Partyflock
 
afbeelding EXIT
concept
SiteSite exitfest.org
E-mailanswerme@exitfest.org
AdresNovi Sad
Servië
Aanwezigheidfacebookpageflickrinstagramsoundcloudyoutube

Informatie

About EXIT: More than Music…

As well as music, EXIT never forgets its beginnings and aims to evolutionize the revolution it started more than one decade ago with several key topics to improve the initiative, engagement and further development of young people. EXIT is the only music festival to be created as an effect of youth activism and aims to continue to mobilize public opinion and thought leaders in the field of youth development on a regional and global level.
12 juli 2007
Foto's, Exit fest, 12 juli 2007, Petrovaradin Fortress, Novi Sad
live registratie
Andrew Meller, Magdalena
EXIT 2.0
'21

live optreden
Asaf Avidan
EXIT 2.0
'21

live-set
Pan-Pot
live registratie
Adiel, François X
EXIT 2.0
'21

live-set
Solomun
EXIT 2.0
'21

live registratie
Paul Kalkbrenner
EXIT 2.0
'21

live registratie
Amelie Lens
EXIT 2.0
'21

live registratie
Pan-Pot
Nieuws
Vanwege het coronavirus heeft het Servische festival EXIT geen doorgang konden vinden. In plaats daarvan wordt van 3 tot en met 6 september een livestream-editie opgezet onder de naam Life Stream. Onder andere Carl Cox, Charlotte de Witte, Adam Beyer en Paul van Dyk zullen muziek verzorgen.
Stedentrippen enkel geschikt in het voor- en najaar? Zeker niet! Als je in de zomer gaat, ben je niet alleen verzekerd van goed weer (oké, voor 95% dan), maar ook van een uitgebreid aanbod aan muziekfestivals waar je je citytrip mee kunt combineren. Hierbij drie steden die je juist in de zomer wilt bezoeken.
Eén is leuk, twee is beter, drie is goud. Niet omdat je wekenlang uit je plaat wilt gaan, maar omdat je hiermee Europa beleeft op een manier die je je leven lang niet vergeet.
Het Servische EXIT Festival staat niet alleen bekend om haar exclusieve locatie tussen de vestingmuren van het Middeleeuwse Petrovaradin Fort, maar ook om het hosten van één van 's werelds beste podia: de Dance Arena.
De eerste namen van EXIT Festival 2017 zijn bekend. Een verrassende mix van artiesten, variërend van ex-frontman van Oasis en één van de grootste rocksterren allertijden, Liam Gallagher, tot aan de populaire dj Hardwell.
Na bijna twintig jaar het meest toonaangevende festival van Zuidoost-Europa te zijn, vestigt EXIT Festival zich in 2017 in Kroatië met een nieuw festival: Sea Star.
Zondag 22 maart om 19.55 uur wordt op NPO3 een nieuwe aflevering van 3 op Reis uitgezonden over het EXIT Festival in Servië. Het festival staat met name bekend om haar bijzondere locatie in een fort aan de Donau. De Dance Arena, een groot podium omgeven door indrukwekkende muren, is volgens veel dj's één van de mooiste podia ter wereld. Elk jaar staat er een sterke elektronische line-up en dat is dit jaar niet anders. 2
In 2000 protesteerden Servische jongeren in Novi Sad tegen de toenmalige president Milosevic. Honderd dagen lang ging het er vreedzaam aan toe met veel optredens. Dit wordt gezien als het eerste EXIT Festival, dat dit jaar toe is aan haar vijftiende editie. En dat jubileum wordt komende zomer natuurlijk goed gevierd! Speciaal voor de vijftiende editie is dit jaar een groot aantal exclusieve back2back-sets geboekt. Het EXIT Festival vindt dit jaar plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 juli in het vertrouwde kasteel aan de Donau. 1
Naar het EXIT Festival in Servië zal dit jaar voor het eerst een rechtstreekse trein vanuit Nederland gaan rijden. De treinrit die wordt georganiseerd door Festival Travel zal vertrekken vanuit Utrecht op 7 juli en een dag later aankomen in Novi Sad. In de trein is een partywagon waar gedurende de hele reis DJ's zullen draaien. 5
Cable, het bass music platform van de Melkweg, gaat deze zomer een partnership aan met Exit festival in Servië. Tijdens het festival host Cable een eigen podium met een aantal internationale artiesten en daarnaast een delegatie Cable residents dj's.