Partyflock
 
­ Nederland

True Rave
In Dortmund mayday

gepubliceerd door , op
Mayday
12 januari 2017
FeestMayday #26 · True Rave Site
Datumzondag 30 april 2017
LocatieWestfalenhallen Site
Dit jaar vindt Mayday, de "moeder van alle raves", voor het 26ste jaar plaats. Het motto "True Rave." belooft 14 uur elektronische muziek (19-09 uur). 35 internationale top-DJ's en LiveActs staan in Dortmund aan de mengpanelen. Van de partij zijn o.a. Sven Väth, Markus Schulz, Chris Liebing en Frontliner. Als gevolg van de verbouwingswerkzaamheden in de Westfalenhallen in Dortmund wordt het floorconcept veranderd. De organisatoren rekenen op 15.000-20.000 bezoekers.

In de nacht van 1 mei komen in Dortmund traditioneel de fans van elektronische muziek samen. Internationale headliners en een indrukwekkend showconcept maken van Mayday het grootste indoor evenement voor elektronische muziek in Duitsland. Het festival wordt in de scene beschouwd als de "moeder van alle raves". Ongeveer 20.000 bezoekers reisden vorig jaar af naar Dortmund voor het 25- jarige jubileum. De uitdaging van dit jaar: In de Westfalenhallen wordt er verbouwd. Het gevolg: Het floorconcept wordt veranderd.

"De totale oppervlakte zal een beetje verminderen, maar dat geldt niet voor de technische hoogstandjes voor de showproductie", verklaart Oliver Vordemvenne van de organisator I-Motion. Indrukwekkende podiumconstructies, reusachtige LEDoppervlakken en licht-, laser- en geluidstechniek van de nieuwste generatie zijn vaste bestanddelen van iedere Mayday en onontbeerlijk voor een echt ravegevoel. "Met het motto 'True Rave.' willen wij duidelijk maken waarvoor Mayday al 26 jaar staat: samen feesten, vreedzaam, tolerant, uitbundig. En dat de hele nacht".

Over de nieuwe floorindeling zegt Vordemvenne het volgende: "De Arena (hal 1) is het hart van Mayday, ook de techno- en de hardcore-floor blijven. Het "Mixery Casino" (met housemuziek) valt weg, net als de "TwentyDome", waar DJ's uit de beginjaren van de elektronische muziek optraden. Enkele Classic-Acts zullen nu in de Arena spelen, dat werd sowieso al langer gevraagd", legt Vordemvenne uit.

Tot deze Classic-Acts behoren naast Dune, Ravers Nature, Jam en Hardy Hard het DJ-duo Charly Lownoise & Mental Theo. De Nederlanders produceren zogenaamde "HappyHardcore" tracks – en dat al meer dan 25 jaar. Een ander highlight in de "Arena": megaster Sven Väth. Hij komt uit Frankfurt en werd meermaals in verschillende magazines verkozen tot "Beste DJ". Ook de aangekondigde optredens van de in Miami wonende maar in Duitsland geboren Markus Schulz en van de shootingstars uit Hamburg Neelix werden op de sociale media met groot enthousiasme becommentarieerd.

Op de tweede grote floor "Empire" staat techno op het programma. En met Chris Liebing verschijnt een van de beste techno-DJ's ter wereld op het podium. De Italiaan Ilario Alicante combineert de fijnste housemuziek met techhouse en techno. Ook hij speelt regelmatig in de hipste clubs ter wereld. Met Len Faki is een van de resident-DJ's van de beroemde Berlijnse club "Berghain" aanwezig. "Factory" brengt hardcore en hardstyle. Een van de bekendste artiesten van dit genre is de Nederlander Frontliner met meer dan een half miljoen Facebook-fans. Eveneens uit Nederland: DJ Korsakoff, die ook "Queen van de hardcore" wordt genoemd.

"Dansen, feesten, gelukkig zijn. En dat samen! Dat is True Rave!" staat te lezen op de homepage van het evenement. Mayday blijft ook in het 26ste jaar van zijn bestaan trouw aan zichzelf.

1 opmerking

Cl & MT met Sven Väth op een podium . Misschien ook een ideetje voor Awakenings .
laatste aanpassing