Partyflock
 
­

Tomorrow de lente in met Jeff Mills, Paul Kalkbrenner en Guy Gerber

gepubliceerd door , op
afbeelding Tomorrow de lente in met Jeff Mills, Paul Kalkbrenner en Guy Gerber
FeestTomorrow · Paul Kalkbrenner rescheduled
Datumzaterdag 31 maart 2007
LocatiePoema RAW
FeestTomorrow · Jeff Mills
Datumvrijdag 13 april 2007
FeestTomorrow · Cocoon special
Datumzondag 27 mei 2007
Kijk naar buiten! De winter is duidelijk voorbij, de lente komt eraan! De organisatie van Tomorrow wordt altijd vrolijk als het kwik omhoog schiet. Dan is het tijd voor mooie plannetjes en leuke initiatieven. Voordat het zomerfestivalseizoen aanbreekt staan daarom nog drie dikke edities van Tomorrow in Club Poema RAW op het programma met als onbetwiste eyecatcher een exclusief optreden van Detroit legende Jeff Mills op vrijdag 13 april.

31 maart – Paul Kalkbrenner rescheduled
Voor wie Mannheim te ver vindt of budgettechnisch er toch niet helemaal lekker bijzit is een ritje naar Utrecht een goed alternatief om toch de beste techno te horen die je vandaag de dag maar kunt bedenken. De Duitse überheld Paul Kalkbrenner van het Berlijnse Bpitch Control-label. komt op bezoek met een dikke live-set. Zijn sound past perfect bij Tomorrow en dat het een mooie combo is werd vorig jaar in Doornroosje wel bewezen.
Wouter de Moor is een prima opener, de jonge Amsterdammer kan als geen ander ingetogen draaien zonder de groove te verliezen. Aan Estroe de taak om dit door te trekken. Ze is al lange tijd achter de draaitafels te bewonderen en nu haar producties ook hun vruchten afwerpen lonkt het buitenland. Estroe’s geluid kenmerkt zich door mooie volwassen melodieuze platen. Nagenoeg elke schijf is raak! Paul Kalkbrenner is de grote headliner van de avond. Met producties als ‘Gebruenn gebruenn’, ‘Steinbeisser’ en ‘Deep’ knalde hij in no time naar de technotop en zijn live-acts op Awakenings zijn nu al legendarisch te noemen. Na ‘Kalkie’is het de beurt aan Warren Fellow. De sympathieke Rotterdammer is een van de coming men in de technoscene. Hij draait elke zaal plat waar hij staat en hij zal er geen moeite mee hebben om hetzelfde te doen met Poema RAW. Resident K.Cee sluit af deze nacht, als dat zo gaat als vorige week in Doornroosje staat de vloer nog vol om 7 uur! Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een gezellige Tomorrow avond van te maken! Kaarten voor deze avond zijn te koop voor 12 euro vvk (via www.clubpoema.nl) of 15 euro aan de deur.

13 april – Tomorrow presents Jeff Mills
Soms krijg je een mogelijkheid waar je niet lang over hoeft na te denken. Natuurlijk is het de week na Awakenings en de week voorafgaand aan Cocoon, maar als je Jeff Mills kunt boeken moet je dat altijd doen als je techno in je donder hebt zitten! Zeker als ‘de Wizard’ het prima vindt om in een wat kleinere ondergrondse locatie te draaien waar het publiek met de neus op z’n draaikunsten staat. Je weet namelijk bij voorbaat al dat het een gedenkwaardige nacht gaat worden. Jeff Mills, 700 fans, geen toevallig aanwaaiend publiek. Hoe dik is dat?
De Amerikaan Jeff Mills is filosoof, architect, pionier, aimabel mens en bovendien een van de beste DJ’s ter wereld. Niet voor niets wordt hij vaak in één adem genoemd met Carl Cox en Sven Väth als een van de grote drie en stond hij op nagenoeg alle grote podia ter wereld. Waar veel andere DJ’s van het eerste uur op hun lauweren rusten is Mills nog altijd druk bezig in de studio. Zo kwam begin dit jaar zijn nieuwe album ‘One Man Spaceship’ uit en trad hij niet zo lang geleden nog op met een klassiek orkest dat zijn nummers speelde onder een oude Romeinse brug in Frankrijk.
Jeff Mills maakt deze nacht niet alleen gebruik van 3 draaitafels en 2 CDJ-1000’s, hij wordt ook voorzien van een Roland TR909 drumstation. Voor en na zijn 3 uur set zullen Tomorrow resident K.Cee en Underground Liberation label-eigenaar Ritzi Lee achter de draaitafels plaatsnemen om deze nu al gedenkwaardige Mills-avond van een passend intro en outro te voorzien. Kaarten zijn nu te koop via www.easyticket.nl (17,50 ex fee). Wees er snel bij want dat deze editie uitverkocht gaat staat op voorhand wel vast!

27 mei – Cocoon Special
Nog ver weg, maar toch heeft de organisatie hier al dikke zin in want een van de allerhotste producers van dit moment komt vlak voor de zomer langs en met zijn boeking heeft Tomorrow de primeur in Nederland. Guy Gerber is de naam en hij geldt als de grote ontdekking van 2006. Op zowel Cocoon als het Bedrock label van John Digweed gooide hij al hoge ogen. Zo was Gerber verantwoordelijk voor dikke Ibiza-klappers zoals ‘Sea of Sand’ en ‘This is Balagan’ terwijl zijn ‘Knights of Columbus’ dat hij onder het pseudoniem On Spec maakte zeer goed ontvangen werd in de progressive scène. De verwachtingen zijn hoog bij dit optreden dat Gerber semi-live met Ableton gaat uitvoeren, al was het alleen al omdat Sven Väth zelf Gerber naast zich wilde met Oud & Nieuw in de Cocoon Club en hij komende zomer ongetwijfeld ook enkele keren in Amnesia zal staan.
Een andere lieveling van ‘Der Meister’ is de jonge Chris Tietjen. Begin februari maakte de resident van de Cocoon Club in Frankfurt voor het eerst kennis met Nederland en dat beviel hem zo goed dat hij absoluut terug wilde komen. En echt niet alleen vanwege ons coulante softdrugsbeleid. Wie een vliegtuig en een trein mist heeft het echt naar zijn zin gehad! Uiteraard had de organisatie dat ook want Tietjen draaide een heerlijke set en met alle plezier is hij nog een keer geboekt!
Deze avond wordt geopend door Frenk Wiersma. Deze organisator van de roemruchte TTE avonden pionierde eind jaren negentig met legendarische feesten in het kleine Tumult te Abcoude. Zijn passie voor techno is hij nooit verloren en hij draait nog altijd zeer verdienstelijk. Net zoals de editie van 31 maart wordt het feest wederom van een slotakkoord voorzien door K.Cee. Het mag inmiddels bekend verondersteld worden waarom! Kaarten voor deze avond zijn te koop voor 13 euro vvk (via www.clubpoema.nl) of 15 euro aan de deur.

Tomorrow toont met dit programma duidelijk aan dat kwaliteit hem niet in de grootte van een organisatie ziet of in de capaciteit van een locatie. Het toverwoord is bezieling. Technogevoel kun je niet kopen met een zak geld. In die gedachte ligt het succes van Tomorrow en vele andere kleinere Nederlandse organisaties waar men met veel liefde werkt aan mooie nieuwe avonden. Zolang die blijven bestaan is techno in Nederland springlevend.

23 opmerkingen

 
Mills, Tietjen, Gerber... het kan niet op! :9

edit ; ik vergeet Kalkie helemaal! :O
laatste aanpassing
 
ben met de mills avond denk ik wel aanwezig...­
lang geleden dat ik die gast heb zien draaien
 
:respect: Jeff Mills editie!

als ik in het land ben met Cocoon editie ook even een danspasje wagen!
vette avonden!:D
 
Werkzaam bij Bar27
Gerber!
Ben er zeker bij met kalkie en de wizard! :cheer:

edit: toch maar timewarp op 31 maart :P
laatste aanpassing
700 man in de poema?!?!? :no:

lijkt me te ziek..
wat een gave shit zeg!!!


alleen 31 maart TDK ja :kwijl:
 
Jeff Mills, ben ik bij, top! En kalkbrenner wat een top producer ook!
Worden alledrie bijzondere avonden, met elk een eigen karakter... O:)
 
Werkzaam bij Rage-Online
jeff mills :respect:
Kalkie en The Wizard :respect:

Leuke avondjes in de poema :yes:

hij wordt ook voorzien van een Roland TR909 drumstation

Woehoeeeeeeee beter gaat hij daar ook uitgebreid gebruik van maken (L)
laatste aanpassing
übergut bezig, Tjeerd! (Y)
Kalkie en Cocoon weer n zekerheidje; Jeff Mills ff kijken of ik kan.
Guy Gerber en Chris Tietjen... :respect:
En ik ben d'r bij om die Nordland ff te laten zien wat TECHNO echt in houd
Alsjeblieft geen 700 man in de Poema, dan word ik claustrofobisch! Maar oef... Jeff Mills? Ik vergeet de allereerste Shockers nooit meer :kwijl:
zeer dik dit! Guy Gerber zou enkele maanden geleden in Eindhoven komen draaien maar was toen ziek, nu herkansing voor deze man; ben erg benieuwd naar zijn set

en dan natuurlijk Jeff Mills niet te vergeten :D Gecombineerd met de ambiance van Tomorrow worden deze avonden zeker memorabel (Y)
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 15 maart 2007 om 12:37:
Gerber!
(L) love that Guy

Mills was here not that long time ago and in he played Ame - Rej :/ from soooo much his amazing old records and soooo much good techno he played the most commercial minimal record... (N)

and Kalbrenner is soon at Zürich too :)
 
Kijk naar buiten! De winter is duidelijk voorbij, de lente komt eraan!

ja, ja...­
volgende week weer sneeuw..­ waar zit jij met je hoofd??
 
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 17 maart 2007 om 19:50:
waar zit jij met je hoofd??

vast niet onder dezelfde steen als jij je bevindt. :bier:
Ik zag dat Kalkbrenner in vorm is aan de reacties van afgelopen zaterdag in 013. Belooft wat! :P
 
Werkzaam bij Hard a tech
Lekker bezig hoor!
FREMUM HEEFT EGHT GELIJK GEHAD TE GEK