Partyflock

The Art Of Breakcore 2

 

The Art Of Breakcore 2

The Art Of Breakcore 2 (flyer)
georganiseerd door The Art of Breakcore
-
Hall of Fame op de kaart Site binnen
Burgemeester Brokxlaan 6
Tilburg
Tickets & prijs
Deurverkoop, Betaal wat jij het waard vindt!:€ 5,-
Toegang voor alle leeftijden!?
Leeftijdspecificatie is een indicatie.
Twijfel je aan de correctheid, verifieer de correctheid op de website van de locatie of organisatie!
pagina laatst gewijzigd op
Stemresultaat: geweldig
geweldig350%
zeer goed233%
goed117%
ok0
voldoende0
onvoldoende0
slecht0
zeer slecht0
waardeloos0
Line-up & Timetable
22:00 - 23:00:  
23:00 - 00:00:  Live: België
00:00 - 00:20:   Duitsland
00:20 - 01:15:  Live: Duitsland
01:15 - 02:15:  Live: Duitsland
02:15 - 03:00:  Live:
03:00 - 04:00:  
Statistiekenx
15Partyflockbezoekers
46Partyflockgeïnteresseerd
130Facebookbezoekers
128Facebookgeïnteresseerd
66 / 13·mannen / vrouwen
27.7·gemiddelde leeftijd
28.1·leeftijd mediaan
1·nieuwsbericht
9·albumfoto's
11·opmerkingen
geweldig·stemresultaat (6 stemmen)
Nieuws
The Art Of Breakcore deel 2 zal plaatsvinden op 18 januari in de Hall of Fame, Tilburg. Bij deze editie zal van te voren een debat worden gevoerd over positieve verandering die ingezet kan worden in deze wereld. Het muzikale en visuele programma zal een reflectie op het debat geven doordat kunst een dieper inzicht kan bieden. 3
"Wie durft verandering mee aan te gaan".

Een paneldebat over (nieuw) activisme; de positieve verandering in de wereld. Hoe verschillende actieve vormen samen kunnen werken en van elkaar kunnen leren.

"The art of breakcore 2".

Een avond met underground muziek welke reflecteert op activisme.
→ lees meer

11 opmerkingen

geen line up??
tuurlijk wel :)
maar wordt pas later bekend gemaakt.
heb gehoord dat er nog wat onderhandingen bezig zijn.

maar dat heb je niet van mij hè ?

wel komen. word weer vet dat kun je gerust zeggen dat je dat van mij hebt :)
hmm wil wel graag gaan, breakcore ubervet, maar.......­ hoe kom ik weer thuis na 4en? geen bus of trein die rijd en taxi is veulste duur....­ ehm, iemand lift?
verwijderd
Werkzaam bij Core Science
Uitspraak van Midas aka Dj Ramkahen op zondag 17 november 2013 om 22:18:
mm wil wel graag gaan, breakcore ubervet, maar.......­ hoe kom ik weer thuis na 4en? geen bus of trein die rijd en taxi is veulste duur....­ ehm, iemand lift?

Of we gaan samen en wachten gezellig op de eerste trein :)
Uitspraak van verwijderd op maandag 2 december 2013 om 20:58:
Of we gaan samen en wachten gezellig op de eerste trein

nou dan gaan we met z'n tweeën! word dan nog gezelliger! :D
"Wie durft verandering mee aan te gaan".

Een paneldebat over (nieuw) activisme; de positieve verandering in de wereld. Hoe verschillende actieve vormen samen kunnen werken en van elkaar kunnen leren.

"The art of breakcore 2".

Een avond met underground muziek welke reflecteert op activisme.

Waar: Hall of Fame, NS Plein 5, Tilburg.
Wanneer: 18 januari 2014, 18.00u.
Entree: pay what you think it's worth.


The Art Of Breakcore deel 2 zal plaatsvinden op 18 januari in de Hall of Fame, Tilburg.

Voor aanvang van het muziekprogramma zal er een debat plaatsvinden over activisme; de positieve verandering in de wereld. Hoe verschillende actieve vormen samen kunnen werken en van elkaar kunnen leren. Er zal een paneldebat gevoerd worden met mensen binnen en buiten het domein dat activistisch genoemd wordt, onder de noemer:

"Wie durft verandering mee aan te gaan"

Is het boek '1984' van George Orwell de definitieve toekomst? Zullen grote industriële bedrijven straks een definitie monopolie hebben op ons voedsel en onze medicijnen? Of is een andere toekomst mogelijk?

Hoe kan je als individu een positieve bijdrage leveren in de wereld?
Wat is activisme?
Wat kan je zelf doen?


De maatschappij staat anno 2014 voor een probleem/uitdaging waarin een falende economie, achteruitgang van privacy rechten, beperking van keuzes in voedsel en medicijnen en een ineenstortende ecologie met elkaar samen vallen.
Regeringen worden gestuurd door lobby van multinationals waarbij de rechten van de mens en het milieu moeten wijken voor winst van grote bedrijven zoals Monsanto.
Het huidige economisch systeem waarbij fictieve schulden de leidraad zijn voor de keuzes die de volksvertegenwoordigers namens de bevolking maken zal vroeg of laat uiteen vallen, volgens inschattingen zal dat binnen twee jaar zover kunnen zijn, met op dit moment nog onoverzienbare gevolgen.
In de tussentijd worden bevolkingsgroepen tegenover elkaar opgezet waarbij racisme door politieke partijen wordt ingezet om schuldigen te creëren.

"Wie durft verandering mee aan te gaan?"

Voor het debat zal een panel van sprekers komen met achtergronden in activisme, vanuit verschillende uitgangspunten.


De panel leden zullen bestaan uit:

Peter Storm, schrijver, muzikant en anarchist
Gonneke Zoutendijk & Marina Lourens, sociaal-creatief zp'ers en complimentenverspreiders:
Hilde Kingma, verbinder, denker, developer
Patrick Stevens, industrial/breakcore muzikant
Stefan Senf, breakcore/experimenteel muzikant

debatleider: Daan TaksPeter Storm, schrijver, muzikant, lezer, budgettair beperkt levensgenieter en anarchist. Anarchistische voorkeuren, later bijna 20 jaar actief geweest in trotskistische organisatie de Internationale Socialisten, vanaf 2009 zich ontpopt als anarchist/horizontalistisch pro-revolutionair. Heeft website, schrijft ook elders http://www.ravotr.nl/

Marina Lourens & Gonneke Zoutendijk.
Marina Lourens, investeert haar tijd op dit moment in jongeren op school als jongerencoach, waarbij zij de verbinding zichtbaar maakt en laat voelen, wil mensen graag laten ervaren om verder te kijken... Van individu tot groep zet zij mensen graag in hun kracht. Als mensen doen waar ze goed in zijn, als mensen hun passies volgen...dat is geluk, mogen zijn wie je bent en doen waar je goed in bent. Leven in je waarde en waarde geven aan alles wat leeft.
Gonneke Zoutendijk, maakt de waarde van mensen zichtbaar en inspireert hiermee tot (h)erkenning van wie je werkelijk bent. Zij merkt bij het uitdelen van complimenten of het maken van een essentie portret hoe fijn mensen het vinden om zich gezien te voelen. Want: "Al zie je 't zelf soms niet, is het fijn als een ander dat wel in jou ziet!"
http://www.gonzen.nl/ https://www.facebook.com/complimentverspreiders

Hilde Kingma, verbinder, denker, developer. Is thuis in het activisme in de zin van een betere wereld onafhankelijk van kapitale overmacht, alswel in de positiviteitskant in de zin van het kijken naar individuen, zij ziet anderen hoe ze werkelijk zijn, kijkt naar de innerlijke kant van de persoon. Zij kan de verbindingen tussen de panelleden leggen.

Patrick Stevens, rhythmic industrial breakcore artiest bekend onder de naam Hypnoskull.
Stefan Senf, experimenteel breakcore artiest, beter bekend onder de naam Noize Creator.
Beide artiesten maken muziek geïnspireerd op de duistere kant van de maatschappij, met idealen die gaan over een positieve wereld.


Enkele weken voor het debat is contact opgenomen met alle panel leden, hieronder hebben we een korte presentatie van degenen die aan bod zullen komen:
De sprekers gaan met elkaar in dialoog, waarbij hun werkwijzen met elkaar vergeleken wordt om uit te leggen waarom zij ervoor kiezen dit op hun manier te doen.


Interactief

Aan de bezoekers van de bijeenkomst zal worden gevraagd ook naar zichzelf te kijken. Wat zijn je eigen drijfveren en kwaliteiten? Hoe kan je zelf een bijdrage leveren aan een betere wereld?


Om alles wat concreter te maken zal er vanuit het Tilburgse platform Georganiseerde Weldaad een contactgroep worden opgezet voor degenen die zelf ook mee willen werken aan verandering met elkaar in contact te brengen. Op de avond zelf zal hier mee over verteld worden. Wil je nu al een bijdrage in leveren, neem dan vast contact op met: bart@georganiseerde-weldaad.nlHet muzikale en visuele programma zal een reflectie op het debat geven doordat kunst een dieper inzicht kan bieden (zoals geconcludeerd in de panel discussie tijdens The Art Of Breakcore 1).


line up:
NOIZE CREATOR (DE)
Suburban Trash Industries

Noize Creator is een van de meest inspirerende breakcore producers door zijn diversiteit aan muziek die hij heeft uitgebracht als ook de verschillende labels die hij heeft opgericht waarop een cutting edge geluid binnen de elektronische underground wordt uitgebracht. In 1991 zette hij zijn eerste stappen in muziek door het mixen met cassettetapes. Kort daarna werd hij geïnteresseerd in techno en begon als dj te draaien op illegale feesten. In 1994 begon hij met het produceren van muziek binnen het hardcore underground circuit, met releases op labels als Juncalor Records, Rage Records, Blood 'n' Guts, Killing Rate, Surgeon16 en zijn eigen hardcore label Brutal Chud. Een van de hoogtepunten was de release onder zijn alter ego Kingz of Noize, welke uitkwam op het Drop Bass Network sublabel Six Sixty Six. In 1998 startte hij zijn nieuwe platenlabel Suburban Trash Industries, waarmee een diversiteit aan belangrijke elektronische muziek releases werd uitgebracht. Zijn nieuwste release is dit jaar uitgekomen op het Berlijnse label Praxis en heet "The Future Is Cancelled".

http://praxisrecords.bandcamp.com/album/the-future-is-cancelled-praxis-51
http://soundcloud.com/suburbantrash
HYPNOSKULL (BE)
Ant-Zen


Hypnoskull ontpopt zich als een project van Patrick Stevens in 1992, die de kracht van pure analoge electronics met agressieve ritme structuren combineert tot een anarchistische aanval van noise en techno-industrial. Na jaren van ondergrondse activisme in de wereldwijde elektronische underground netwerk van industrial muziek, bereikt Hypnoskull een groter publiek door het uitbrengen van het album "Rythmusmaschine 1-2" (1998), gevolgd door "Ffwd>Burnout!" (1999) en "Electronic Music Means War To Us" (2001).. Daarvoor Stevens maakte ook een naam als de helft van het duo Sonar, een Belgisch hardcore rhythmical industrial project. In 2013 brengt Hypnoskull het album "Electronic Music Means War To Us 2" uit op het duitse Ant-Zen label.

http://www.facebook.com/therealhypnoskull
http://www.ant-zen.com/
JEAN BACH aka LEPROZID STRICK/PFAHL (DE)
Little Brutal Rave Bastards / Blut

Jean Bach is actief sinds 1996, met releases op onder mee Fischkopf Hamburg, Dhyana Records en Stichting Mixer. Zijn stijl varieert van pop ambient to snoeiharde techno en noise georiënteerde breakbeats. Naast zijn muziekprojecten is hij een creatief persoon die onder meer magazines uitbrengt in zelfbedachte talen en altijd zoekende is naar de onbekende werelden die kunst kan bieden. Hij heeft onder vele alter ego's muziek uitgebracht, waaronder Anti-Zen, Leprozid Pfarrhaus, Mortobello Steriland en zijn nieuwste project van Raketenbasis Haberlandstrasse. Van de vele projecten is Leprozid Strick/Pfahl er een, waarmee hij onder meer een split release uitbracht met Ad Absurdum op het Hamburgse label Blut, alswel verschillende tracks op de Little Brutal Rave Bastards platenserie.
Voor The Art Of Breakcore 2 zal hij een harde set voorbereiden in de richting van zijn obscure Leprozid Strick/Pfahl tracks.

http://www.youtube.com/watch?v=L9_0-d77vAs
http://www.signal-zero.info/label/sz003.htmlALEXDEE aka WORLDS AB-ART (Leipzig)
Phantomnoise

Alexander Dreyhaupt aka Worlds Ab-art is vooral bekend onder de naam aleXdee, maar werkte ook als Hagbard Celine en Amiga Squawk Tones. Hij is de oprichter van de labels Trash Tapes en Phantomnoise Records, en daarnaast is hij mede-oprichter van het 100% Fakecore Networt en de Strukturbruch Events in Leipzig, samen met LXC van Alphacut Records.
In 1994 bracht hij zijn eerste tapes uit, geïnspireerd door de digital hardcore, gabber en punk muziek uit die tijd. Door de jaren heen bleef hij zijn eigen sound doorontwikkelen, waarbij hij in 1998 de kans kreeg om zijn eerste vinyl 'Wer Sich Wehrt Ist Lebendig' uit te brengen, op het Oostenrijkse label Widerstand Records. Kort daarna richtte hij zijn eigen vinyl label Phantomnoise Records op.
"Because on the road with Noize Creator anyway, alexdee aka "Worlds Ab-Art" will join the horde of "The Art of Breakcore 2" with a short cut-up noise trash performance. Just 15 senseless minutes without fame, but a lot to blame."

http://www.discogs.com/artist/22557-aleXdee
http://www.discogs.com/artist/22558-Worlds-Ab-artVAGUE_ENTITY (Tilburg)
Splitterblast / Braindestruction Recordz / Head Fuck Records

Vague_Entity produces something wihtin the vein of Darkstep, Breakcore, Speedcore, Noise and Darkcore. In 2009 he had his first Live performance, and when he plays live he does as much as possible really live! Vague_Entity always tries new music experiments, has collaborations, remix projects and forward thinking musice experiments.
For The Art Of Breakcore he will play a special set on request, which combines his darkstep experiments building up to dark Industrial hardcore reflecting the world falling down.

http://www.facebook.com/pages/Vague_Entity/117732188299217
http://soundcloud.com/dennis-vague-entityDJ HOLMEN (Huissen)
Noise Core

DJ Holmen is een obscure dj binnen het veld van noise, ambient, breakcore en flashcore. Zijn specialiteit is het neerzetten van zelden gehoorde sferen, met platen die bijna niemand ooit gehoord heeft. Underground feesten waar hij heeft gestaan zijn onder anderen Fields Of Breakcore, No Commercial Sounds, Dawn Of A Dark Era, Smackdown en Optimus Prime Noisefest. Voor The Art Of Breakcore zal hij op verzoek een speciale set voorbereiden opbouwend van mooie ambient naar de duisternis. Een reis van de vroege wereld van licht en harmonie naar de industriele revolutie en de toekomst van 1984 (Orwell).
"Over de eventueel schadelijke gevolgen van holmium is nog weinig bekend. Het is te verwachten dat het vergelijkbaar is met andere teknoiden."

http://partyflock.nl/artist/13366:HolmenBART HARD (Tilburg)
Not Your Monkey Not Your Robot

Bart Hard is gespecialiseerd in underground muziek.
Met zijn dj sets heeft hij een internationale reputatie opgebouwd en is door de jaren heen geboekt in onder meer Berlijn, Dresden, Zürich, Kloten, Graz, Gent, Nijmegen, Arnhem, Nottingham en veel meer.
De stijl van Bart Hard is bekend als het opzoeken van de randjes en daar net even voorbij gaan met extremeem electronisch geluid, maar ook draait hij andere stijlen, onder alter ego's als Bart Acid, DJ Hartpumper of DJ Of The Second Moon.
Na jaren ervaring in het organiseren van evenementen in het breakcore, noise, speedcore en industrial circuit wil hij de focus nu leggen op de Art Of Breakcore serie, en daarmee een positieve verandering in de wereld bewerkstelligen, door te kijken wat verder gaat dan kunst/muziek en een brug te slaan naar activisme.


http://www.facebook.com/djBartHard
http://soundcloud.com/bart-hard
http://www.mixcloud.com/barthard47

Begint het te prikkelen? Wil je zelf ook meedoen met een creatieve uiting of wat anders? Wil je als organisatie of individu een info stand hosten, neem dan contact op met bart@georganiseerde-weldaad.nl


flyer:

­[img width=606 height=849]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1506658_10152487247611632_548746583_n.jpg[/img]


Planning van de avond:


18.00u gaat het open
18.45u introductie op de avond door Bart Hard
19.00u panel debat geleid door Daan Taks.
We willen de bezoekers motiveren zelf ook deel te nemen in het debat, laat ook jouw stem horen.
20.15u interactief spel: waar sta jij, waar staan anderen, waar ligt je connectie tot elkaar.
21.00u korte presentatie bestaande initiatieven rondom Tilburg en daarbuiten, mededelingen algemeen en een praatje van de nachtburgemeester van Tilburg.

Na 22.00u zullen in de foyer infostands beschikbaar zijn voor degenen die meer concrete informatie willen van bestaande initiatieven en in contact willen komen met gelijkgestemden. Ook zal Dosis Decibel aanwezig zijn met een merchandise stand vol breakcore en aanverwante muziek.


The Art Of Breakcore:


22.00 - 23.00 Holmen
23.00 - 00.00 Hypnoskull
00.00 - 00.20 Worlds Ab-art aka aleXdee
00.20 - 01.15 Jean Bach aka Leprozid Strick/Pfahl
01.15 - 02.15 Noize Creator
02.15 - 03.00 Vague_Entity
03.00 - 04.00 Bart Hard


Kan je er niet bij zijn? Dan toch een beetje! Van 18.00u tot 02.00u zal het evenement live te volgen zijn via de audio stream van Pinknoise. Log 18 januari vanaf 18.00u in via http://pinknoise.puscii.nl en http://pinknoise.puscii.nl:8000/pinknoise.ogg
Pinknoise is een onafhankelijk mediacollectief dat door middel van livestreams en verslaggeving het bereik van ideologische en activistische initiatieven wil vergroten. Door het gebruik van free-software en een eigen streaming-server wordt zo een alternatief geboden voor het gebruik van commerciële streamingservices, en wordt bijgedragen aan een onafhankelijke technische infrastructuur voor de buiten-parlementaire beweging.
externe links:


http://www.georganiseerde-weldaad.nl
http://www.facebook.com/events/669173343102508/
­[img width=960 height=720]http://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1507940_579584165455491_472699992_n.jpg[/img]

Jean Bach aka Leprozid Strick/Pfahl @ The Art Of Breakcore 2

http://soundcloud.com/david-sardelle/jean-bach-leprozid-strick

JEAN BACH aka LEPROZID STRICK/PFAHL (DE)
Little Brutal Rave Bastards / Blut

Jean Bach has been active since 1996, with releases on Fischkopf Hamburg, Dhyana Records and Stichting Mixer amongst others.
His style is variating from pop ambient to harsh tekkno and noise oriented breakbeat. Beside his music projects he is a creative person who makes magazines in non existing languages and in search of the unknown territories of art. He released under many different aliasses including Anti-Zen, Leprozid Pfarrhaus, Mortobello Steriland the new project of Raketenbasis Haberlandstrasse. Out of the many different projects one is Leprozid Strick/Pfahl which he released a split release with Ad Absurdum on the Hamburg label Blut, as well as different tracks on the Little Brutal Rave Bastards series.

He performed on january 18th 2014 at The Art Of Breakcore II.

Next edition of The Art Of Breakcore will be on may 10th 2014 @ Hall of Fame, Tilburg. Be there.. https://www.facebook.com/events/588908287831665/
http://soundcloud.com/dennis-vague-entity/vague_entity-live-at-art-of

­[img width=500 height=500]http://i3.sndcdn.com/artworks-000068811738-617896-t500x500.jpg?5a267fd[/img]

This live set is recorded during Art Of Breakcore 2
Hall Of Fame Tilburg, The Netherlands.
18-01-14

For The Art Of Breakcore Vague_Entity played a special set on request of Bart Hard (organisator of Art Of Breakcore), which combines his darkstep experiments building up to dark Industrial hardcore reflecting the world falling down....

The Art Of Breakcore Line Up and Timetable was:

22.00 - 23.00 Holmen
23.00 - 00.00 Hypnoskull Live
00.00 - 00.20 Worlds Ab-art aka aleXdee
00.20 - 01.15 Jean Bach aka Leprozid Strick/Pfahl Live
01.15 - 02.15 Noize Creator Live
02.15 - 03.00 Vague_Entity Live
03.00 - 04.00 Bart Hard

Next edition of The Art Of Breakcore will be on may 10th 2014 @ Hall of Fame, Tilburg. Be there.. https://www.facebook.com/events/588908287831665/
­[img width=300 height=300]http://images-mix.netdna-ssl.com/w/300/h/300/q/85/upload/images/extaudio/c124a6a2-113c-42f7-8e9a-759bd3d156b7.jpg[/img]

DJ Holmen is een obscure dj binnen het veld van noise, ambient, breakcore en flashcore. Zijn specialiteit is het neerzetten van zelden gehoorde sferen, met platen die bijna niemand ooit gehoord heeft. Underground feesten waar hij heeft gestaan zijn onder anderen Fields Of Breakcore, No Commercial Sounds, Dawn Of A Dark Era, Smackdown en Optimus Prime Noisefest. Voor The Art Of Breakcore 2 had hij op verzoek een speciale set voorbereid, opbouwend van mooie ambient naar de duisternis. Een reis van de vroege wereld van licht en harmonie naar de industriele revolutie en de toekomst van 1984 (Orwell).

http://www.mixcloud.com/theartofbreakcore/dj-holmen-at-the-art-of-breakcore-2/