Partyflock
 
­

Eerste editie Dancetour Lelystad op Hemelvaartsdag

gepubliceerd door , op
afbeelding Eerste editie Dancetour Lelystad op Hemelvaartsdag
FeestDancetour 2007 · Lelystad Site
Datumdonderdag 17 mei 2007
LocatieMeent
Op donderdag 17 mei 2007 (Hemelvaartsdag) organiseert Stichting Dancetour in samenwerking met de gemeente Lelystad de eerste editie van Dancetour Lelystad. Dit gratis toegankelijke evenement vindt plaats op Meent midden in Lelystad. Jong en oud kan een dag lang genieten van de bekendste DJ's uit Nederland. De organisatie is er in geslaagd de absolute wereldtop achter de draaitafels te zetten. Van 13:00 tot 21:30 maken diverse top-DJ's hun opwachting, waaronder de nummer zes DJ van de wereld: Ferry Corsten.

Concept
Het Dancetour-concept is eenvoudig: top DJ's die overdag optreden op een centrale buitenlocatie in de stad, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar vormen van eind april tot eind augustus negen centra van steden het decor voor de internationale DJ-top op dance-gebied. De eerste editie van Dancetour Lelystad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lelystad. Met name SECL (Stichting Evenementen Coördinatie Lelystad) is erg enthousiast over Dancetour. Zij hebben veel betekend om er voor te zorgen dat Dancetour dit jaar ook Lelystad aan doet. Alle betrokken partijen willen dit evenement jaarlijks terug laten keren op Hemelvaartsdag in Lelystad.

Line-up Dancetour Lelystad 2007
Het dancefestijn begint met een optreden van een lokale DJ, namelijk DJ Shinagl. Hij zal het publiek vermaken van 13.00 tot 14.30. Om 14.30 is het de beurt aan de winnaar van de DJ contest om zijn of haar kunsten te vertonen. De winnaar hiervan wordt een week voor het evenement bekend gemaakt. Vervolgens neemt Benny Rodrigues het over. Die in zijn drukke programma toch een gaatje heeft gevonden om naar Lelystad te komen. Om half vijf staat Ferry Corsten, nummer 6 DJ van de wereld, op Dancetour Lelystad! Op 31 maart jl. was Ferry nog hoofdact van Sensation White Belgium in Antwerpen. Rond de klok van zessen komt Ronald van Gelderen op het podium. Ronald treedt overal ter wereld op en is nu net terug van een tour door China. Niemand minder dan de internationale top DJ Marco V neemt als laatste de draaitafels over om zijn V-sound ten gehore te brengen en Dancetour Lelystad waardig af te sluiten.

DJ Contest
Jong DJ-talent uit de regio krijgt de kans een optreden te winnen op Dancetour Lelystad. Op de website www.stichting3d.nl/jongerenwerk kunnen zij hun digitaal opgenomen sets uploaden. Dit kan tot en met vrijdag 11 mei 2007. Vervolgens worden er een aantal DJ's geselecteerd die op woensdagavond 16 mei 2007 in de Underground in Lelystad voor een professionele jury tegen elkaar zullen strijden. De winnaar van deze DJ Contest mag 30 minuten optreden op Dancetour Lelystad om zichzelf te bewijzen.

Jongeren participatie
De insteek van Stichting Dancetour is, door middel van diverse participatieprojecten, jongeren actief te betrekken bij het evenement in hun eigen stad. Zo organiseren studenten van het ROC Flevoland onder andere een DJ Workshop op het evenement. Studenten werken ook mee aan de promotie en communicatie van Dancetour Lelystad en aan een publieksonderzoek onder de bezoekers.

KidsRights
Dit jaar steunt Dancetour de organisatie KidsRights. KidsRights steunt bestaande, goed lopende, lokale organisaties, die directe en 'op maat gesneden' hulp bieden aan kinderen. Kinderen die één of meer van de vijf basisbehoeften of basisrechten moeten missen: Gezondheidszorg, Voeding, Onderdak, Scholing en Bescherming. Vaak kunnen zij met relatief eenvoudige middelen grote stappen verder geholpen worden en krijgen zij zo een kans op een toekomst. Tijdens Dancetour Lelystad wordt gecollecteerd voor het project Nkosi's Haven in Zuid-Afrika.

Programma Dancetour Lelystad
MC Villain
DJ Shinagl
DJ Contest
Benny Rodrigues
Ferry Corsten
Ronald van Gelderen
Marco V

6 opmerkingen

Jammer dat het gelijk met A state of trance 300 is..­ Lijkt me wel leuk.­
 
kan ook wel komen kijken woon er toch vlak bij haha:lol:
Sinds kort onze woonplaats,dus zeker ff kijken .­
Greetz everybody...­
Yeahh.. ik sleur nog wat lokaal volk mee hier naar toe hoor :yes:

heerlijk, lekker dansuh en feesten.. ennnuh, zo thuis (y) toppie! :cheer:
wel en ander mee,ge maakt,,daar zoot,,in lelystad met draaien,,in de de club,,en goeie momenten,radio lelystad