Partyflock
 
­ Nederland

The History of belgian beats

gepubliceerd door , op
The History of belgian beats
9 oktober 2007
FeestCan't get enough · The history of belgian beats
Datumzondag 25 november 2007
Locatiethe-site
Stappers uit de grensstreek met België wisten al op jonge leeftijd de weg naar de Vlaamse discotheken te vinden. In discotheken zoals Ritz Building, Zillion, Castel en het Karrewiel kon men rond de eeuwwisseling genieten van de typische Belgische dance sound. Mierzoete trance platen met heerlijke vocalen of simpele maar o zo effectieve hardtrance en jump nummers. België was Nederland eigenlijk ver vooruit wat betreft dance muziek en het was daarom ook dat er ieder weekend een ware volksverhuizing plaatsvond.

Het verlangen naar vroeger is groot en het aanbod van classics en oldskool feestjes ook. Toch hoor je die typische Belgische sound eigenlijk bijna nergens meer. Can’t get enough bracht daar verandering in. Al drie keer eerder werden er met succes herinneringen opgehaald van die goede oude tijd. Tweemaal in de Q-Nation te Breda en eenmaal in de gloednieuwe Carpe DM te Tilburg. Het waren 3 heerlijke zondagnamiddagen waarbij de echte liefhebbers van al die oude platen eindelijk nog eens aan hun trekken kwamen.

De vele goeie reacties en de grote opkomst van liefhebbers was de aanleiding voor de organisatie om op zoek te gaan naar een grotere locatie. Ook zocht Pat B, grondlegger van het concept samenwerking met J&E Entertainment die al tal van dance events in Zuidwest Nederland en België neergezet hebben. Samen streven ze ernaar om die typische Belgische sound weer helemaal terug op de kaart te zetten.

In de zoektocht naar een nieuwe locatie werd vooral gekeken naar de historie van de locatie. Ze kwamen uit bij the-site in Wuustwezel. Een legendarische discotheek waar begin 2000 al duizenden mensen samen kwamen om te dansen op die Belgische dance muziek. Zondag 25 november werd gekozen als datum en de dj’s werden zorgvuldig geselecteerd.

Pat Krimson is een van de grondleggers van die Belgische Sound. Verantwoordelijk voor tal van hits onder de namen 2Fabiola en Nunca en natuurlijk bedenker van het fameuze Ritz Building club concept. Wie is er nou niet in Turnhout of Hasselt geweest? DJ Genius kent iedereen natuurlijk van de Zino waar iedere maand op zondagochtend al geweldige classics worden gedraaid. DJ Bjorno hoort natuurlijk ook in de line up. Deze Belg was verantwoordelijk voor het grote succes van the-site en was een van de eerste in België die jump & hardstyle draaide. Ook resident Pat B is weer van de partij. Hoewel hij pas de laatste jaren is doorgebroken als jump dj die graag wat Belgische classics in zijn sets mixt, bewijst hij op de Can’t get enough feesten keer op keer waar zijn roots liggen. Verder bestaat de line-up uit D.J.E.F., X-Fade, Miss Amy van de Rixy, Erik2K en Gino D.

Schrijf dus op in jou agenda 25 november. Can’t get enough deel 4 in the-site te Wuustwezel. Meer informatie kun je vinden op www.cantgetenough.nl

Wil jij kans maken op gastenlijst plekken. Mail dan jou favoriete nummers naar info@cantgetenough.nl wie weet wordt je wel uitgekozen en win jij gratis entree!

15 opmerkingen

:respect: voor dit initiatief!

Retro/classics! :lief:

Damn wat wordt dit een heerlijk avondje! :jaja:
 
Super dit!

:respect: Retro!!! :respect:
Dit gaat een avondje worden om niet te vergeten.
Terug de grens over naar de Belgische Retro bommen. :lief:
 
lijkt me een lekker feestje, maar helaas de nacht ervoor is de jaarlijkse Parkzicht Reunie

en tja Parkzicht altijd voor bij me ;)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 10 oktober 2007 om 14:57:
lijkt me een lekker feestje, maar helaas de nacht ervoor is de jaarlijkse Parkzicht Reunie

Door rollen naar Wuustwezel dan en we maak er een onvergetelijk classics/retro weekend van. :P
Hier weer zo'n klapper van een feest!!!
 
Artiest Thanoz
retroooo (y)

die plaatjes heb ik zelf ook al heel lang niet meer uit de kast kunnen halen :(; overal vraagt men de meer standaard "oldsschool" o:)
 
Uitspraak van J-Bo's event support op woensdag 10 oktober 2007 om 15:49:
Door rollen naar Wuustwezel dan en we maak er een onvergetelijk classics/retro weekend van

15 jaar geleden was dat geen probleem, maar nu trek ik dat niet meer ;)
Pat Krimson, pfff :frusty: :looser:
toch wat 2 fabiola en co betreft.

Als je nou grondleggers van de Belgiche sound moet gaan zoeken kan je toch wel wat beters verzinnen me dunkt.
laatste aanpassing
 
Was zeker altijd top! Alhoewel ik tegenwoordig van de hardcore en hardstyle ben, dit blijft toch die goede oude tijd......wij gingen altijd naar de lambo in maldegem. Blijft gewoon topmuziek.