Partyflock
 
­ Nederland

Vunzige Deuntjes wil meer vrouwen in de DJ-booth

gepubliceerd door , op
Vunzige Deuntjes wil meer vrouwen in de DJ-booth
10 augustus 2018
OrganisatieVunzige Deuntjes Site
Vunzige Deuntjes boekt in september alleen maar vrouwelijke artiesten tijdens alle clubevenementen. De organisatie van diverse clubnachten en festivals in Nederland en België wil hiermee een statement maken en het startsein geven voor een nieuwe koers die het gaat varen.

"Toen we eerlijk in de spiegel keken en het aantal vrouwelijke artiesten met het aantal mannelijke artiesten bij onze evenementen vergeleken, moesten we toch wel even slikken. In de meeste gevallen was 80 tot 90 procent van een line-up van het mannelijke geslacht. Daarnaast hadden we ook op het Vunzige Deuntjes Festival afgelopen zomer bijna geen vrouwen op ons programma staan. Nadat we hierop werden gewezen door een partner, realiseerden we dat we hier iets aan moesten doen", aldus Thomas Gurney-Champion, marketingmanager bij Vunzige Deuntjes. "Na onze 'vrouwenmaand' in september zal altijd 30-40 procent van ons programma ingevuld worden door een vrouw en het doel is om halverwege 2019 net zoveel vrouwen als mannelijke artiesten te programmeren. We geven onszelf een jaar om dit streven te realiseren."

Helaas is het in de feest- en festivalwereld een veelvoorkomend verschijnsel dat er voornamelijk mannelijke artiesten geboekt worden. Volgens de organisatie zijn diversiteit en inclusiviteit namelijk de bouwstenen voor een leuk evenement. "We kunnen niet blijven roepen dat er te weinig vrouwen aan de top van de dance-industrie staan als we deze vrouwen niet de kans geven een dergelijke carrière op te bouwen", vindt Stacey Dijkstra, oprichter van Vunzige Deuntjes. De organisatie probeert op deze manier een platform te bieden aan vrouwen met een passie voor draaien en optreden.

Gedurende de vrouwenmaand, die de gehele maand september duurt, zijn er clubshows in Amsterdam, Antwerpen, Rotterdam, Utrecht, Hilversum, Leiden, Scheveningen, Haarlem, Deventer, Den Haag, Tilburg, Apeldoorn, Nijmegen, Eindhoven en Breda. Op de line-ups staan er o.a. artiesten zoals Tabitha, Latifah, Nafthaly Ramona, DJ Aiscream en Wef. Het volledige programma van de maand september is te vinden op vunzigedeuntjes.nl of Facebook.

18 opmerkingen

Jammer dat het geslacht er weer bij gehaald moet worden. Als organisatie zou je de best mogelijke line-up moeten willen neerzetten en niet gaan discrimineren om een onzinnig politiek correct statement te maken
volledig mee eens, en daarbij ik heb laatst eens de boiler room gekeken van Dekmantel. 95% vrouw, dat is echt niet per ongeluk. Sorry maar als je echte dj's ziet als sims, may, craig, etc en je ziet dan die nieuwe vrouwen een btje met een kek uiterlijk staan dansen met wat moeilijke plaatjes die ze niet mixen . Ik heb er al veel nieuwe voorbij zien komen, maar ik vind het nogal gemaakt overkomen ''want ik ben vrouw en wil me bewijzen etc'' djs. Die charlotte de witte vind ik helaas ook niks, maar monika kruse, steffi zijn gewoon goed
Ja precies dat hierboven. Ze zijn de gelijkheid aan het ondermijnen een kwalijke zaak.
Uitspraak van Gelache woar op zondag 12 augustus 2018 om 22:09:
volledig mee eens, en daarbij ik heb laatst eens de boiler room gekeken van Dekmantel. 95% vrouw, dat is echt niet per ongeluk. Sorry maar als je echte dj's ziet als sims, may, craig, etc en je ziet dan die nieuwe vrouwen een btje met een kek uiterlijk staan dansen met wat moeilijke plaatjes die ze niet mixen . Ik heb er al veel nieuwe voorbij zien komen, maar ik vind het nogal gemaakt overkomen ''want ik ben vrouw en wil me bewijzen etc'' djs. Die charlotte de witte vind ik helaas ook niks, maar monika kruse, steffi zijn gewoon goed


Viel mij ook al op inderdaad, stop daar mee. Kwaliteit is de basis! Trouwens die Tijana T levert ook kwaliteit :).
Ach, ze doen maar. In de dance herhaalt zich wat in de pop al is gebeurd. Je hoeft niets te kunnen zolang het plaatje maar klopt. Het werkt volgens mij ook beter om een lekker wijf te laten springen dan een kale veertiger hartjes te laten vouwen. Het hele dj-gebeuren loopt toch op zijn eind. Iemand achter een tafel op het podium zetten en aan het zicht ontnemen, terwijl hij niks doet. Ze willen zogenaamd meer diversiteit, maar zie bij de gepushte vrouwen vrijwel alleen modellen.
Wat ontzettend negatief Rick. In de commercie heb je misschien gelijk. Maar dat geldt zeker niet voor de ondergrond.
Uitspraak van rick65 op maandag 13 augustus 2018 om 13:20:
Iemand achter een tafel op het podium zetten en aan het zicht ontnemen, terwijl hij niks doet.


Jammer, wellicht geldt dit voor een deel van de DJ's maar zeer zeker zie ik dit niet terug bij het overgrote deel van de techno dj's (denk aan Kink, derrick may, robert hood etc...)
Nee, klopt. Maar techno loopt wel voorop met SJW-gezeik. Vroeger stond de lol voorop, tegenwoordig circulair, CO2-neutraal, gender neutrale toiletten, vegetarisch, 50% vrouwen, vrijwilligerswerk, gehoorbeschadiging enz. . Vroeger dacht je dan aan een padvindersjeugdkamp. Kijk het filmpje van Cryogenic op Dumpert maar terug. Muziek valt stil en hij start zijn van tevoren opgenomen set tot 2 keer toe op 180bpm midden in een track weer op. Misschien wordt het animatie wat het overneemt. Jouw namen raken trouwens al aardig op leeftijd.
laatste aanpassing
Uitspraak van rick65 op maandag 13 augustus 2018 om 15:17:
Muziek valt stil en hij start zijn van tevoren opgenomen set tot 2 keer toe op 180bpm midden in een track weer op.


Kende t niet, maar is t niet gewoon een nummer wat speelt en wat hij open en dicht schuift? Dikke kans dat het nummer een minuut of 5 hetzelfde klinkt dus dat het niet opvalt dat het een stukje verder is :)
Maargoed, dat terzijde: Je hebt natuurlijk prima vrouwelijke dj's die dj wilde worden omdat ze dat gewoon leuk vinden (Anime, Day-mar, Dana) en zo de top bereikt hebben, en je hebt de groep modellen/vriendin van/vrouw van die ook ineens geboost worden en waar manlief de nummertjes in elkaar zet. In beide gevallen prima, maar ga ze dan ook nog niet een voorkeursbehandeling geven omdat ze vrouw zijn.
Er zullen gewoon meer jongens van 16 op hun zolderkamertje zitten te oefenen dan vrouwen, en dan resulteert in meer mannelijke dj's.
Al die vrouwen die je noemt, produceren niet zelf. Je valt ook snel op tussen mannen als mooie vrouw. Het concept met Korsakoff was eerst topless bedoeld. Had van mij gemogen trouwens. Mis een beetje het zestienjarige meisje dat het talent van een Avicii heeft. Alsof je als Pinkpop besluit om even zes volledig vrouwenbands neer te zetten. Ik zie dit ook als een publiciteitsstunt, toch even aandacht.
laatste aanpassing
Uitspraak van rick65 op maandag 13 augustus 2018 om 22:43:
produceren niet zelf.


Het kunnen produceren heeft dan ook niets met het goed kunnen draaien te maken. Tegenwoordig is het belangrijker voor een DJ om te kunnen produceren dan om te kunnen draaien, wat resulteert in een hoop bagger DJ's. Alsof een schilder ook verplicht is om z'n eigen verf te maken :( Nee een schilder moet vooral goed zijn in het mengen van door andere gemaakte kleuren en dit mooi op een doek kunnen smeren, waardoor elke keer iets nieuws ontstaat.....

Verder past dit "nieuwsitem" perfect in de huidige tijdgeest, met verontwaardigde LHBGTFLRP opzij mutsen. Nog effe en dan krijgen we een "black DJ's matter' beweging. En waarom zijn er eigenlijk zo weinig DJ's zonder armen?
laatste aanpassing
^
Complimenten Bob, een zuiver waterpas relaas.
Wat je op een doek ziet, is een weergave van hoe een kunstenaar zich uit. Schoonheid of mooiheid doet er niet persé toe. Abstracte kunst bijv. . Een gitarist bouwt ook niet zijn eigen gitaar. Ik zou jou een set kunnen laten draaien op MoH, terwijl ik in een studio hem voor je mix. Laat ik het zo zeggen dat het niet echt meer een kunde of een teken van muzikaliteit is. En aan de populariteit van deze organisatie te zien hebben zij gelijk. 30plus wil misschien kunde, de massa en jongeren maakt het geen reet uit. Die tellen vrouwen op een podium, planten een boom voor een feest en drinken sojamelk.
Ja onbegrijpelijk dat de 'show' ook is overgewaaid naar Europa. Waar 20 jaar geleden nog alleen in de V.S. volledig geplaybackt werd door alle grote 'artiesten' en Amerikanen zelfs boos werden als er niet geplaybackt werd omdat het dan 'slechter klonk dan op de CD' is dat nu met de bekende DJ's waar de lichteffecten en show belangrijker zijn dan de kunde. Het is volkomen logisch dat ze zo'n show nooit kunnen maken altijd ze live draaien, maar dat het publiek dit belangrijker vindt is natuurlijk wel erg.
Maar we zullen inderdaad wel te oud worden. Dit riepen de 60ers van nu 20 jaar geleden ook al over de gemiddelde band, dat de kwaliteit van de muzikanten veel minder was dan 20 jaar ervoor en toen haalden we onze schouders op.

Dus wanneer je een donkere huidskleur hebt, recentelijk van geslacht veranderd bent, liefst een arme jeugd gehad hebt waarin je gepest werd en dan ook nog 2 vroeger mishandelde honden als huisdier hebt, dan ben je het grootste dj talent en zou ik direct Vunzige deuntjes bellen, dan krijg je een eigen stage
laatste aanpassing
Uitspraak van rick65 op dinsdag 14 augustus 2018 om 14:07:
Die tellen vrouwen op een podium, planten een boom voor een feest en drinken sojamelk

En belangrijk natuurlijk hoe veel likes het oplevert op social media...
laatste aanpassing
Uitspraak van rick65 op dinsdag 14 augustus 2018 om 14:07:
Wat je op een doek ziet, is een weergave van hoe een kunstenaar zich uit. Schoonheid of mooiheid doet er niet persé toe. Abstracte kunst bijv. . Een gitarist bouwt ook niet zijn eigen gitaar. Ik zou jou een set kunnen laten draaien op MoH, terwijl ik in een studio hem voor je mix. Laat ik het zo zeggen dat het niet echt meer een kunde of een teken van muzikaliteit is. En aan de populariteit van deze organisatie te zien hebben zij gelijk. 30plus wil misschien kunde, de massa en jongeren maakt het geen reet uit. Die tellen vrouwen op een podium, planten een boom voor een feest en drinken sojamelk.


nee muziek is allang niet meer zo belangrijk, misschien dat de festivallisering hieraan heeft bijgedragen net als social media. Veel mensen bezoeken festivals voor van alles behalve de muziek itt clubs. Daar komen toch liefhebbers want meestal kom je voor een genre of een aantal specifieke artiesten. Maar ik krijg de indruk dat op veel festivals alles een beetje hapklaar standaard en vooral policor moet zijn. het publiek idem dito, een paar edm clowns of adam beyer, en lekker selfies maken en vegetarisch vreten, dan is de dag geslaagd
mbt opkomst vrouwelijke dj's; naar mijn weten is de housescene altijd vrij geweest van politiek, vrijheid voor elk individu . De eerste generaties artiesten , zowel nationaal als internationaal zaten genoeg vrouwen tussen die een muziekale achtergrond hadden , werkten in platenzaken residencies hadden in clubs etc. Je moest je bewijzen met techniek, naast platenkeuze. Leuk hoor dat onder het motto feminisering en vrouwentekort de vrouwelijke dj's overal opkomen, maar het is allemaal zo kunstmatig. Ik zie zoveel van die nieuwe vrouwelijke dj's voorbijkomen en dan denk ik , zet haar naast mistress barbara, kruse, sims , may mills etc en je ziet waarom zij al jaren top zijn. Niet wat looks of een hip image maar nog geen plaat kunnen mixen of geproduceerd