Partyflock
 
­ Nederland

Minister stelt onderzoek in naar prijs tickets Tomorrowland

gepubliceerd door , op
Tomorrowland
26 oktober 2017
FeestTomorrowland · The Story of Planaxis
Datumvrijdag 20 juli 2018
LocatieSchorre Site
FeestTomorrowland · The Story of Planaxis
Datumvrijdag 27 juli 2018
Kris Peeters, de Belgische minister van Consumentenzaken, gaat een onderzoek instellen over de prijs van de tickets voor Tomorrowland. Dat zei Peeters in het radioprogramma De Inspecteur.

De minister deed die uitspraak nadat veel consumenten klaagden over de prijs van de kaarten. De organisatie zou verschillende bijkomende kosten op de rekening hebben gezet, zoals betalingskosten en verpakkingskosten, wat volgens de wet niet mag. Organisaties zijn volgens de e-commercewet verplicht om een all-inprijs te vermelden.

Tomorrowland zegt in een reactie in De Morgen dat de organisatie de wet niet heeft overtreden. "Volgens onze verantwoordelijke mag dat ook, maar we wachten nu natuurlijk af wat de economische inspectie zegt", stelt woordvoerster Debby Wilmsen in de krant. "Het gaat om kosten die volgens ons niet eigen zijn aan het festivalticket."

Volgens De Morgen riskeert Tomorrowland een boete van 80.000 euro. Die kan oplopen tot 200.000 euro als blijkt dat het festival te kwader trouw heeft gehandeld.

De 2018-editie van Tomorrowland is helemaal uitverkocht. Alle 400.000 tickets waren in minder dan een uur verkocht.

27 opmerkingen

Dat is voor mij o.a. een reden om weinig behoefte te hebben aan Tomorrowland. 25 Euro voor een mooi doosje wat je verplicht erbij krijgt waar ik geen reet mee doe en een mooi bandje waar je Facebook vriendjes mee kan sparen..... En ja het gaat om de totaal ervaring, nou voor 25 euro de ik het wel zonder dat beetje ervaring.

Maar goed kom maar op met het commentaar wat ongetwijfeld zal volgen en de minnetjes.
 
Uitspraak van B-Flock :bounce: op woensdag 7 februari 2018 om 14:16:
Maar goed kom maar op met het commentaar wat ongetwijfeld zal volgen en de minnetjes.


Ik geef je geen minnetjes maar wil wel graag wat zeggen. Vorig jaar, via trance energy met mijn partner naar tomorrowland geweest. Alleen al de wandeling naar tomorrowland, omdat bussen niet verder mogen rijden, is geweldig. Zoveel mensen, straten vol, mensen die er wonen staan voor de ramen, vlaggen overal. En je volgt de gekleurde lijnen op de straat, die leiden je naar tomorrowland. Als je daar aankomt is er gelijk al een wauwfactor. Alles is mooi! En als je dan eenmaal binnen bent, dan weet je niet waar je moet kijken. Het is allemaal zo ontzettend mooi! Alles met elkaar maakt het dat het de moeite waard is. Toen onze schatkistjes vorig jaar werden geleverd waren we zelfs al blij want jeetje, welke feest doet dit nou?? Ja, je betaald ervoor, ja het is veel geld maar wij kunnen zeggen dat het absoluut de moeite waard is. En daarom zijn we ook ontzettend blij dat we het eerste weekend weer een dagticket hebben voor de zondag.
Ik vind de ticketprijs belachelijk. Voor dat geld vlieg ik naar de andere kant van de wereld waar ik vele mooiere, echte avonturen beleef in plaats van al dat neppe gedoe.
Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 7 februari 2018 om 15:08:
Ik vind de ticketprijs belachelijk. Voor dat geld vlieg ik naar de andere kant van de wereld waar ik vele mooiere, echte avonturen beleef in plaats van al dat neppe gedoe.


Ik kijk jaloers naar jouw feestarchief... maar edc en ultra miami zijn toch nog duurder... vooral als je drank en overnachting meeneemt. Laat ik de vliegreis nog ff buiten beschouwing. Welke vd 3 is het gaafste trouwens. Edc, tml of ultra?
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 februari 2018 om 14:48:
Ik geef je geen minnetjes maar wil wel graag wat zeggen.

Ik ben blij dat jij het waard vind. Ik geef niet zoveel om decor en mooie aankleding. Ik wil goede muziek, goed geluid en de ruimte om los te gaan. Als ik op de livestream zie dat mensen staan te huilen bij de main omdat ze op Tomorrowland staan denk ik doe ff normaal. Het is een grote hype geworden, een heel groot deel van de mensen staan er alleen maar omdat het echt heel cool is en je er geweest moet zijn. Vind het idd ook een beetje nep overkomen allemaal. Fantastisch dat jij het leuk vind maar mij kan het echt gestolen worden. Ik ga liever naar een klein feest waar mensen echt voor de muziek komen.
Uitspraak van feestganger op woensdag 7 februari 2018 om 15:18:
Ik kijk jaloers naar jouw feestarchief... maar edc en ultra miami zijn toch nog duurder... vooral als je drank en overnachting meeneemt. Laat ik de vliegreis nog ff buiten beschouwing. Welke vd 3 is het gaafste trouwens. Edc, tml of ultra?


Ik heb het geluk dat ik er voor werk naartoe ga en dus weinig kosten heb. Ultra is wel heel erg gaaf, maar ook zo nep als de pest. TML is dan in mijn ogen wel iets vets om mee te maken als je niet heel die reis wilt maken :)
Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 7 februari 2018 om 15:08:
echte avonturen beleef in plaats van al dat neppe gedoe.


gevolgd door....


Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 7 februari 2018 om 15:43:
TML is dan in mijn ogen wel iets vets om mee te maken


dusssss..........
Uitspraak van Frenckel op woensdag 7 februari 2018 om 15:56:
Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 7 februari 2018 om 15:08:echte avonturen beleef in plaats van al dat neppe gedoe.
gevolgd door....


▶Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 7 februari 2018 om 15:43:TML is dan in mijn ogen wel iets vets om mee te maken
dusssss..........


Hij vraagt toch waar ik voor zou kiezen tussen 3 feesten, dan zou ik idd eerder naar TML gaan :)
Uitspraak van B-Flock :bounce: op woensdag 7 februari 2018 om 15:27:
Ik geef niet zoveel om decor en mooie aankleding. Ik wil goede muziek, goed geluid en de ruimte om los te gaan.


Precies dit. Alleen ben ik door het feit dat iedereen die ik spreek bijna unaniem zegt dat het geweldig is, nog steeds erg nieuwsgierig. Maar weer niet zó nieuwsgierig dat ik die belachelijke prijs ga betalen.
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Uitspraak van B-Flock :bounce: op woensdag 7 februari 2018 om 15:27:
Ik wil goede muziek, goed geluid en de ruimte om los te gaan.

Dat is daar ook zeker aanwezig! In alle genres.
Uitspraak van B-Flock :bounce: op woensdag 7 februari 2018 om 15:27:
Ik geef niet zoveel om decor en mooie aankleding.

Dat mag, maar als je er niet geweest bent kun je er niet zo heel goed over oordelen. Voorheen vond ik dat ook geen prioriteit, maar bij TML doen ze dat wel op een echt hoog niveau. In alles doorgetrokken, waar dus ook zo'n kek doosje en hip bandje bij hoort. Dat brengt een bijzonder sfeertje met zich mee, samen het feit dat je daar met heel de wereld aan het feesten bent. TML is van een uitzonderlijk kaliber, wat mijn inziens het geld waard is. (ontopic: ook die extra fee). Buiten dat geloof ik ook wel dat er veel volk naar toe gaat om lekker te shinen, maar je gaat me niet vertellen dat mensen zo'n bedragen gaan betalen om alleen te vertellen dat ze er waren. Dat is echt wel liefhebberij.. als voorbeeld onze New Yorkse buurtjes van vorig jaar waren $ 2500,- de man kwijt.
het wordt mijn 10de tomorrowland. en ik blijf het een buitencategorie vinden qua festival qua sfeer, muziek en totale beleving.

tja een decor maakt niet zoveel uit, maar 1 van 140 meter breed en 40 meter hoog met veel details etc blijf voor mij echt wel indrukwekkend. maar de kleinere stages kunnen minstens net zo gezellig zijn. (rose garden, cubanisto tent). voor elk zn smaak is er wel muziek. En een volle vallei blijft echt wel gaaf. heb het nog nooit te druk gevonden. (wat ik bij mysteryland wel vaak had)

Wel is de sfeer duidelijk anders dan 5 jaar terug. wat meer relaxter ipv madness. maar dat is ook de tendens qua muziek. (meer techno, trance, house ipv edm)
en ja in 2012 waren het alleen maar liefhebbers, nu iets minder. maar aangezien het nog steeds moeilijk is om aan tickets te komen, en men van heel de wereld komt, is iedereen wel heel enthousiast wat ook een aparte en mooie sfeer geeft.

ik kijk elk jaar het meest uit naar tomorrowland.
Uitspraak van Thom-ass [Neetjur Wan 2002 - 2010] op woensdag 7 februari 2018 om 16:23:
Dat is daar ook zeker aanwezig! In alle genres.

Nou ik zou gaan voor de grote namen op de main en als ik de beelden bekijk is op het einde van de dag er weinig ruimte beschikbaar. En dat hoor ik ook terug van mensen die geweest zijn.

Uitspraak van Thom-ass [Neetjur Wan 2002 - 2010] op woensdag 7 februari 2018 om 16:23:
Dat mag, maar als je er niet geweest bent kun je er niet zo heel goed over oordelen.

Zal vast heel mooi zijn hoor maar mij boeit het gewoon niet. En daar buiten zijn er nog andere redenen voor mij om niet te gaan. Het is mij te massaal. Ik hou meer van kleinere festivals. En ik vind het die prijs echt niet waard. Misschien niet zo een hele goede vergelijking maar ik ben 2x naar Sensation white geweest. Gaan mensen ook heen voor de show. Dan denk ik ja leuk mag nou de muziek weer aan. Het doet mij gewoon niet zoveel.
Uitspraak van B-Flock :bounce: op woensdag 7 februari 2018 om 16:37:
Nou ik zou gaan voor de grote namen op de main


Dat doen heel veel mensen. En laat dat vooral zo blijven want dan blijft het bij de andere podia leuker. Dat is wat mij betreft het echte festival. Geweldig decor, muziek en mensen die ook voor die muziek komen. Die main kan me gestolen worden.
Vorig jaar zijn er een paar nieuwe stages bij gekomen en dat pakte wat mij betreft goed uit. Ook dit jaar zijn er weer een paar nieuwe podia.
En on toppic, die extra fees zijn wat mij betreft prima. Als het verboden wordt gaat volgend jaar de prijs omhoog en betaal je het alsnog.
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4456, 2124}
Artiest {SHOWLIST artist 68299, 89019}
Ik vind zelf al een aantal jaren dat het de pan uit rijst qwa entree.

Doe 3 dikke festivals en je bent kapot.

Nog niet te spreken over de drank prijzen echt super schandalig.

Kijk hoe gaaf een festival of een indoor ook is besteel mensen niet dat is nu toch echt het geval.

Ik ben zelf 3 keer na sensation geweest echt na mijn mening het gaafste feest ooit maar ik zou er niet meer heen gaan puur om die entree prijzen.

Het is voor de bezoeker straks niet meer te betalen en dat mag niet het geval worden.
Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 7 februari 2018 om 15:08:
Ik vind de ticketprijs belachelijk. Voor dat geld vlieg ik naar de andere kant van de wereld waar ik vele mooiere, echte avonturen beleef in plaats van al dat neppe gedoe.


Tja..heb er van 't weekend champagne van gedronken in a unwise set of decisions. Occurs..


Heel blij weer weekend 2 te gaan, full madness!

Uitspraak van feestganger op woensdag 7 februari 2018 om 15:18:
Welke vd 3 is het gaafste trouwens. Edc, tml of ultra?


TML, maar EDC ben ik dan (nog) niet geweest! Ultra wel 3x! Die zijn goed met veel knipperende lichtjes..

Uitspraak van RAW therapie op woensdag 7 februari 2018 om 17:25:
Nog niet te spreken over de drank prijzen echt super schandalig.


Tomorrowland is daarin niet veel anders dan andere, minder grote festivals in NL (en daarbuiten) die ik bezoek. Ligt gewoon allemaal op 't zelfde niveau of scheelt in de orde van een cent of 10. Uiteraard kun je het zo bont maken als je zelf wilt..

Uitspraak van RAW therapie op woensdag 7 februari 2018 om 17:25:
Ik ben zelf 3 keer na sensation geweest echt na mijn mening het gaafste feest ooit maar ik zou er niet meer heen gaan puur om die entree prijzen.


Tja, je zou 'dr sowieso voor naar 't buitenland moeten want 't wordt hier niet meer gehouden ;) En met wat daar dan bij komt kijken kost het sowieso veel geld.. ;) vliegen of rijden, evt een auto huren en verblijf. Uiteindelijk is dan de ticketprijs niet meer de grootste chunk in het geheel dus dan wordt de afweging ook anders en drukt de prijs van zo'n ticket in minder grote mate op het totaal plaatje. Same goes voor gasten die uit NYC, Brazilië, Australië, Fiji of wherever naar Tomorrowland komen. En dat doen ze..want je staat er met ruim over de 100 nationaliteiten te feesten, zo niet tegen de 200.
Uitspraak van feestganger op woensdag 7 februari 2018 om 16:26:
ik kijk elk jaar het meest uit naar tomorrowland.


Same! Als ik stop dan is dit wat ik wil blijven doen. Kijk uit naar de 7e keer op rij en ben blij dat het gelukt is vanuit een hotelkamer in Roemenië om kaarten te bemachtigen..
Ik ben er in 2013 een weekend geweest, omdat ook ik heel erg nieuwsgierig was wat TML nou zo bijzonder maakt. En ik kwam tot de conclusie dat je er van moet houden.

Ikzelf heb me op de Mainstage alleen maar geërgerd aan de uitbundigheid van de mensen en hun overdreven gedoe. Daarbij is het veel te druk daar. Ik sta liever op een feest met nuchtere Nederlanders... maar dat is dus ieder voor zich.

Op de rest van het terrein heb ik me uitermate goed geamuseerd, maar zeker niet meer dan dat ik op ieder ander festival zou doen. En als ik dat dan vergelijk met het geld dat ik op TML heb uitgegeven dan was het het voor mij niet waard. Zeker omdat het organisatorisch ook niet perfect is! Defqon.1 vind ik dan ook organisatorisch een stuk strakker dan TML.
Uitspraak van feestganger op woensdag 7 februari 2018 om 15:18:
. Welke vd 3 is het gaafste trouwens. Edc, tml of ultra?

Als je puur naar het festival kijkt is TML veruit het beste en mooiste. Ultra heeft alleen Miami Music week nog bij zich, en dat is ook erg gaaf. Maar de prijzen daar zijn nog vele malen duurder. Blikje Heineken, $9 En eten etc is ook niet veel soeps. Als je ze alle drie gezien hebt weet je ook precies waarom TML zo goed geregeld is en daarom ook de prijs waard is. Voor mij dan althans.
Ben zelf 1x op TML geweest, gewoon omdat ik er een keer van mezelf geweest moet zijn, en het was idd overweldigend. Maar… inderdaad het draait in eerste instantie toch om de muziek. Dat gejank vooraan de mainstage, het geheyhoo en al dat neppe gedoe vind ik ook maar niks. Daarom kun je beter daar over het algemeen stages als Q-Dance, Trance Energy en Bonzai house classics bezoeken.

Die ene keer dat wij daar waren, waren we ’s avonds toevallig in de buurt van de Main aan het eten. Toch effe kijken (dacht dat Hardwell en Tiësto draaiden). Wát een mensenmassa! Maar fokking druk en ALLES stond gewoon stil. Vonden er niks aan. Daarom maar naar de Q-Dance stage gegaan, wat een verschil in beleving. M.a.w.: Main moet je gewoon zo veel mogelijk vermijden, en op de rest van het terrein amuseer je je meer dan genoeg. (Y)
Gelukkig maar dat de Belgische regering optreedt! Met die boete van 80.000 tot 200.000 op een totaal van 400.000 kaartjes à €500,- (?) per stuk zal ID&T het voortaan wel uit zijn hoofd halen om zulke geintjes uit te halen!
:lol:
Uitspraak van feestganger op woensdag 7 februari 2018 om 15:18:
Edc, tml of ultra?


2 keer EDC bezocht en sterk het gevoel gekregen dat voor mij niets meer kan tippen aan EDC qua beleving, publiek en klimaat :) Daarom dus ook nooit op TML geweest en ook niet de behoefte.
Uitspraak van lamtak op donderdag 8 februari 2018 om 12:45:
Gelukkig maar dat de Belgische regering optreedt! Met die boete van 80.000 tot 200.000 op een totaal van 400.000 kaartjes à €500,- (?) per stuk zal ID&T het voortaan wel uit zijn hoofd halen om zulke geintjes uit te halen!


Echt he, zo'n hoge boete! Ze zullen er echt wakker van liggen! :lol: :')
(waarom laat-ie mijn post niet zien :') edit: ah nu wel...)
Uitspraak van Malcy1983 op donderdag 8 februari 2018 om 15:49:
(waarom laat-ie mijn post niet zien :') edit: ah nu wel...)

Omdat je (per ongeluk?) op verwijderd hebt geklikt ;)
ID&T is jaren bezig om tickets veel te duur te verkopen.

In vroeger jaren kreeg Duncan al commentaar op het ID&T forum. Toen kregen we de reactie "Als je het te duur vind, dan kom je toch niet?" waarop later het forum gesloten werd.
voor dat geld haal je een beste pc waar je de livestream op kijkt
heb je er na het festival ook nog wat aan :lol:
 
They should be fined for over-branding 😂
"Het gaat om kosten die volgens ons niet eigen zijn aan het festivalticket."
Tja dat is natuurlijk bullshit. Je bent verplicht het ticket af te rekenen en verplicht het ticket in een goedkoop Chinees doosje te ontvangen. Als dat opties waren en je op een of andere manier zonder toeslag het ticket kan afrekenen (al is het contant) en je gewoon een e-ticket kunt krijgen, dan is het prima.
Maar het zijn gewoon verplichte toeslagen momenteel. Blij dat de overheden dit probleem aanpakken (na eerder de luchtvaartbranche hiermee te hebben aangepakt)