Partyflock
 

Magnetronik: beesten in Amsterdam

gepubliceerd door , op
Magnetronik: beesten in Amsterdam
14 juni 2007
Zaterdag 16 juni is het beesten geblazen in de Amsterdamse Flexbar. Deze relatief nieuwe club op het Westergasterrein opent haar deuren voor het eerste hoofdstedelijke uitstapje van Magnetronik. Het Utrechtse feestcollectief koestert een openlijke liefde voor Franse house en ‘techfunk’ uit Parijs, en verraste eerder met optredens van Copacabannark en Krikor. Ook nu wordt de nacht voor een groot gedeelte ingevuld door artiesten van Franse komaf. Magnetronik: Freaky, Funky en bovenal Frans!

Favoriete enfant-terrible Ark staat voor het eerst sinds de zomer van 2005 weer ‘live’ in Nederland. Guillaume Berroyer is bekend van experimentele en minimale house producties op labels als Karat en Perlon. Ook remixte hij artiesten als Mr. Oizo, Salif Keita en Benjamin Diamond, en verzorgt hij het gitaarspel voor de humorhouse van Nôze. Een liveset van Ark is een ware belevenis: heftig dansend en zwetend is hij een lust voor het oog als hij op de bühne staat. Kortom: krakershouse van de bovenste plank.

Ook Cabanne heeft een indrukwekkende staat van dienst, en wordt gezien als de vader van het Franse minimalisme. Cabanne stond aan de wieg van het roemruchte Telegraph/Logistic label, en richtte in 2005 zijn eigen Minibar Music op, waar veelbelovende artiesten als Seuil en Agnès hun werk op uitbrengen. Dat Cabanne op Magnetronik zijn verjaardag viert, draagt uiteraard nog meer bij aan de feestvreugde.

De kleine zaal is het domein van het frisse Dekmantel-collectief. Founding fathers Thomas Martojo en Casper Tielrooij vullen de volle zeven uur met hun muzikale specialiteit: deepjackin’detroitdownbeatchichagoaciddiscohouse!

Resident Wesdex legt om 22.00 uur de eerste plaat op. Kaarten zijn voor 10 euro in de voorverkoop te krijgen bij Outland Records (Zeedijk 22, Amsterdam) en online via magnetronik.nl. Aan de deur kosten ze 12 euro. Check ook flexbar.nl en magnetronik.hyves.nl voor meer info!

4 opmerkingen

detroitdownbeatchichagoaciddiscohouse

nice :D
tickets in de pocket..

zin in :cheer:
 
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1648, 1817}
Artiest Barabas
ook maar kijkje nemen :yes: