Partyflock
 

Red Bull Music Academy Taster 2009

Red Bull Music Academy Taster 2009
20 april 2009

Rooms of Red Bull (binnen) op de kaart
Oudezijdse Achterburgwal 24
Amsterdam
NederlandNederland

Tickets Red Bull Music Academy Taster 2009

Gratis entree!
Minimumleeftijd?Leeftijdspecificatie is een indicatie.
Twijfel je aan de correctheid, verifieer de correctheid op de website van de locatie of organisatie!
18

Stemresultaat: zeer goed

geweldig125%
zeer goed375%
goed0
ok0
voldoende0
onvoldoende0
slecht0
zeer slecht0
waardeloos0

Line-up Red Bull Music Academy Taster 2009

Duitsland house, r&b

Nieuws

De afsluiting van de Red Bull Music Academy Taster concert, waarbij muziektalent wordt geïnspireerd door muzikale helden, vindt plaats in TrouwAmsterdam op zondag 10 mei en brengt een uniek en eenmalig optreden van Tony Allen, Jazzanova en een bijzondere lokale act. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar. 1

1 opmerking

 
De Red Bull Music Academy Taster is terug met een sterker programma dan ooit! Op 8, 9 en 10 mei is elke muziekliefhebber, dj, producer en / of muzikant welkom in Rooms of Red Bull voor lectures van Jazzanova, Tony Allen, Tom Oberheim en Martyn.

Bij de RBMA staat sinds elf jaar het inspireren en begeleiden van jong muzikaal talent centraal. Elk jaar wordt een groep muzikanten, producers en dj’s geïnspireerd om het uiterste uit zichzelf te halen aan de hand van grote namen uit de muziekindustrie uit heden en verleden. In 2010 vindt de RBMA plaats in Londen.

Red Bull Music Academy Taster
De Red Bull Music Academy Taster is de lokale, compacte versie van de RBMA internationaal. De Taster dient als ‘warming up’ waar je je onder andere kunt inschrijven voor de RBMA in Londen. De eerste Taster werd georganiseerd in 2005. In de loop der jaren verzorgden artiesten als Bernard Purdie, Âme, Akufen, Benji B, Grandmaster Flash, Mario Pierro en Rednose Distrikt lectures en optredens tijdens de verschillende edities.

De volgende RBMA Taster wordt gehouden op 8, 9 en 10 mei in Rooms of Red Bull(RoRB). RoRB is een unieke locatie aan de Oudezijds Achterbrugwal in het Amsterdamse Red Light District. Meer info over de locatie volgt, wel kunnen we nu de volledige line-up prijsgeven.

Te beginnen met Tony Allen, drummer, bandleider en songwriter. Samen met zijn voormalig bandleider Fela Kuti, staat de 69-jarige Nigeriaan aan de basis van de Afrobeat sound van de jaren ’70, een mix van soul, jazz, highlife en Yoruba. Zijn indrukwekkende discografie bevat vele samenwerkingsprojecten met artiesten als Grace Jones, Air, Damon Albarn en Jarvis Cocker. Brian Eno noemde hem al eens de beste drummer ter wereld…

Het Berlijnse dj collectief Jazzanova is sinds 1995 een begrip voor iedere liefhebber van ‘nu-jazz’ en deep house. Het zestal oogstte veel waardering voor remixes van werk van onder andere Ian Pooley, Incognito, 4Hero en Masters at Work, maar heeft inmiddels ook een respectabel aantal albums en compilaties uitgebracht. Of All The Things, het laatste album, is misschien wel het meest prestigieuze project van de Duitsers met bijdragen van Thief, Leon Ware, Dwele en Azymuth.

Tom Oberheim is geen muzikant, maar is wel instrumentaal geweest voor de ontwikkeling van de pop, dance en hiphop. Zijn specialiteit was namelijk het bouwen van synthesizers onder zijn eigen naam en hij ontwikkelde de eerste polyfone uitvoering ooit. Inmiddels behoren zijn synths tot het rijk der klassiekers en is zijn bedrijf door zakelijke perikelen niet meer zijn bedrijf. Maar wie regelmatig werd lastig gevallen door mannen als Herbie Hancock voor een synth op maat, heeft ongetwijfeld mooie verhalen te vertellen.

Martyn is de man waarover wordt gepraat in dubstepcontreien. De Nederlander woont nu in Washington, waar hij te boek staat als getrouwd man. Maar waar iedereen het over heeft is zijn album Great Lenghts, dat op 20 april uitkomt. Het is een trip langs alles dat dance mooi maakt: breaks, (deep) house, dubstep… Het maakt niet uit, zolang het maar melodieus is.

Het programma
De RBMA Taster wordt dit jaar uitgebreid tot drie dagen. Op vrijdag 8 mei kun je vanaf 11.00 uur bij Rooms of Red Bull terecht voor lectures door Martyn en Tom Oberheim. Na de lectures is er een borrel en wordt er een live radio show opgenomen. Na de show verhuist het gezelschap naar Trouw voor optredens van Martyn en Andy Stott.

Op zaterdag 9 mei wordt het programma vanaf 11 uur vervolgd met lectures door Jazzanova en Tony Allen. Daarna kun je eten en drinken, gevolgd door een bijzondere avond in Rooms of Red Bull met enkele zeer speciale gastoptredens.

Ter afsluiting van de RBMA Taster 2009 vindt op zondag een uniek concert plaats onder aanvoering van een internationale allstar line-up. Daarover later meer.

Doe mee!
Anders dan andere jaren vindt voor de Red Bull Music Academy Taster 2009 geen selectie van deelnemers vooraf plaats. Zowel op vrijdag 8 mei als op zaterdag 9 mei begint het programma om 11 uur ’s ochtends en er is plek voor zo’n vijftig deelnemers. Details over het programma en de locatie worden nog bekend gemaakt. Er valt nog veel te vertellen over een aantal zeer speciale gasten en over de unieke locatie, maar daarover later meer via onderstaande kanalen.

rbma-nl.hyves.nl
twitter.com/rbmataster
djbroadcast.nl/specials/RBMA

Rooms of Red Bull
Oudezijds Achterburgwal 24
1012 DM Amsterdam

Rooms of Red Bull is ‘under construction’ en wordt op vier juni geopend voor publiek.