Partyflock
 
­ Nederland

Danceliefhebber minder xtc, meer psychedelica in coronatijd
This Is Our House onderzocht drugsgebruik in tijd zonder feesten

gepubliceerd door , op
Danceliefhebber minder xtc, meer psychedelica in coronatijd
24 februari 2021
OrganisatieThis Is Our House Site
Partydrugs als XTC en amfetamines maken in de coronatijd ruimte voor meer psychedelische drugs als ketamine en 2CB. Dat blijkt uit een landelijke enquête van danceplatform This Is Our House onder ruim 300 volgers.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen die vorig jaar van kracht werden, hield This Is Our House (TIOH) onlangs een vervolgonderzoek. In deze landelijke enquête, ondersteund door Novadic-Kentron, werden onder ruim 300 respondenten vragen gesteld over alcohol- en drugsgebruik in een wereld waarin niet gedanst wordt.

Voor de komst van de coronamaatregelen gebruikte 66% van de respondenten nog wel eens xtc, erna zakte dit naar 58%. Bij speed daalde het percentage van 35 naar 30. Een kleine meerderheid (35%) geeft aan dat ook het alcoholgebruik is verminderd. 27% zegt juist meer te zijn drinken, bij 34% blijft het gebruik gelijk.

Tegen verveling
Waar er aan de ene kant minder (sociale) gelegenheden en events zijn om partydrugs en drank te gebruiken, wordt een avondje 'vagen' deze dagen wel gezien als middel tegen verveling. Zo steeg het percentage dat het psychedelische ketamine ging gebruiken van 43 naar 50. Bij het eveneens geestverruimende 2CB steeg het gebruik zelfs van 24 naar 40 procent.

Floris Brocaar had in een eerder interview met TIOH al aangegeven dat er een stijging zou komen in het gebruik van psychedelica. Zijn verwachting bleek te kloppen. Het lijkt erop dat gebruikers meer behoefte hebben om 'van de wereld te gaan', aldus Brocaar.

Talk over drugsonderzoek op nieuwe social medium Clubhouse
Bij This Is Our House kun je terecht voor nieuws, achtergronden en video's over elektronische muziek. In de serie Dance & Drugs komen verschillende artikelen voorbij over dit onderwerp.

Donderdag om 20:00 uur lanceert TIOH een nieuwe talkshow op hét opkomende social medium Clubhouse, waarin hoofdredacteur Mark van Bergen samen met Xandra Laplante (Novadic-Kentron) in gesprek gaat over de jongse onderzoeksresultaten. Meer info op TIOH.nl.

1 opmerking

Hoppa, :hyper: Hardcore op 1.