Partyflock
 
Nieuws · augustus 2004
­ Nederland
Underground for Ever (UFE) staat bekend om de feesten van I Hate Trance. Deze organisatie gaat een speciale editie geven in het kader van Lunatic en Miss Hysteria. De achterliggende gedachte hiervan is puur omdat deze twee, ondertussen bekende djs, ontzettend veel hebben betekend voor deze organisatie.
Nederland heeft twee nationale evenemententerreinen nodig. Uit onderzoek in opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) blijkt dat grote evenementen in de openlucht, zoals Mysteryland, Dance Valley en Lowlands nu vaak worden geremd in hun groei en soms zelfs geen doorgang kunnen vinden.
Strictly-Hard
maandag 30 augustus 2004
Het duurt nog maar twee weken voor het feestgedruis in Eindhoven losbarst. Dan zal op 10 September The From Dusk Till Dawn geheel in het teken staan van MC Da Hustla’s & Ettjuh’s B-Day Party.
11 september is een dag waarop onze beleving van vrijheid en tolerantie een onherstelbare deuk opliep, een dag waarop de wereld ineens een stuk minder veilig werd ervaren. Motion staat deze keer daarom in het teken van vrede en geborgenheid.
Na een warme, benauwde en vooral natte zomer komt Euforia Hard Beats keihard terug met verschillende concepten in de maand september waaronder 1 nieuw concept. Op vrijdag 3 september trappen we af met het hosten van een zaalt op Disturbed 5.0 van 2-dance in The Shaker in IJsselstein.
Het is niet de eerste keer dat Sander Kleinenberg z’n kunsten verleent aan een nieuwe cd van zijn party serie Everybody. Vorig jaar december stond Everybody voor het eerst in het teken van een Everybody cd release.
JunkieXL, Brainpower, Green Lizard, Total Touch, Loïs Lane en Raymzter gaven zich ooit óók over aan het oordeel van de Grote Prijsjury. De kersverse Regio Finalisten van 2004 maken grote kans om in de voetsporen te treden van deze oud-winnaars. Nighttown werpt zich op als strijdtoneel.
Dancegrooves.com has been selected as the official and exclusive international sales outlet for Tiesto In Concert. All fans outside The Netherlands can buy their tickets for Tiesto In Concert from August 28th 10.00 AM (Central European Time) on www.dancegrooves.com,?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock&utm_content=news_teaser%3A3628 when the official pre-sale starts.
Dresstime Partywear stopt
donderdag 26 augustus 2004
Wat begon als een grapje, het importeren van dance- en partywear uit de USA, groeide al snel uit tot een serieus bedrijf. Dresstime in Dordrecht begon in september 1999 in een winkelpand in Dordrecht. Van glitterspray tot exclusieve danskleding voor hem en haar. De winkel had ondermeer het alleenrecht voor de verkoop van Cathy Williams en Design Hers, beide uit de USA.
Psyclone the battle edition
woensdag 25 augustus 2004
The Palace is een van de mooiste discotheken van het noorden. Vroeger werden hier al vele hardcore feesten gegeven, waaronder Thunderdome on tour en Hardcore Trilogie.
Nieuw dance programma zoekt mensen
woensdag 25 augustus 2004
Voor een nieuw danceprogramma die geheel gewijd zal zijn aan de hardere dance stromingen zullen binnenkort opnamen gemaakt worden tbv een proefaflevering (pilot) Voor deze pilot zoeken de makers contact met meiden en jongens die helemaal gaan voor een van de volgende stromingen : hardstyle, hardtrance, jump, oldschool & hardcore.
Johan Gielen, de wereldwijd succesvolle DJ, lanceert op zaterdag 4 september zijn nieuwe internationale tour: Johan Gielen FOR YOU. Bloomingdale, de populaire strandtent van ID&T in Bloemendaal aan zee is de locatie voor deze eerste editie van de vijf uur durende shows, waarmee de DJ de komende maanden over de wereld reist. De nadruk ligt hierbij op de beleving van het publiek.
Ruud de Wild presenteert aankomende vrijdag nog één keer het radioprogramma ‘The Jungle’ op Radio 538. De Wild groeide begin jaren negentig uit tot één van de populairste DJ’s van Nederland door zijn ochtendprogramma ‘The Jungle’ op Radio 538. Dit was het eerste en populairste jongerenprogramma op de Nederlandse radio.
Een toevoeging op de line-up van het Volume Festival dat zaterdag 4 september plaats vindt op de Hemkade Zaandam. DJ Daisy, D-Passion en Promo vullen de reeds beestachtige programmering aan in de vorm van het Third Movement DJ-Team.
The Sessions Recordings
maandag 23 augustus 2004
Het label "first impression" dat gerund wordt door C-Jay en eigendom is van Jaydee is een groot succes gebleken na de "herstart" van 2004. De eerste hernieuwde release is van Graylock (jaydee, c-jay & rex mundi) met als titel "dive to survive" en is 16 augustus uitgekomen via Astral.
Vandaag de dag heeft het Belgische I love Techno de eerste namen van de line-up voor haar 9e editie bekend gemaakt. Met internationale grootheden als Carl Cox, Dave Clarke (live) en Anthony Rother (live) mag jij niet ontbreken op 13 november in het Flanders Expo te Gent!
Recycled Loops Tour
maandag 23 augustus 2004
Grote ontwikkelingen in de wereld van Umek en Valentino Kanzyani’s Recycled Loops. Na daverende verkoopcijfers het laatste jaar, is dit label ongelofelijk gegroeid.
Met de opening van club Maze krijgt Haarlem eindelijk haar langverwachte tweede club. Al jaren vraagt het Haarlemse uitgaanspubliek om een uitbreiding van het uitgaansscala met een nieuwe frisse discotheek annex club. Club Maze gaat deze leegte opvullen.
Mazzo houdt op aan Rozengracht
vrijdag 20 augustus 2004
Met pijn in het hart moet club Mazzo melden dat zij zal vertrekken van haar oude stek aan de Amsterdamse Rozengracht. Het pand waar club Mazzo nu gevestigd is, wordt grondig verbouwd en krijgt een andere bestemming. Hierdoor is Mazzo gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.
De 34-jarige Maurice Bleeker uit Amsterdam wordt de nieuwe exploitant van de voormalige Vizion-discotheek naast het Roda-stadion in Kerkrade. Zoals het er nu naar uitziet, opent hij op zaterdag 2 oktober de deuren van 'Millennium Dream'. Bleeker tekent binnenkort een tienjarig contract.
20 jarige jubileum DJ Dano
donderdag 19 augustus 2004
Onder het mom ‘feesten die je niet alleen’ viert Dano op vrijdag 20 augustus zijn 20 jarige jubileum als DJ op het Q-beach strandpaviljoen in Bloemendaal. De deuren van Q-beach staan voor iedereen die de DJ een warm hart toedraagt vanaf 18.00 uur open, waarbij er gelegenheid is tot een hapje, drankje, dansje en – natuurlijk - felicitaties.
DJ Promo live op Mindcontroller
woensdag 18 augustus 2004
De line-up voor Mindcontroller op zaterdag 2 oktober in het Beursgebouw te Eindhoven was al supervet, maar daar wordt nu nog wat extra’s aan toegevoegd. Dj Promo gaat namelijk terug in de tijd en zal live on stage zijn floorfillers van een aantal jaren geleden uit de speakers laten knallen. Uiteraard in aparte, speciaal voorbereide live-versies.
Nieuw boek over dancescene
woensdag 18 augustus 2004
Door! Dat is het gevoel dat tienduizenden mensen wekelijks hebben tijdens het bezoek aan een dancefeest. Dance is de grootste en invloedrijkste jongerencultuur van Nederland. Door! – Dance in Nederland is het eerste boek dat deze enorme beweging van binnenuit in kaart brengt.
Het moment waarop velen hebben gewacht is eindelijk daar; Multigroove maakt de complete line-up van Hellbound The Darkside bekend. Zaterdag 9 oktober staat de Borchland Amsterdam volledig in het teken van de meest exclusieve dj-battles.
Bloomingdale 2004
dinsdag 17 augustus 2004
Bloomingdale heeft de bezoeker ieder jaar weer weten te verrassen met een fantastische uitstraling, een gezellige sfeer en natuurlijk een eigen geluid. Het witte interieur van vorig jaar heeft dit seizoen plaats gemaakt voor een Marokkaanse inrichting.
Watt Zatt lanceert Club Salvation
dinsdag 17 augustus 2004
Na 2 succesvolle feesten lanceert Watt Zat een nieuw halfjaarlijks terugkerend concept genaamd Club Salvation. Op zaterdag 25 september wordt het eerste feest onder deze naam gehouden in 't Plein te Udenhout. In deze locatie, waar een 1000 partycrashers kunnen feesten, komt de intieme dancesfeer van Club Salvation uitstekend tot zijn recht.
Met de release van DJ Spoon vs. The Wacky Waxers is Pop Up recordings een feit. Pop Up is het eerste label van Spoon Records, de platenmaatschappij van The Dancestore in Leeuwarden, dat het levenslicht ziet. Pop Up Recordings zal zich uitsluitend toeleggen op jumpstyle, een steeds populairder wordende stijl.
Dagelijks dance op de TV in Ibiza
maandag 16 augustus 2004
Indien je deze zomer nog naar Ibiza – het Mekka voor menig dance liefhebber – gaat en je op jouw hotelkamer aan het bijkomen / voorbereiden bent van / voor opnieuw een heftige party, zet dan de televisie eens aan en geniet van nog meer dance!
Kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys gaan in samenwerking met festival City Sounds Fortune Pills verkopen. Fortune Pills zijn capsules gevuld met een blijde boodschap, waarvan een gedeelte van de opbrengst naar Stichting tegen Zinloos geweld gaat.
XL goes Brasilian!
vrijdag 13 augustus 2004
Na een klein hittegolfje in ons land, is onze zomer echt begonnen in Nederland. Gelukkig is de zomer dan ook nog lang niet afgelopen. En om nog extra lang te kunnen genieten van deze heerlijke mooie dagen, komt Xtra Large voor deze mensen met een geweldige zomerse editie. XL gaat globaal en de thema op Zaterdag 14 augustus zal op de Jan van Galen een swingende Braziliaanse avond worden!
Vorig jaar tijdens FFWD ook een moment van angst gevoeld op de Erasmusbrug? Dit jaar gaat de gemeente Rotterdam metingen verrichten zodat eventuele trillingen op de brug niet te heftig zullen zijn.
De honderdste uitgave van de GO Magazine e-mail nieuwsbrief heeft voor behoorlijk veel opschudding gezorgd. Veel partyorganisaties en platenlabels tonen hun support voor het jubileumnummer en hebben een zelden vertoonde berg prijzen ter beschikking gesteld.
Masters of Hardcore Nieuws
donderdag 12 augustus 2004
18 September is het zover. Het moment waar alle hardcore freakz op zitten te wachten. Masters of Hardcore zal gaan plaatsvinden in 1 van de mooiste evenementenlocaties van Nederland. Meer dan 25 nationale en internationale hardcore artiesten betreden het podium en zullen de ultieme battle aangaan met elkaar.
UDC presents High Quality XL
woensdag 11 augustus 2004
Dance organisator UDC Events, gevestigd in Purmerend, kondigt met trots aan dat op zaterdag 13 november 2004 HQXL naar huis komt. Nadat HQXL vorig jaar Rotterdam aandeed, is dit jaar gekozen voor de Docklands in Amsterdam. Dit event voor 6.500 partypeople, wordt het grootste UK Hardhouse spektakel op Nederlandse bodem ooit.
10 years of Hemkade
woensdag 11 augustus 2004
Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat Neerlands meest spraakmakende en toonaangevende locatie haar deuren opende. Organisaties als Q-dance, Multigroove, Ex Pornstar, Crazyland, Wasteland, Lexion, ID&T, Awakenings, Masters of Hardcore, High Energy, Opium, Art of Dance en vele anderen hebben in de afgelopen 10 jaar stuk voor stuk kwalitatieve feesten georganiseerd op deze legendarische locatie.
ID&T Presents Charly Lownoise
dinsdag 10 augustus 2004
De ID&T Presents serie is een vooruitstrevende mix cd van djs die daarin hun eigen sound brengen, met al 5 releases achter zich heeft ID&T gekozen voor Charly Lownoise om het 6e deel te mixen.
VIP arrangementen Q-BASE beschikbaar
dinsdag 10 augustus 2004
Als je Q-BASE maximaal wilt beleven kun je voor €150 de ultieme VIP kaart kopen. De VIP kaart bevat naast VIP entree op Q-BASE ook een retourvlucht vanaf Schiphol met Transavia of Dutch Bird, pendelservice tussen de vliegtuig-terminal en het festivalterrein.
Umania – A new club in town
dinsdag 10 augustus 2004
"Mensengekte", onze Engelse buren hebben er een mooi begrip voor 'Human Mania!'.!’. In Nederland vinden jaarlijks een miljoen mensen hun weg naar de grote festivals en elk weekend gaan duizenden mensen tegelijk uit hun dak op knallende muziek. "Na de vele speculaties is het eindelijk zover voor de grote onthulling van de totale mensengekte en staat Den Haag voortaan in het teken van Umania!"
Vorige week woensdag is de kaartverkoop gestart voor Hellbound The Darkside. Het Hardcore spektakel dat zaterdag 9 oktober plaats zal vinden in de Borchland Amsterdam is wederom enorm populair. Mede door de speciale ticket aanbieding gaat de kaartverkoop zelfs in dit stadium al verschrikkelijk hard.
Armin van Buuren op 3FM
vrijdag 6 augustus 2004
Vanaf zijn zestiende is Armin al met muziek en mixen bezig. Met name de laatste jaren groeit zijn populariteit en dit jaar is Armin zelfs door collega-muzikanten uitgeroepen tot beste DJ van Nederland.
Slaves to the Rave
vrijdag 6 augustus 2004
Op zaterdag 4 september is het weer zover. NRG Events organiseert die avond voor de zesde keer Slaves to the Rave in Eventcenter Amigo’s te Dordrecht. Slaves to the Rave is een concept dat zich concentreert op een combinatie van Early Hardcore en Present Hardcore. Zoals de vaste bezoekers weten zijn er 3 hele belangrijke aandachtspunten op het event: muziek, geluid maar vooral…sfeer!
UDC Events BV, de grootste dance organisatie van Nederland, gevestigd in Pumerend en bekend van grootschalige evenementen als Carl Cox & Friends, Strike One, Impulz Festival en Dance Valley, maakt zojuist bekend dat Abuse Bookings per 1 juli 2004 haar activiteiten bundelt met Concept Bookings, het dj boekingsbureau van UDC.
Danceplanet
dinsdag 3 augustus 2004
Op Vrijdag 13 augustus 2004 is het dan eindelijk weer zover! Om 21.30 volgt de “kick off” van een nieuwe editie van Danceplanet, en de line-up liegt er niet om. In twee area’s zullen vier Dj’s hun kunnen weer ten gehore gaan brengen. Met in de hardstyle area, Dana en Laroesja in de dj-boot!
Exposure in Club Fly
dinsdag 3 augustus 2004
Wat er in Den haag allemaal gaat gebeuren op 28 augustus is tot op vandaag nog steeds onbekend. Wat wel vast staat is dat op deze datum Exposure weer een editie “It’s all about the music” organiseert. Zoals het publiek de laatste malen gewend is presenteert deze organisatie opnieuw een line up om U tegen te zeggen.
OnlyDance [AT]
dinsdag 3 augustus 2004
Voor reeds de 5e maal organiseert DanceMagazine OnlyDance haar concept: OnlyDance [AT]. OnlyDance, al meer dan een jaar de plek voor de alternatieve danceliefhebber, komt naar je toe en zal gast dj's meenemen die de heerlijkste platen draaien in de OnlyDance stijl. Donderdag 5 Augustus 2004 vindt in het Rotterdamse Bootleg DJ Café de vierde editie plaats van OnlyDance [AT].
Op 6 augustus a.s. zal er een bijzonder en eenmalig feest gegeven worden, waar Oost Nederland nog lang over zal spreken. The Level in Arnhem (voormalig the ««O»»), zal op die datum een thuis zijn voor vele bezoekers, en een slagveld voor 4 organisaties.
Zaterdag 4 september vindt In & Outdoor op de Hemkade Zaandam het Volume Festival plaats. Opnieuw strijkt Multigroove neer op het terrein van de Hemkade om een sterk, breed en hard georiënteerd evenement neer te zetten.
De Eerste Editie van X-Tatic
maandag 2 augustus 2004
Zaterdag 2 Oktober zal de eerste editie van Generation-X events plaatsvinden. Vanaf 23uur zal de Waakzaamheid te Koog aan de Zaan haar deuren openen voor X-Tatic. DJ’s en Live Artiesten zullen een spetterende show neerzetten en worden begeleid door Mc da Syndrome.
Bas & Ram starten Club Déjà Vu
maandag 2 augustus 2004
12 september zal de eerste editie plaats vinden van Club Déjà Vu, een maandelijkse clubmiddag op de zondag. Iedere 2e zondag van de maand zal Club Déja Vù gouwe-ouwe trance uit de jaren 95, 96,97 brengen gestoken in een jasje van die tijd bv. Trance Budha, Bonzai rec., the Limit, Mushroom.
Op vrijdag 3 september organiseert 2-dance weer een nieuwe editie van Disturbed in The Shaker te IJsselstein. Deze editie zal in z’n geheel in het teken staan van Early Rave en Oldschool! Disturbed heeft inmiddels een aardige lijst top djs te gast gehad en ook deze editie worden er daar weer een aantal aan toegevoegd.
31 augustus 2004
Lunatic, Miss Hysteria & Friends solo
NBTC pleit voor twee nationale evenemententerreinen
30 augustus 2004
Strictly-Hard
Veelzijdig collectief Hybrid in Motion
28 augustus 2004
The Boss of the Bass is Bombing & Bitches & Bombers
Everybody in het teken van Sander Kleinenberg’s cd-release
Regiofinales grote prijs van Nederland
27 augustus 2004
Dancegrooves.com handles international sales for Tiesto in Concert
26 augustus 2004
Dresstime Partywear stopt
25 augustus 2004
Psyclone the battle edition
Nieuw dance programma zoekt mensen
Johan Gielen lanceert internationale tour
24 augustus 2004
The Jungle voor één keer terug op Radio 538
Volume Festival ontvangt Promo en The Third Movement
23 augustus 2004
The Sessions Recordings
Ook dit jaar kun je met Partynight naar I love Techno
Recycled Loops Tour
22 augustus 2004
Club Maze: de nieuwe club van Haarlem
20 augustus 2004
Mazzo houdt op aan Rozengracht
Discotheek Vizion krijgt nieuwe uitbater
19 augustus 2004
20 jarige jubileum DJ Dano
18 augustus 2004
DJ Promo live op Mindcontroller
Nieuw boek over dancescene
Hellbound volledig in het teken van DJ-Battles
17 augustus 2004
Bloomingdale 2004
Watt Zatt lanceert Club Salvation
16 augustus 2004
Spoon Records lanceert Pop Up Recordings
Dagelijks dance op de TV in Ibiza
15 augustus 2004
Pillen slikken tegen zinloos geweld
13 augustus 2004
XL goes Brasilian!
Rotterdam houdt brug in de gaten tijdens FFWD
12 augustus 2004
Veel bijzondere prijzen vanwege honderdste GO Magazine
Masters of Hardcore Nieuws
11 augustus 2004
UDC presents High Quality XL
10 years of Hemkade
10 augustus 2004
ID&T Presents Charly Lownoise
VIP arrangementen Q-BASE beschikbaar
Umania – A new club in town
9 augustus 2004
Tweede gedeelte line-up Hellbound The Darkside
6 augustus 2004
Armin van Buuren op 3FM
Slaves to the Rave
3 augustus 2004
Abuse Bookings en Concept Bookings slaan handen ineen
Danceplanet
Exposure in Club Fly
OnlyDance [AT]
Mayhem vs Oldschool Madness vs Hardcore Revival vs Krank Im Kopf
2 augustus 2004
Multigroove verplaatst Volume Festival
De Eerste Editie van X-Tatic
Bas & Ram starten Club Déjà Vu
1 augustus 2004
Disturbed 5.0 – The early rave edition