Partyflock
 

Magnetronik: beesten in de Flexbar

gepubliceerd door , op
Magnetronik: beesten in de Flexbar
10 september 2007
Utrecht in Amsterdam. Magnetronik keert zaterdag 15 september terug naar de Flexbar. Na een rockend eerste Amsterdams uitstapje met Cabanne en een fabuleuze Ark, staan nu Daniel Stefanik en Guillaume & the Coutu Dumonts LIVE op het programma. In de kleine zaal zorgen de 030303 dj’s en de Randstad Rollaz Crew voor een onvervalste dosis dubstep, electronica, acid, rave, breaks en bassen.

Guillaume & the Coutu Dumonts uit Montréal speelt volgens zijn eigen biografie a special blend of funk, house, techno, gospel, swing and barbershop quartet. Al schrijft Guillaume nu vooral electronische muziek; zijn achtergrond als klassiek geschoold percussionist en jazzmuzikant laat zich niet verloochenen. Guillaume is gelieerd aan de Canadese labels Mutek_Rec en Musique Risquée, waarop hij muziek uitbrengt onder de noemers Luci, Egg, Chic Miniature en Flabbergast.

Daniel Stefanik runt samen met Matthias Tanzmann de labels Moon Harbour en Cargo Edition. Waar Moon Harbour zich vooral richt op minimale en diepe house, heeft Cargo Edition een wat meer ‘techy’ inslag. In zijn charts vechten Koze, Redshape en Cobblestone Jazz om de eerste plaats, en ook Daniels sets zijn even divers, diep als feestelijk.

Na een half jaar van afwezigheid staat ook een gedeelte van het Jason & The Argonauts-collectief weer op Magnetronik. Jason Shae en Kouam Djoko spreken door hun vele buitenlandse live optredens inmiddels een aardig woordje over de grens, en ook hun DJ sets worden met de week exotischer: cut-up Franse funk wordt moeiteloos afgewisseld met oer-Berlijnse minimal en op Afro-beat geïnspireerde house.

In de kleine zaal ook nu weer ruimte voor experiment en diversiteit. Het eerste gedeelte van de avond staat in het teken van dubstep met de nieuwe Randstad Rollaz Crew. DJ’s Bojcot Selectah, Funkula en Jaymo, en MC’s XL3 en Ram hebben hun krachten gebundeld voor een dubstepoffensief waar zowel je oren van klapperen, als je broekspijpen van wapperen. Ook de 030303 dj’s uit hometown Utrecht krijgen de tijd om de volle diepte van hun platenkoffers te benutten. Die bevatten alles dat acid, electro, breakbeat, electronica en rave heet. Het feit dat ze met hun set in de X-Ray op Lowlands één van de hoogtepunten van het festival waren, moge duidelijk maken dat deze heren de kunst van het rocken bijzonder goed verstaan!

Wesdex legt om 22.00 uur de eerste plaat op, en Daniel Stefanik om 06.00 uur de laatste. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop bij Outland Records (Zeedijk 22, Amsterdam) en online via www.magnetronik.nl. Aan de deur kosten ze 12 euro. Check voor meer info flexbar.nl, magnetronik.nl en magnetronik.hyves.nl.

6 opmerkingen

 
Werkzaam bij Struikgewas
Wat een vette boekingen weer :kwijl:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
echt hééél veel zin in guillaume & t.c.d. en stefanik !!!
leuk leuk leuk! :)

ik bern er sowieso bij..

wist niet dat guillaume & t.c.d. de alias van egg was..!!
word weer leuk zoals altijd!

i love magnetronik!
altijd relaxed magnetronik, jammer dat er zoveel concurrentie is die avond
club:
22.00-00.30 wesdex
00.30-02.30 jason shae & kouam djoko
02.30-03.30 guilaume & the coutu dumonts LIVE
03.30-einde daniel stefanik

bar:
22.00-02.30 randstad rollaz crew
02.30-einde 030303 dj's