set, zeker als je hem vergelijkt met die van vorig jaar op ASOT. Maar echt heerlijk hoor.
- Bryan Kearney, heeeeerlijke stijl, Ultieme beleving ook zaterdag!
- Jorn van Deynhoven: Altijd goed.
- Solarstone: Meesterlijk! Helaas niet zo beleeft op dat moment. Te grote zaal, fout tijdstip, te softe stijl op dat moment. Had voor JVD moeten staan. Wel een heerlijke set om nog lang terug te luisteren.
- Scott Bond: Vond ik zaterdag al heerlijk, maar ook met terugluisteren. Blijf er wel bij dat het wel wat harder had gemogen als afsluiter op de 138. De set is toch lichtelijk cheesy. Voor mij wel de verrassing van de avond.

Ben echt nog lekker aan het nagenieten. Wat een heerlijk feest is dit toch! Ik vind nou echter wel dat het eens tijd wordt voor een JOC of Kearney op de main. Deze heren draaien al jaren steengoed en zijn absolute visitekaartjes voor de scene. Ze worden echter nooit beloond. Waarom een NWYR en Purple Haze wel? Deze namen zag je niet toen 'er niks te verdienen viel' in de trance. Nu het weer wat populairder wordt springen zij er weer in en worden ze meteen beloond met een mainstage optreden. Ook namen zoals Schulz en Corsten worden al jaren genegeerd door ASOT. Ik kan daar echt met mijn hoofd niet bij...
Het was echt een ontzettend goed feestje weer, maar wel met één kanttekening. Het is een trend aan het worden om de pauzes steeds vaker terug te laten komen. Ik weet het wel, het is trancemuziek, maar toch. Bij de set van NWYR leek het wel of ik bij wipneus en Pim stond. Allemaal korte stukjes, dan weer dat bekende rustpuntje en dan weer die opbouw. Persoonlijk, en ik hoor meer mensen die er zo over denken, wil ik ook wel eens een kwartier achter elkaar door kunnen dansen. Sta je net lekker te knallen en ja hoor.....duiken we dat dal weer in. Gelukkig hadden we de psy en 138 nog, daar wordt beter gedraaid. Maar nogmaals, in de main, en zeker bij NWYR, viel het tegen. Zeker bij laatst genoemde. Het leek er op alsof die gasten puur voor hun eigen plezier stonden te draaien ipv voor het publiek.
Uitspraak van Musiclover99 op donderdag 22 februari 2018 om 10:46:
Blijf er wel bij dat het wel wat harder had gemogen als afsluiter op de 138

Het probleem is dat er op solarstone na, vanaf minuut 1 voluit geknald is. Dan word het lastig om nóg harder te knallen op het einde.

Uitspraak van Elwood op donderdag 22 februari 2018 om 12:02:
Het was echt een ontzettend goed feestje weer, maar wel met één kanttekening. Het is een trend aan het worden om de pauzes steeds vaker terug te laten komen. Ik weet het wel, het is trancemuziek, maar toch. Bij de set van NWYR leek het wel of ik bij wipneus en Pim stond.

Pauzes (breaks) zijn prima, maar de breaks van tegenwoordig zijn niet meer zoals dat bij Trance eigenlijk een beetje hoort. Een tijd tot bezinning of om te zweven. De breaks van tegenwoordig beginnen direct alweer met up-sweeps/sirenes op de achtergrond die opbouwen naar een climax. Dan krijg je 32 kicks en dan zit je dus weer in zo'n break. De breaks mogen van mij zelfs wel wat langer, maar minder vaak :).

Ik merk dat mensen steeds sneller ongeduldiger worden. Dat geldt niet alleen voor het dagelijks leven maar ook in de muziek. Bij voetbalclubs als Ajax, heeft de harde kern bijvoorbeeld een aantal jaar geleden maatregelen getroffen om het ritme te vertragen. De liederen werden steeds sneller (en lelijker) afgeraffeld. En die trend merk ik ook in de mainstream muziek. Het moet allemaal steeds ruiger en sneller. De charme van trance vond ik altijd dat je er geduld voor moet hebben.

Ik mis dat laatste nogal de laatste jaren.
laatste aanpassing
Uitspraak van Nique op donderdag 22 februari 2018 om 14:11:
De charme van trance vond ik altijd dat je er geduld voor moet hebben.

Mooi gezegd 😉
Uitspraak van Elwood op donderdag 22 februari 2018 om 12:02:
Het is een trend aan het worden om de pauzes steeds vaker terug te laten komen. Ik weet het wel, het is trancemuziek, maar toch. Bij de set van NWYR leek het wel of ik bij wipneus en Pim stond. Allemaal korte stukjes, dan weer dat bekende rustpuntje en dan weer die opbouw. Persoonlijk, en ik hoor meer mensen die er zo over denken, wil ik ook wel eens een kwartier achter elkaar door kunnen dansen. Sta je net lekker te knallen en ja hoor.....duiken we dat dal weer in.

Mijn mening en gevoel ook. En niet alleen op de main stage waar met name NWYR, Emery en Gravel hiet een handje van hadden en zelfs Nicky. Bij Armin zelf was het minder. Ik noem het maar even het Hardwell-effect, ellelange opbouw met 100 keer de vraag of je ready bent, paar kicks beuken en zakken maar weer. Vaak komt er nog een sit-down bij, die werd nog net niet ingezet deze keer. Prima als je hiervoor kiest, maar dit fenomeen hoorde je ook al in de 138...
De Psy stage was het wel anders op Neelix na die hier ook een handje van heeft. Viel dit keer mee en ook op de Progressive stage liep alles lekker door.
Zowat iedereen die hier wat geschreven heeft vond de warming-up lekker: was hij ook en niet 1 enkele drop...en blijkbaar vond iedereen dat dus lekker. Reden waarom veel mensen toch richting tech-trance en zelfs techno gaan, meesten willen rustig in hun flow blijven zitten en niet steeds op en neer geschud met rammen en stoppen en rammen en stoppen..

Uitspraak van Nique op donderdag 22 februari 2018 om 14:11:
Pauzes (breaks) zijn prima, maar de breaks van tegenwoordig zijn niet meer zoals dat bij Trance eigenlijk een beetje hoort

Hoe hoort het dan? Heerlijke trance nummers uit de begin jaren ontberen elke break. Ik ken genoeg waanzinnige trance-nummers zonder break, weliswaar met opbouw en dan het hoogtepunt(en) maar niet zoals je nu hoort.
Breaks is iets wat de DJ's erin gebracht hebben is mijn idee, en sommige vinden dat geweldig, anderen weer niet. Voor mij persoonlijk hoeft het niet zoals het nu is, hield ik daar wel van zou ik wel naar feesten gaan zoals Don't let Daddy know enz...garant voor 400 breaks per avond.
Dat mainstage ASOT ook deze stijl gaat overnemen is op zicht opmerkelijk, maar ik hoop niet dat dat ook doorgevoerd zal gaan worden op de andere stages. Mijn mening is dat het juist niet bij trance hoort, tenminste niet zoals het nu ten gehore wordt gebracht. Volgende stap is een MC en dan komen de sit-downs enz....
laatste aanpassing
Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op donderdag 22 februari 2018 om 17:25:
Hoe hoort het dan?

Zo?


Ik refereer gewoon naar de algemene definitie van trance muziek en hoe trance muziek eigenlijk gemaakt wordt. Trance muziek bestaat vooral uit een eentonige opbouw, een breakdown waarbij de percussie / kicks weg worden gelaten, een ultieme heropbouw plus melodie en een climax waarin alles samen komt.

Dit is hoe ik trance heb leren kennen en hoe ik er van ben gaan houden :)

A trance refers to a state of hypnotism and heightened consciousness.[10] This is portrayed in trance music by the mixing of layers with distinctly foreshadowed build-up and release. A common characteristic of trance music is a mid-song climax followed by a soft breakdown disposing of beats and percussion entirely,[3][5] leaving the melody or atmospherics to stand alone for an extended period before gradually building up again. Trance tracks are often lengthy to allow for such progression and commonly have sufficiently sparse opening and closing sections to facilitate mixing by DJs.

https://en.wikipedia.org/wiki/Trance_music

De muziek van 18 jaar geleden werd niet elke milliseconden vol gestauwd met een muur van geluid (eigenlijk clippend maar gecompresseerd). Dus inderdaad, dat was makkelijker te verdragen en minder opvallend. Er zijn inderdaad zat trance tracks die doorgaan. En dat vind ik ook helemaal niet erg. Maar als er nu een break komt begint iedereen al op z'n horloge te kijken. Zoals ik al eerder schreef, waar is dat geduld van tegenwoordig :)? Die breaks horen in trance muziek thuis :P. Ik vind het niet zo erg om me mee te laten nemen in een break om op te bouwen tot een climax. Als het maar 1) niet om de haverklap is en 2) die climax er maar wél komt.

Op de main bestaat de climax trouwens vaak uit het inzetten van een compleet nieuw nummer, 32 kicks en weer een break en dan climax = weer nieuw nummer. Veel te gehaast. Geen reet aan naar mijn mening. Wedstrijdje zoveel mogelijk nummers in een uur proppen. Dus dat ben ik geheel met je eens. Maar ik vind wel dat breaks moeten blijven, in minder aantallen.

Als ik continu alleen maar bam bam bam bam zonder breaks, zonder moment van bezinning hoor vind ik het na een uur niet meer interessant. Laat staan 9 uur lang. En je ziet nu ook al in reacties voorbij komen:
Scott Bond eindigde te 'zacht'. Nee, Scott bond stond aan het einde van een reeks DJ's dat al continu doorbeukte waardoor het inderdaad, na een uur of 6 beuken gewoon saai werd. ;)

Als alles alleen maar goed zou zijn, is het leven geen reet aan. Dus je hebt kwaad nodig om goed te kennen. En zo vind ik dat ook met muziek. Je hebt breaks nodig om het lekkere beukwerk er van te kunnen onderscheiden, anders word het gewoon heel erg saai, en ik denk ook verdomd moeilijk om bezoekers van een ASOT festival, na 9 uur beuken nog te verassen.
laatste aanpassing
Zo, eindelijk een avondje rust om eens lekker wat te lezen hier aan recencies en wat te schrijven!

Asot 850! Voor mij het jaarlijkse uitje Trance! (Naast EF en Lumi) ;)
- Wat een prachtig aantal bezoekers, heerlijk vol! Is toch top. Dan maar wat tegen elkaar aan staan, knus
- Het feest ontwikkelt zich echt wel door! Bijv met vette lasers... wow! Uitgebreidere foodcourt, nieuwe stages bijv die 1000 stage boven, ook al was het daar niet heel druk

Topsets:
Veel moois mogen zien dit jaar weer. Verwachtingen vooraf en werkelijkheid lagen dicht bij elkaar, oftwel voor mij de topsets van de avond:
- Jorn van Deynhoven!
- Armin (boss)
- Schweizer vs. Heatbeat
- Ben Nicky

Allen Watts mee begonnen, wel lekker maar niet ultra goed. JvD stelt nooit teleur, wat een sound elke keer weer.
Vanwege verwachte drukte voor Armin maar vroeg naar de Main vertrokken. NWYR dus uit noodzaak maar meegepakt, sorry maar niet mijn ding. The BOSS, was weer genieten! Die vent knalt altijd zoals het hoort! En dat 2 uur lang. Beetje linksachter gestaan zodat je wat ruimte hebt.
Daarna John Askew, zelfde als Watts, wel aardig.
Schweizer HB daarna, wat een set!!!

Afgesloten bij Ben Nicky omdat we wel verwachtten dat daar deze knalbaas tekeer zou gaan. En dat deed hij!
Persoonlijk ikzelf en met mij een aantal vrienden wel geschrokken van een aantal mensen die out gingen, helemaal linksvoor op de Main. Eén dame van dichtbij echt zwaar zien trillen op de grond en in stabiele zijligging gezien met (te)veel volk erom heen die zich erom bekommerde. De hulpdiensten kwamen m.i. best laat? Iemand ook gezien? De mensen eromheen waren echt een half uur daarna van slag en de sfeer was bedrukt, logisch ook. Lees dus nu van die stroboscoops dat dat een reden kan zijn, nooit geweten.

Topfeest!! Volgend jaar weer.
Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op donderdag 22 februari 2018 om 17:25:
Reden waarom veel mensen toch richting tech-trance en zelfs techno gaan, meesten willen rustig in hun flow blijven zitten

Ik vind een feestje met melodieuze techno heerlijk. Dat had ik een paar jaar geleden niet gedacht. Onder andere om wat jij zegt. Ik kom daar in een soort van trance.... En dan komt daar nog eens bij dat de DJ's vaak anderhalf of twee uur draaien, ze de microfoon niet aanraken en het komt zelfs voor dat ze hun sets aan elkaar mixen. Het lijkt verdomt wel alsof het alleen om de muziek gaat!

On topic: ik vond twee uur Armin op de main ook heerlijk. Daar zat ik ook heerlijk in.
Vorige week helemaal zin in ASOT. Wat moeten we nu he? :P
Klopt ja.. zou eigenlijk nog best een keertje het vorige weekend overdoen :)
Maar er zijn nog zat leuke feestjes de komende tijd :)
Morgen Hardclassics on the beach (in the box, Amsterdam. Niet echt on the beach :lol: )
De main is daar 1998 - 2005 hardstyle. Dus ik verwacht ook lekker wat hardtrance :D
Uitspraak van Nique op donderdag 22 februari 2018 om 18:48:
Je hebt breaks nodig om het lekkere beukwerk er van te kunnen onderscheiden, anders word het gewoon heel erg saai

Nou, in elk nummer is dat wel irritant. Op de Psy dus ook m.n. bij Blastoyz en Neelix. Daarom zijn zij ook verreweg van favoriet bij mij. Af en toe is leuk, en dan na die break kun je even weer lekker gaan. Maar Liquid Soul heeft dit dus nauwelijks en van een hele set zonder breaks geniet ik nog meer. Dus ja, alles met mate denk ik. Soms is het teveel, vandaar de 'klachten'. En die snap ik goed.

Pfff.. nu moeten we weer een jaar wachten. Ik tel alvast af :P
Gisteren Chicane @ age of love...👌🏻
 
Uitspraak van deejeedee op zaterdag 24 februari 2018 om 14:50:
Gisteren Chicane @ age of love...👌🏻

Ik heb ook alles al geluisterd. Heerlijk!!!
Zeker weten, alleen jammer van de vrij korte setjes allemaal.
Weet iemand toevallig of er op YouTube nog setjes te vinden zijn van PSY en 138 waar ook de beelden bij zitten?
Ik heb geen cameras gezien in 138.
 
Dat laatste nummer in de set van John o' callaghan. Wauw, super mooi nummer!
John O'Callaghan & Stine Grove - Our Destiny
Kan hem nog niet vinden, alleen in de set van hem.

Sowieso een goede set, alleen stonden wij als sardientjes bij Armin.. 😟 :lol:
Beelden weet ik niet. Maaf op soundcloud moet toch heel wat staan. Van Bryan Kearney heb ik al 2x terug geluisterd. Man dat was voor mij echt de beste set in de 138. Vooral na 20 minuten imo
Wauw, super mooi nummer!
John O'Callaghan & Stine Grove - Our Destiny
Kan hem nog niet vinden, alleen in de set van hem.
Ook n fijne schijf;
https://youtu.be/2rEPkBAzZt0
Uitspraak van DreamCatcher op zondag 25 februari 2018 om 08:14:
Bryan Kearney

Nou, dat wilde ik ook even kwijt hier... Ik was bij Armin en heb deze dus moeten missen, en gisteravond de set van Bryan voor het eerst terug geluisterd.... Man man man, dat vind ik nou echt heerlijk!! De eerste 10 minuten weinig trance te bekennen maar lekker 138 bpm beuken, de volgende 10 minuten af en toe iets (makkelijks..) er door heen gemixt en lekker opbouwend naar de rest van de set, en de melodieën en af en toe wat zweven toe...
Gisteravond was het laat, dus vanmiddag meteen weer geluisterd of het nog steeds zo lekker was, en dat was zeker het geval..
.....haast spijt dat ik die tijd in de main was... 😟

AvB was zonder meer weer enorm goed trouwens, maar het was echt enorm druk - lekker dansen was niet mogelijk. Daarom op tijd in de main moeten zijn en dus ook een stuk Purple Haze en NWYR kunnen zien.... Maar daarvoor ga ik niet naar een feestje... (#breaks)!
Maar zeker weer een topavond gehad... :P
laatste aanpassing
Wij hebben Kearney zo'n 2 jaar geleden voor het eerst mogen horen :P toen al heerlijk. Kearney Kearney Bryan f*cking Kearney :D heerlijk dat publiek ook altijd :D :D. Heb Armin wel overgeslagen omdat ik hem tijdens de Warming up al gezien had die avond. Vond het wel prima :D natuurlijk bij Kearney geweest in 138 :D
laatste aanpassing
Chevaliers de Sangreal (John O'Callaghan remix) WAT EEN PLAAT 😍😍😍
Uitspraak van Bram-1 op maandag 26 februari 2018 om 14:56:
Chevaliers de Sangreal (John O'Callaghan remix) WAT EEN PLAAT 😍😍😍

Nondejuu niet meer normaal
https://www.youtube.com/watch?v=TEZIwKkyWzQ
Dat moment op 2:07.... speechless...
Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op maandag 26 februari 2018 om 17:35:
Dat moment op 2:07.... speechless...

juist!! heerlijk!

En dat moment op 2:07 is extra lekker, dóór de break die er was :). Dit bedoel ik met trance. Ik hou hier van :)
Uitspraak van Musiclover99 op donderdag 22 februari 2018 om 10:46:
Ook namen zoals Schulz en Corsten worden al jaren genegeerd door ASOT. Ik kan daar echt met mijn hoofd niet bij...

Schulz was erbij op ASOT 500, 550 en 650 (Als NWP) en Corsten dus ook op ASOT 650. Wat bedoel je precies met negeren?
Overigens zijn Armin en Ferry geen echte vrienden, dat is een publiek geheim..
Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op dinsdag 27 februari 2018 om 18:30:
▶Uitspraak van Musiclover99 op donderdag 22 februari 2018 om 10:46:Ook namen zoals Schulz en Corsten worden al jaren genegeerd door ASOT. Ik kan daar echt met mijn hoofd niet bij...
Schulz was erbij op ASOT 500, 550 en 650 (Als NWP) en Corsten dus ook op ASOT 650. Wat bedoel je precies met negeren?
Overigens zijn Armin en Ferry geen echte vrienden, dat is een publiek geheim..

Volgens mij valt dat tussen Armin en Ferry wel mee. Ferry wordt toch regelmatig uitgenodigd in ASOT en heeft enkele maanden terug zijn eigen show mogen presenteren. Ik snap dat dat voor de fans is maar toch
Uitspraak van Liquid-Ice & DeliciousLin op dinsdag 27 februari 2018 om 18:30:
Overigens zijn Armin en Ferry geen echte vrienden, dat is een publiek geheim..

Ferry is een beetje een arrogante eikel IRL (hoor ik via-via van meerdere mensen) waar Armin natuurlijk een uiterst vriendelijk persoon is.

Op een gegeven moment zijn die verschillende karakters gebotst inderdaad. De verplichte dingetjes zoals een bezoekje aan ASOT gebeuren wel maar dat heeft gewoon commerciële redenen.
Schiet me eigenlijk nu pas te binnen maar wat fijn dat de muntjes weer terug waren dit jaar zeg! Geen gedoe meer met pasjes als je een rondje bier moest halen maar gewoon even de hand ophouden en met munten richting de bar :D
Set van Roman Messer nog s geluisterd, heerlijk die vocale tranceplaatjes, hou er wel van. Ook mooi om hem überenthousiast met dat Russische accent te horen schreeuwen i.p.v. de getimede en populaire stem van Armin.
Uitspraak van deejeedee op woensdag 14 maart 2018 om 21:34:
populaire stem van Armin

Eerlijk gezegd vind ik de stem van Armin over komen als een zondag's kakkertje (aardappel in de keel) haha :)