Partyflock
 

Magneet Festival

afbeelding Magneet Festival
concept
SiteSite magneetfestival.nl
E-mailinfo@magneetfestival.nl
AdresAmsterdam
Nederland
Aanwezigheidfacebookpage

Informatie

Magneet Festival is een evenement dat gebaseerd is op de drie pijlers co-creatie, crowdsourcing en leave no trace.

Het is een festival waarbij bezoekers via een crowdsourced internetplatform eigen creatieve ideeën kunnen lanceren en daarmee de mogelijkheid krijgen om zelf inhoud aan het festival te geven. No spectators, only participators!

Uitgaansagenda Magneet Festival

Laatste feest was op zondag 11 september 2016: Magneet, Oostpunt, Amsterdam
Statistieken
44·feesten
44·in het verleden
14·nieuwsberichten
5·video's
1·winactie
1812·bezoekers
620·unieke bezoekers
137Partyflockfans
36.9 KFacebooklikes
8·albumfoto's
zeer goed·stemresultaat (239 stemmen)
Nieuws
Magneet Festival zal dit jaar plaatsvinden op 11, 12 en 13 september. Het festival siert de zandvlakte Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland. De vijfde editie zal op een intieme wijze gevierd worden waarbij vrijheid, bewustzijn en co-creatie een grote rol spelen. Inmiddels zijn de eerste artiesten bekendgemaakt. Phill Hartnoll van het Britse muziekduo Orbital, de tweekoppige rockband zZz en de 12-koppige brassband Gallowstreet Brass Band geven de diversiteit, waar Magneet om bekend staat, goed weer.
Na groot succes op Lowlands en Appelsap, zal Typhoon op zondag 24 augustus ook op de Magneetbar te zien zijn op Magneet Festival. Aankomende weekenden staat Magneet Festival weer voor de deur. Op 22, 23, 24 en 29, 30, 31 augustus is het Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburg een culturele vrijplaats en vindt het festival plaats.
Magneet Festival staat bekend om haar bredere culturele programma van theater, kunst, experimentele bouwwerken, live muziek en ook elke dag minstens één stage met dance-muziek. Een mix van nieuwe namen en oudgedienden, zoals Shinedoe, DJ Dimitri, Michel de Hey en Olivier Weiter. Magneet Festival vindt plaats op 22, 23 en 24 en 29, 30 en 31 augustus op de Oostpunt van het Amsterdamse Zeeburgereiland.
De danceprogrammering van het Magneet Festival 2014, de culturele vrijplaats van Amsterdam, begint onder leiding van DJ Isis, steeds meer vorm te krijgen. Op 22, 23 en 24 en vervolgens 29, 30 en 31 augustus is er op de zandvlakte Oostpunt van het Amsterdamse Zeeburgereiland muziek, theater, experimentele bouwwerken, dans en allerlei soorten kunst te verwachten. Isis, die zelf aan de basis staat van het festival, is op 22 augustus te zien.
Magneet Festival, het Amsterdamse culturele festival dat iedere zomer de deuren opent in Amsterdam-Oost, maakt een doorstart. Het festival zal de komende jaren worden georganiseerd door een nieuwe organisatie: Magneet Festival BV. Gerenommeerde evenementenorganisator ID&T zal een belangrijke rol vervullen binnen deze nieuwe BV. De creatieve leiding blijft in handen van festivaloprichters Jesse Limmen en Isis van der Wel. 3
Mokum Parade op het Magneetfestival is dat hele festivalafsluitertje in de hoofdstad met een line-up om alle tien je vingers bij af te likken! Hier komen al je favouriete djs, muziekstromen en organisaties samen die zondag 1 september een knallende dag gaan brengen.
Met acts als The Benelux en Isis opent Magneet Festival op zondag 31 maart feestelijk de online ideeënbox voor 2013. Vanaf dan is het mogelijk voor kunstenaars, muzikanten en andere creatieven om ideeën online via magneetfestival.nl in te dienen. De leukste, creatiefste en uitvoerbare ideeën krijgen een plek in de programmering.
Solar Weekend geeft kunstwerken uit het festivaldecor een nieuw leven op Magneet Festival. Co-creatie en hergebruik staan immers voor beide organisaties hoog in het vaandel. Dat maakten de organisaties Extrema en Magneet zojuist gezamenlijk bekend.
De gifgroene zaden van de Sticky Green bloem waren vorig jaar al stiekem gepoot binnen de zand wal en tijdens de nauwkeurige inspectie van Tuinman Tinus kwam het heugelijke bericht dat deze tot bloei zouden komen tijdens het weekend van 14 t/m 16 september. 3
Na het uitverkochte succes bij Magneet Festival 2011 keert het Amsterdamsch Verbond dit jaar terug. Binnen het vier weken durende Magneet festival heeft het Verbond twee overvolle festivaldagen in petto, met op 26 augustus Magneet Mash en op 8 september Magneet Electric. 1