Partyflock
 
­ Nederland

Sonic Boom IV presents Boris Divider

gepubliceerd door , op
Zaterdag 19 mei 2007 dient de 4e editie van Sonic Boom zich aan in Pakhuis Wilhelmina, ditmaal is de Spaanse Boris Divider voor een live optreden uitgenodigd.

Boris Divider (geboren in Madrid) heeft een zeer kenmerkend electrogeluid ontwikkeld waarvan de roots in de eerste golf ebm (kort voor: electronic body music), oldschool electro en hiphop uit begin jaren '90 zitten. Science-fiction boeken en films, tezamen met invloedrijke (electro)grondleggers zoals Kraftwerk en Anthony Rother gaven in de loop der jaren verder vorm aan zijn eigen producties. Diezelfde Anthony Rother tekende hem in 2001 voor zijn Psi49net label, waar hij op de eerste verzamel-lp van het label een bijdrage leverde met het wonderschone Terminal City.

Terminal City gold als voorproefje voor wat niet veel later in 2003 volgde: het eigen label genaamd Drivecom, wat hem de kans bood gestaag verder te werken aan het minimale en donkere electrogeluid wat hem ó zo dierbaar is. Zeven releases (naast Boris zelf ondermeer Scape One en Unborn) en vele lyrische kritieken uit de internationale community later, geldt Boris Divider als één van de onmiskenbare smaakmakers van het Europese undergroundcircuit.

De gedreven organisatoren Brutuzz en Vahid zullen ondersteuning leveren in de vorm van het openen en afsluiten van de avond met deejay-sets. Voor de vroege vogels is er een graffiti/kunst expositie van 21.00 uur tot 24.00 uur. MSX, eveneens een Spaanse - woonachtig in Utrecht - zal dan haar werk vertonen.

Op de voorgaande Sonic Boom edities werden internationaal gerespecteerde acts zoals Stingray, Dynamik Bass en Bitstream uitgenodigd. Het uitnodigen van deze acts - welke doorgaans louter in het buitenland zijn te bewonderen - verduidelijkt nogmaals dat Sonic Boom een organisatie is voorzien van een duidelijke visie én een gezonde dosis lef, die er voornamelijk naar streeft haar bezoekers te verzekeren van een avond waar naast diverse alternatieve stijlen (zoals miami bass, ghettotech, electronica, techno, dubstep en breaks) vooral veel kwaliteitselecto aan bod zal komen. Iets wat niet verkeerd kan gaan met de hoofdgast voor de 19e. En niet alleen Sonic Boom is te spreken over Boris, ook levende legende Dave Clarke is een absolute fan.

Zij die de keus (fout?) maken de 19e over te slaan, zullen Boris Dividers set na kunnen luisteren op Dave Clarke's wekelijkse Whitenoise radioshow (3voor12).

3 opmerkingen

zozo gasten, een pf-bericht :)



aanwezig, gaat vet worden (Y)
zitten nog wel wat spelfoutjes in ;)

boodt

Deze kan echt niet hoor :P

Edit: ahh is aangepast, nu nog een r-tje bij "kwaliteitselecto" O:)

Dit keer als het goed is 8) echt aanwezig :bloos:
laatste aanpassing