Partyflock
 
­ Nederland

Opbouw Solar Weekend van start

gepubliceerd door , op
De eerste kunstenaars hebben het festivalterrein al betreden en aanstaande vrijdag opent de camping haar deuren voor de festivalgangers. Het zal weinig mensen ontgaan zijn: dit weekend presenteren MTV, 3FM en Extrema Network voor de tweede keer het creatieve crossoverfestival Solar Weekend!

De harmonie, creatieve bijdrages en de breed geprogrammeerde muziek maakte de eerste editie van Solar al tot een succes. Dat vertaalt zich dit jaar onder andere in meer bezoekers, meer area’s en veel meer kunstenaars die naar het festival komen!

Solar Weekend festival is een creatieve vrijplaats en is sinds dinsdag al van start gegaan met de talloze kunstenaars. De hele week wordt voor de bezoeker met tonnen materiaal de ‘Solar-stad’ gebouwd. Er wordt gefreakt met hout, steen, verf, computers, doek en zoveel meer door bekende en onbekende nationale en internationale kunstenaars. Elke avond wordt afgesloten met een klein feestje om op deze wijze een creatief platform te creëren.

Midden op het festivalterrein is de bouw van de Global Parade in volle gang. Met Cindy Pielstroom als gouvernante wordt er een area gebouwd waarin haar project Globalicious en ook Het Zeteltje van Sander (oud-directeur van Extrema Network), Dé Magneetbar en theatergezelschap Vistazo hun specialiteiten combineren om een zeer speciale plek op het festivalterrein te maken waar van alles boven, naast en onder je gebeurd; komt dat zien, komt dat zien in de Global Parade!

In de Republic of MTV wordt een inmens groot kunstwerk gemaakt door Kwasten met die Gasten en kun je in een omgetoverde oude botsautobaan verschillende workshops volgen, maar ook heerlijk loungen.

Het festivalterrein is dus beide dagen ingedeeld in verschillende dorpjes en telt daarbij nog eens vijf muziekarea’s. De rode lijn blijft gewoon dansmuziek, maar buiten dit kun je ook een lading elektronische hiphop, funk, soul en popbands verwachten!

Muzikale hoogtepunten op het festival zijn er genoeg. Dj Jazzy Jeff zal bewijzen dat hij veel meer is dan de onhandige side-step van The Fresh Prince Of Bel-Air. Bij deze dj/producer zijn de Technics namelijk een verlengstuk van zijn armen geworden! Buiten de hiergenoemde grootheid heeft Extrema Network voor Solar een andere levende legende uitgenodigd. Afrika Bambaataa is dé grondlegger van de electrofunk en hiphop en zal zowaar achter de draaitafels verschijnen op de festivalzaterdag!

Maar een crossoverfestival doet haar naam geen eer aan als er niet meerdere muziekstijlen worden geprogrammeerd. Extrema Network heeft ook dit jaar gezorgd voor een breed scala aan elektronische muziek met vooraanstaande dj’s. Er is clubhouse, electro, minimal en natuurlijk techno te horen in de verschillende area’s. In de House-tent staan zowat alle Nederlandse club-dj’s en The Infamous Mudclub staat garant voor electrodiscorock, oftewel electronica met ballen! In de Techno Area zorgen onder meer dj UMEK en Billy Nasty voor het stevigere werk.

Maar ook live-bands als Tasha's world en Pete Philly & Perquisite komen on stage jammen. En heel bijzonder dit jaar is de prachtige Spiegeltent die in het hart van het festivalterrein rockt met vette optredens van onder anderen Kubus, Alexis Tyrel, rapper/outlaw Jawat! en Wicked Jazz Sounds. Dwarsa door deze optredens vindt Soundclash-battle plaats met scheidrechter annex dj Aardvarck. De presentatie is in handen van Wilfried de Jong.

Kortom: er is écht te veel te doen op Solar Weekend om het allemaal te vertellen! Voor 5 tientjes(!) kun je genieten van 2 prachtige festivaldagen en voor een tientje extra sta je zelfs 4 dagen op de Solar Strandcamping aan de andere kant van de plas! Waar op vrijdag vanaf vrijdag het feest al losbarst. Tot Solar dus!

26 opmerkingen

Werkzaam bij E-Fraga
Ontzettend zin in! :D
 
Net al paar tenten gezien..
Niet mijn ding.... ^o)
 
miss over het hek klimmen maar zo niet van de party ;)
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 2 augustus 2006 om 18:48:
miss over het hek klimmen maar zo niet van de party

ben blij dat je die info met ons deelt!!
Uitspraak van verwijderd op woensdag 2 augustus 2006 om 18:48:
miss over het hek klimmen maar zo niet van de party


optimist..:P

oh ja.. ook niet geheel onbelangrijk :)

de time table:
www.solarweekend.com/Solar-Timetable-2006.pdf

DJ Jazzy Jeff wil ik wel weer eens zien vliegen iig

Tot SOLAR :)
laatste aanpassing
vouwwagen is gereed.. :-)
hej zit jij niet in dezelfde vouwwagen als ik????

heb al mijn creativiteit al ingepakt en dat gaat dit weekend weer uitgepakt worden...

gassie bassie!!!!
Uitspraak van verwijderd op woensdag 2 augustus 2006 om 18:48:
miss over het hek klimmen maar zo niet van de party


zieligerd! Zakgeld voor deze week al opgemaakt zeker?!

Als nu het weer maar ff zou meezitten...
Fingers crossed!
laatste aanpassing
 
nog 1 dag!!!!! weer of geen weer, we gaan er een feestje van maken!!

doen we toch de regendans met zijn allen ;)
jaa ik heb er zoveel zin in!!!

en kans op regen word steeds minder!!!

xxx
we gaan helemaal los dit weekend :)

Ik heb hier zoooo'n zin in!
Uitspraak van "LieveJody" op donderdag 3 augustus 2006 om 11:51:
en kans op regen word steeds minder!!!


Nu net nog minder geworden, zaterdagavond schijnt de zon! :D
Uitspraak van Kempie op donderdag 3 augustus 2006 om 14:19:
zaterdagavond schijnt de zon!


Meestal is het donker s'avonds ;)
Maar idd het wordt beter!

Ik ben er klaar voor!!
 
rubber laarzen en bikini liggen klaar....geheel voorbereid dus!
 
neem mijn rode bank dit jaar ook weer mee :-)
kga onverwachts ook nog wel denk ik...weet alleen niet of ik zaterdagavond al aankom of lekker fit op de zondag ga verschijnen :/
ziet er echt!! ontzettend bruut uit, misschien toch maar eens zo iets gaan overwegen ondanks dat ik me ff in zal moeten stellen op het BPM verschil met de feesten waar in normaal te gast ben ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van Harry Nak op donderdag 3 augustus 2006 om 21:37:
ziet er echt!! ontzettend bruut uit, misschien toch maar eens zo iets gaan overwegen ondanks dat ik me ff in zal moeten stellen op het BPM verschil met de feesten waar in normaal te gast ben


thats the spirit :)
kijk zo hoort un feest te sijn

extrema :respect:

Voor de mensen die gaan... veel plezier :D
 
Nou mensen, allemaal lachen op Solar. Ik ben er ook als fotograaf.
Dus tot dan.
 
kan je daar kome met de boot anders kome we wel :D:D:D:D