Partyflock
 

House

· a celebration of 20 years house music
House
4 september 2008
House
4 september 2008

Watt (binnen) op de kaart Site
West-Kruiskade 26-28
Rotterdam
NederlandNederland
house × 2

Tickets & prijzen House

Voorverkoop:€ 10,-
Deurverkoop:€ 12,50
Minimumleeftijd?Leeftijdspecificatie is een indicatie.
Twijfel je aan de correctheid, verifieer de correctheid op de website van de locatie of organisatie!
18
Stemresultaat: zeer goed
geweldig211%
zeer goed739%
goed633%
ok16%
voldoende0
onvoldoende0
slecht16%
zeer slecht16%
waardeloos0

2 waarderingen

Ascension
Heerlijke avond gehad in WATT
Look
Goed feest, had alleen meer van Watt zelf verwacht. Maar door de grote hoeveelheid ruimte is er natuurlijk voldoende mogelijk met podiumbouw etc. Vond SC een zeer waardige afsluiter van de avnd.

Line-up House

1Stage: A Celebration Of 20 Years House Music
house
2Basement: Upper Ware House Party
Statistieken
32Partyflockbezoekers
20Partyflockgeïnteresseerd
71 / 25·mannen / vrouwen
26.5Partyflockgemiddelde leeftijd
26.8Partyflockleeftijd mediaan
1·forumonderwerp
8·opmerkingen
2·waarderingen
zeer goed·stemresultaat (18 stemmen)

8 opmerkingen

WATT PROUDLY PRESENTS ‘A CELEBRATION OF 20 YEARS HOUSE MUSIC’

De house sound die eind jaren ’80 ontstond in de broeierige pakhuizen van Chicago is tegenwoordig een wereldwijde stroming die alweer twintig jaar lang het internationale uitgaanslandschap kleur geeft. Stromingen zijn gekomen en gegaan maar op de een of andere manier blijft house tot op de dag van vandaag jonge mensen inspireren en op die manier zichzelf vernieuwen en door ontwikkelen. Watt, de nieuwe hotspot van Rotterdam, grijpt de twintigste verjaardag aan om een ode te brengen aan het genre. Hier een overzicht van hetgeen het versgeopende poppodium aan de West Kruiskade voor de bezoekers in petto heeft:

Marshall Jefferson, een van de grondleggers van de House scene uit Chicago zal speciaal voor deze avond overvliegen om alle klappers van weleer ten gehore te brengen. ‘The Godfather of House’ zoals hij zichzelf noemt is onder andere verantwoordelijk voor de all time classic ‘Move Your Body – The House Music Anthem’ op het fameuze Trax label en staat, zelfs na al die jaren nog steeds garant voor een spetterende dj set. ‘Gotta have house music, all night long!’

Luciën Foort staat al jaren aan de top van het Nederlandse House landschap. Hij brak begin jaren ’90 door met zijn hit ‘Quadrophonia’ en keek sindsdien niet meer om. In de jaren die volgden speelde hij over de gehele wereld en zijn sound ontwikkelde zich mee met de tijd. Tegenwoordig presenteert Luciën zijn eigen radio programma op 3FM genaamd ‘Los’ en is hij een graag geziene gast op feesten. Of het nou gaat om soulful house, progressive of meer underground sounds, de Dreadman weet precies hoe je een dansvloer in beweging moet brengen.

Jeroen Verheij a.k.a. Secret Cinema is zonder twijfel Rotterdams succesvolste export product op techno gebied. Zijn rollende beats en pompende bassen hebben sinds het verschijnen van zijn Meng Syndicate releases op het Hithouse label begin jaren ’90 vele harten in vervoering gebracht, van Hoek van Holland tot Japan. Tracks van zijn hand als ‘Mary Go Wild’ (Grooveyard) of de techno klassieker Timeless Altitude zijn grijs gedraaid maar weten nog steeds de gevoelige snaar te raken. Kom zien hoe een van Nederlands vetste live acts huis komt houden in zijn thuishaven Rotterdam.

Remon Lacroix keert terug naar de bühne waar het voor hem ooit allemaal begon. Eind jaren ’80 kwam Remon Lacroix voor het eerst in aanraking met house muziek en hij was meteen verkocht. Hij verhuisde vanuit Rijswijk naar Rotterdam waar hij in het toenmalige Nighttown aan de slag ging als dj. Zijn grote doorbraak kwam toen Ted Langenbach hem vroeg om primetime te draaien tijdens zijn MTC party, de rest is geschiedenis. Nu na al die jaren keert de man achter het succesvolle concept Liberated terug naar zijn oude nest.

Ardy Beesemer zal voor velen misschien niet bekend in de oren klinken, maar hij was een van de eerste dj’s in Nederland die house draaide. Dit leverde hem onder andere een residency op in de vermaarde Amsterdamse nachttempel de Roxy waar hij zij aan zij draaide met andere Nederlandse house pioniers zoals Eddy de Clercq en Dimitri. Ardy was mede verantwoordelijk voor het introduceren van de house sound bij het Rotterdamse publiek, dit deed hij in veel gevallen van achter de draaitafels in Nighttown. Kom deze oude meester aan het werk zien!

De Basement is tijdens deze avond het domein van de Upper Ware House Party crew. DJ’s Mietze, Kim, Iggy Doll en VJ Sinan zullen de muziek en visuals in de Basement verzorgen. Iggy Doll speelt een week na de enige echte Iggy in Watt. Iggy Doll is een formatie van Rotterdamse muzikanten waaronder Janneke Riplet, Annika en Youri (La Grace). Ze doen vier covers die uitermate geschikt zijn om de gekte van rock 'n roll te combineren met dance. Fashionistas opgelet, Upper Ware House is de perfecte kans om een unieke nieuwe outfit te scoren. Check www.upperwarehouse.nl

WATT PRESENTS A CELEBRATION OF 20 YEARS HOUSE MUSIC
Zaterdag 13 September 2008
Watt
West Kruiskade 26-28
Rotterdam
Deur open 23:00
Voorverkoop EUR 10,- via Paylogic
Deurverkoop EUR 12,50
www.watt-rotterdam.nl
Marshall Jefferson, wat een legende :)!!!!! Respect WATT
Time-table?
Werkzaam bij Club von Westen
Artiest {SHOWLIST artist 73226, 71218}
weinig promotie voor dit feest zeg,
beetje jammer...
een echte liefhebber weet wel waar de feestjes zijn, ja toch?! ;)
 
Morgen is het aaaaaaaaaaaaaaannus in WATT!!
Werkzaam bij Firma Beatmuziek
Zonet tickets gehaald bij Primera, beetje jammer dat de fee niet echt in verhouding staat tot de aankoopprijs. Moest voor 2 tickets maar liefst 27,50 afrekenen. Dit terwijl het aan de deur maar 25 euro was geweest. Maar hopen dat ik niet in de rij hoef te staan dan.
het is voor de volgende keer aan te raden om je tickets online aan te schaffen via paylogic. dan betaal je maar 1x fee ongeacht hoeveel kaarten je afneemt