Partyflock
 
­ Nederland

DommelVallei - AlleyGator-editie

gepubliceerd door , op
DommelVallei - AlleyGator-editie
29 juni 2006
Op vrijdag 30 juni vindt in de Effenaar de derde AlleyGator-editie plaats van het Eindhovense Dommelvallei. Van oudsher neemt techno al een prominente plaats in binnen de alom gerespecteerde Eindhovense dance-scene.

Door kopstukken als de Acid Junkies, Lady Aïda, Miss Djax, Zodiak Commune en festivals als Extrema Outdoor, Frequence Outdoor, STRP, Simple en de groeiende populariteit als 'the place to be' met Koninginnedag, wordt Eindhoven nog steeds (inter)nationaal stevig op de kaart gezet. En dan hebben we het nog niet gehad over de talloze nieuwe initiatieven, labels en organisaties, die allemaal op eigen specifieke wijze een belangrijke steen bijdragen.

Zo ook DommelVallei, de organisatie die met haar underground-feesten naam heeft gemaakt, maar nu alweer vier jaar bovengronds hard aan de weg timmert. Naast de regelmatige feesten in de Effenaar en het Eindhovense uitgaanscircuit is PACT, tijdens Koninginnedag, wellicht het duidelijkste voorbeeld van de bijdrage die wordt geleverd aan het lokale dance-klimaat.

Dommelvallei vult het gat op dat is ontstaan na beëindiging van de legendarische Fluid en TechnoNonsense-feesten in de Effenaar en heeft inmiddels haar vaste stek binnen de Eindhovense dance-scene veroverd. En dat is, naast het hebben van een hele trouwe aanhang waarmee het goed feesten is, vooral de verdienste van het bij Dommelvallei aangesloten lokaal muzikaal talent. Want dat er in de Dommelvallei, grofweg gezien het uitgestrekte gebied rondom Eindhoven en de Dommel, op muzikaal gebied nog veel kan worden getoond, staat als een paal boven water en daar maakt de organisatie zich dan ook sterk voor. In haar zoektocht naar vernieuwende sounds en nieuwe vormen van (digitaal) amusement, hebben diverse lokale artiesten en organisaties de line-up al gesierd. Geregeld worden (inter)nationale namen geboekt die iets extra's bieden waardoor de DommelVallei-feesten inhoudelijk en kwalitatief op een hoger plan komen te staan. Zo hebben artiesten als Darko Esser, Dave Miller, Shinedoe, Lady Aïda en Echoplex hun bijdrage reeds geleverd.

Tijdens de komende AlleyGator-editie is het 100% Dommelvallei wat de klok slaat. Waar de vorige keer Vince Watson de line-up sierde, zo staan deze keer de namen van de Dommelvallei-crew garant voor een goed feest. En ook nu kun je weer een kleine 'twist' verwachten. Want de avond is niet verdeeld in losse optredens van een individuele artiest. In plaats daarvan wordt het experiment opgezocht en zullen de artiesten elkaar in korte maar krachtige back-to-back sets tot creatieve oplossingen dwingen. Zo begint een muzikaal avontuur dat alle kanten op kan gaan, maar wat zoals altijd wordt afgesloten op een manier zoals je dat van Dommelvallei kunt verwachten: hoogst energiek en uiterst dansbaar.

De AlleyGator-feesten tonen aan dat er nog veel te ontdekken valt. Wie af en toe van het geijkte pad afwijkt en een steeg ingaat, weet dat de wereld niet ophoudt bij de etalages van de grote winkelstraat. En er is zelfs een steeg bij jou om de hoek.

5 opmerkingen

 
Het kan niet op in de Dommelsch Stamphal, dat wordt alweer knallen :bounce:
laatste aanpassing
Ziet er goed uit :P
Ik heb er al zin in :D Eerst Aida daarna Dommelvallei in de Effenaar :bounce:
 
Maar wij hebben heineken...
verstand op nul en blik op oneindig,lood in de schoenen en stuk in de kraag