Partyflock
 
­ Nederland

Earthdance Den Bosch - Give peace a dance!

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 16 september a.s vindt de eerste editie van Earthdance Den Bosch plaats in de Talent Factory. Vijftienhonderd meter aan "partyspace" opgevuld met de meest waanzinnige productie. Allerlei professionals, uit zeer verschillende disciplines, zetten zich belangeloos in voor vrede en War Child. Earthdance Den Bosch steunt War Child. De Talent Factory wordt voor één avond omgetoverd tot een ware vredestempel, maar dan wel één waar gedanst gaat worden.

Juist in deze tijd blijkt er een extra grote behoefte te bestaan aan verbondenheid. Wat in 1997 begon met 22 steden in 18 landen is nu uitgegroeid tot 250 locaties in 52 landen. Den Bosch danst simultaan mee. En de "vibe" is al voelbaar.

Highlight van de avond is de "Prayer for Peace", tijdens deze track staan alle dansvloeren met elkaar in verbinding. De track is speciaal voor Earthdance gecomponeerd en wordt overal op hetzelfde tijdstip gedraaid. Stel je voor; zonsopgang in de Himalaya, middag in Californie, zonsondergang in Zuid-Afrika, ochtend in Azië en 1 uur 's nachts in Den Bosch. Op locatie kun je via schermen de live webcast volgen van o.a Kaapstad (Zuid-Afrika), Miami FL en Laytonville CA (hubevent) USA, Sidney (Australië) en Amsterdam.

De nacht wordt gevuld met de meest lekkere muziek. Zuigende beats in verschillende ruimtes en stijlen. Je kunt gewoon niet stil blijven staan. Iedere artiest afzonderlijk is zich bewust van het doel.

Mainstage tref je allereerst Manna, deze warmt je op voor live act: Andromeda. Laat je door Manna opwarmen en laat Andromeda je raken met zijn diepe sound.

De Andromeda act is ontwikkeld door de Zweedse producer Anders Nilsson en zijn Griekse multimedia side kick Nikos Kostoglou. Sinds 2002 ontwikkelden zij een act gebaseerd op diepe hypnotiserende progressieve muziek. Zij zijn de eerste act die de GipsyMidi introduceerden in de dancescene. De GipsyMidi is een uniek instrument dat bewegingen omzet in geluid. Een instrument dat, samen met allerlei extensies, de meest geweldige muziek en visuals voortbrengt.

Het instrument bestaat uit een pak gemodelleerd op het menselijk lichaam, dat gebruik maakt van roterende sensoren geplaatst op verschillende punten. De GipsyMidi wordt ingeplugd in een Midi-interface en armbewegingen worden omgezet in realtime-stream of Mididata. Nikos draagt dit pak en hij werkt met de Ableton Live sequenser als ook met een Sampling Drum Pad. Ook koppelt hij een nieuwe elektrische gitaar aan de Midi suit, samen zorgt dit voor de meest fantastische geluiden.

Zowel Manna als Andromeda werken toe naar de Highlight om 1 uur.

Riches is voor velen al geen onbekende meer. Er zijn maar weinig nederlandse artiesten die zowel nationaal als internationaal, tot aan Brazilië, zoveel lovende kritieken kregen als hij. Maar ja als het je niet vreemd is te staan op grote festivals als Dance Valley en Mysteryland (35.000 mensen), dan moet je wel een blijvende indruk gemaakt hebben. Een van de mijlpalen was zijn verschijning op Dance Valley in 2003 (50.000 mensen) waar hij bewees meer in zijn mars te hebben, hij deed een geweldige Aerophobia performance, de langste live-set van het hele event, en de menigte was dolenthousiast.

Ook Riches heeft zin in Earthdance Den Bosch dus maak je borst maar nat. Hij wordt tussendoor afgewisseld door Manna en Dragan en samen zullen zij er voor zorgen dat niemand stil staat. Hoewel Dragan meer bekend is als hardstyle-dj, laat ook deze zijn veelzijdigheid horen en laat hij even de hardstyle voor wat die is. Laat je prikkelen door een bijzondere sound.

Kom bij in het lounge gedeelte met Buddha-veld, waar je jezelf kunt laten meevoeren door bijvoorbeeld de meest geweldige visuals, interessante projecties, intrigerende deco en ruimtes waar je even kunt ontspannen tijdens bijvoorbeeld verschillende soorten massages.

In de tweede ruimte opent Major Malfunction met een set waar met veel gevoel naar toegewerkt is. Een nauwkeurige selectie van muziek die maakt dat je lekker op gang komt, opgevolgd door Steven de Peven en Cinnaman beide bekend van o.a Rednose Distrikt. Deze veelgeprezen talenten zetten de boel stevig in beweging.

Na de highlight een warme, stevige set van Lady Lago en live percussie.

Dans mee voor War Child en help de oorlog uit een kind te halen! Want hoe meer kinderen zich kunnen ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen, hoe groter de kans op vrede.

Give peace a dance!

10 opmerkingen

 
Werkzaam bij Bleepbizz
heel vet! Maar ik ga al naar Earthdance Amsterdam :)
Uh.....wat over Den Bosch op partyflock (buiten de Brabanthallen).
Ik heb het even druk nu (ben m'n spieren aan het opwarmen c.q los maken:-) voor de vredesdans....YEAH!
 
Artiest Square
Inderdaad over Den Bosch.Talent factory rules,vette tent en zeker geschikt voor diverse stylen en feesten.
Word onderhand eens tijd dat Den Bosch op de kaart gezet word en van die (BOER)gondiesche taferelen afstapt.Hoofdstad van Brabant????Laat dat zien dan,ook op dance gebied.Talent factory is daar een goed voorbeeld van,maar doet zeker niet onder voor de Roomz!!
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 7 september 2006 om 21:33:
Inderdaad over Den Bosch.Talent factory rules,vette tent en zeker geschikt voor diverse stylen en feesten.
Word onderhand eens tijd dat Den Bosch op de kaart gezet word en van die (BOER)gondiesche taferelen afstapt.Hoofdstad van Brabant????Laat dat zien dan,ook op dance gebied.Talent factory is daar een goed voorbeeld van,maar doet zeker niet onder voor de Roomz!!


100% mee eens maar dan moeten ze de Factory wel snel vebouwen zodat er meer mensen in kunnen.....meer nooduitgangen that's it (klinkt makkelijk).Want het pand is echt vet!!
 
Ja ik vind het ook jammer dat er in Den Bosch eigenlijk alleen maar een beetje kroegen zijn en geen echte vette discotheken. Daar moet je dan toch weer wat verder voor rijden.
Uitspraak van permanent verbannen op donderdag 7 september 2006 om 21:33:
Hoofdstad van Brabant????Laat dat zien dan,ook op dance gebied



Precies Mike.....zo is het!
Earthdance veroorzaakt Earthquake in Den Bosch....;-)

Earthdance rules....;-)

Peace
laatste aanpassing
 
Hoofdstad van Brabant????Laat dat zien dan,ook op dance gebied

Hier ben ik het ook mee eens. Als je dat vergelijkt met andere brabantse steden doet den bosch echt onder. vind dit jammer. maar ja 7 oktober Hardbass