Partyflock
 
­

Don Diablo geeft invulling aan Fabulous

gepubliceerd door , op
afbeelding Don Diablo geeft invulling aan Fabulous
FeestFabulous · Moulin Rouge
OrganisatieArt of Dance Site
LocatieHemkade Site
Datumzondag 4 juni 2006
WinactieFabulous actie, gesloten
StadZaandam
Op zondag 4 juni 2006 staat de Hemkade in Zaandam in het teken van alles waaraan Parijs haar bijnaam “The Village of Sin” dankte. Fabulous- the Moulin Rouge Edition belooft een avond te worden waar alles wat god verboden heeft gebeuren kan. En welke DJ past daar beter bij dan eentje die duivel als artiestennaam voert? Check nu de online digiflyer

Speciaal voor Fabulous- the Moulin Rouge Edition had Rinske Bakker – organiserend host - een gesprek met Don Diablo:

Toepasselijke naam, voor een feestje dat adverteert met de slogan “Come inside the Village of Sin”. Waarom heb je eigenlijk voor de naam Don Diablo gekozen? Don spreekt voor zich, maar waarom Diablo?
“Het is allemaal ontstaan uit een documentaire die ik gezien heb, die ging over de eerste mensen die experimenteerden met elektronische muziek. Zij werden door buitenstaanders gezien als ‘duivelse’ kunstenaars.”

Je kan tegenwoordig vrijwel geen noemenswaardig evenement zien of jouw naam prijkt op de line-up. Waar komt die “doorbraak” ineens vandaan?
“Dat zijn verschillende factoren geweest. Ten eerste, een erg belangrijke factor, mijn eigen stijl. Daarnaast hebben een artiesten album, een aantal chart hits, een handjevol kenmerkende videoclips, een mixalbum, en vooral ook de tijd en energie die ik steek in het maken van speciale versies van platen die ik draai, die dan ook niemand anders heeft. Of zouden die twee gouden kabouters ook geholpen hebben?”

Je visie op muziek is heel vooruitstrevend, maar vooral onderscheidend. Dit horen we onder andere terug in je producties. Ben je – ook buiten de muziek - altijd zo je eigen gang gegaan zonder je iets van anderen aan te trekken?
“Jazeker. Sterker nog, mijn eigen bedrijf heet Re-Fuse Productions, hetgeen staat voor het feit dat ik weiger te doen wat anderen van mij verwachten en ik zoveel mogelijk nieuwe dingen met elkaar wil fuseren. Dit geldt zowel voor mijn muziek, mijn videoclips, en eigenlijk alles waar ik creatief voor sta.”

Het lijkt erop dat je heel goed weet wat je wilt, je hebt een kenmerkende eigen stijl en het lijkt alsof je jezelf hierbij niet door de mening van anderen laat beïnvloeden. Is er niet een enorme dosis lef voor nodig om op zo’n manier je eigen ding neer te zetten, want dit betekent ongetwijfeld dat je meer risico loopt dan wanneer je meegaat in de hype van de andere deejays?
“Absoluut elke keer als ik dreigde door te breken met iets, dan voelde ik me er niet helemaal happy mee. Nu heb ik mijn eigen stijl en draai gevonden. De weg naar succes heeft iets langer geduurd, maar het is wel mijn eigen weg. Ik ben er nog lang niet, maar het gaat de goede kant op. We’re on a mission. Ik loop tegen veel muren op en ik moet regelmatig mijn vuisten ballen. Maar juist de vele tegenslagen en teleurstellingen hebben mij de kracht en ballen gegeven om te doen wat ik doe.”

Wie zijn – op zowel muzikaal als niet muzikaal gebied – jouw grote voorbeelden of inspiraties?
Dat zijn verschillende mensen, maar vooral alleskunners die zowel muziek als films maken zoals b.v. Baz Luhrman (o.a. Moulin Rouge) en Alejandro Amenábar (o.a. regie en muziek Mar Ardentro) staan hoog op mijn lijst. Maar ook voor Johny Cash heb ik veel respect.


Je treedt veel op in het buitenland, maar je thuisbasis is nog steeds Nederland. Is Nederland niet te klein voor een ambitieus persoon als jij?
“Dat gevoel bekruipt mij de laatste tijd ook steeds meer. Tot twee jaar geleden trad ik eigenlijk alleen maar op in het buitenland en dan vooral in de UK. Tot ik besloot om ook iets op te bouwen in mijn eigen vaderland. Maar de laatste tijd merk ik dat er steeds meer mogelijkheden voor mij zijn in het buitenland en dan vooral in de Verenigde Staten, waar ik nog niet zoveel geweest ben. Daar heb ik eigenlijk geen verleden en kunnen ze mijn muziek volledig objectief beluisteren, hetgeen voor mij heel veel mogelijkheden en andere invalshoeken biedt. Ik word daar niet als dance artiest / DJ gezien, maar vooral als een muzikant en een producer van vooruitstrevende muziek , die ook geschikt zou kunnen zijn voor de radio, omdat ze daar constant op zoek zijn naar iets nieuws, terwijl je toch merkt dat hier in Nederland iets meer wordt vastgehouden aan traditionele muziek en artiesten en er weinig behoefte lijkt te zijn aan vernieuwing en dan vooral in medialand.”

Je komt net terug uit de US, zou het voor jou niet de ultieme droom om daar door te breken?
“Het is nooit een doel geweest om door te breken in de Verenigde Staten, maar soms neemt het leven een totaal andere wending en krijg je kansen waar je eigenlijk nooit van had durven dromen, die tijd is nu gekomen en dus wil ik er ook gewoon helemaal voor gaan. Nu werk ik in Amerika voor en met artiesten van wereldniveau en dat had ik een paar jaar geleden nog niet kunnen bedenken. Het kan snel gaan; noem het een cocktail van hard werken, eigenwijs zijn, maar ook vooral veel je gezicht laten zien aan de juiste mensen.”

Met welke projecten ben je op dit moment bezig?
“Op dit moment hangen er meerdere ballonetjes in de lucht. Ik mag er helaas nog niet al te veel over zeggen, aangezien een aantal ballonen ongetwijfeld zullen gaan knappen. Ik kan wel zeggen dat ik momenteel de eerste stappen aan het zetten ben om een nieuw project op te zetten met Amerikaanse superproducer Jason Nevins, bekend van de wereldwijde nr. 1 hit “It’s like that” met Run DMC. Daarnaast ben ik zelf bezig met mijn nieuwe artiesten album, waarvoor ik druk aan het schrijven en componeren ben in New York, Londen en Amsterdam. Op het album zullen ook een aantal zeer interessante featurings komen. Daarnaast heb ik net de video van mijn nieuwe single ‘Never too late (to die) geschoten, die binnenkort te zien zal zijn op de muziekzenders.”

Met zo’n druk bestaan is er vast geen tijd voor een dame…?
Die gedachte had ik wel altijd inderdaad, ik werk al een paar jaar achter elkaar 7 dagen per week zo’n 17 uur per dag, veel tijd voor losse pleziertjes is er helaas niet. Momenteel ben ik vrijgezel, maar ik merk ook wel dat het gaat om die ene persoon tegenkomen en dan weet ik van mezelf dat ik daar ook wel veel voor op zou willen geven, hoe vreemd dat ook klinkt, maar op dit moment is dat nog niet aan de orde.

4 juni sluit je Fabulous af, wat kan het publiek van deze set verwachten?
“Het belangrijkste van een Don Diablo set is dat je nooit weet wat je kunt verwachten, ik hoop dat het publiek openstaat voor mijn muziek en dat we samen het dak eraf kunnen gaan blazen.”

Tot slot willen we graag van je weten wat je ambities voor de toekomst zijn?
“Mijn eerste eigen film regisseren, mijn tweede artiestenalbum afmaken, een nieuwe band samenstellen, een wereldtournee, meer filmmuziek maken en mijn eigen feestconcept ‘’Sellout Sessions’’ uitbreiden evenals mijn eigen muzieklabels om nieuw talent te lanceren.”

Fabulous: The Moulin Rouge Edition
Come inside the Village of Sin.

Host: Nickie Nicole
MC: Miss Chianty
Line-up: Maron, Benzina, Spider, Randy Katana, Don Diablo, Tony Cha Cha, Brian S, Victor Coral, Marnix, Jordy Lishious, Dekky, Melvin Reese, Ko-c
Special percussion artist: Duha

Toegang vanaf 21 jaar. Strict dresscode: fabulous, glamourous and Moulin Rouge, no jeans, no sneakers. Decision doorbitches is final. Kaarten zijn nu nog verkrijgbaar via de bekende voorverkoopadressen. http://www.fabulousparty.nl

11 opmerkingen

don diablo horen draaien op emporium maar dat was niet slecht
1 en al :respect:!!!!

leuk dat gesprekje!!
laatste aanpassing
Super interview! Complimenten aan Rinske, organiserend host van Fabulous..­She knows how to organise a Fabulous Party!
hij knalde weer als een gek zaterdag op fake :jaja:
doorbitches


Wat moet ik me daarbij voorstellen? Een vrouw in de overgang, die last heeft van een gierende hormoonhuishouding?

Op zondag 4 juni 2006


Hoeft alleen de vloer geveegd te worden na Bass D z'n verjaardag.
laatste aanpassing
haha prachtig strikt 21 jaar en mensen van 16 lopen dan nog binnen
Don diablo is echt super..­
ging helemaal los op emporium
Uitspraak van verwijderd op maandag 22 mei 2006 om 17:49:
haha prachtig strikt 21 jaar en mensen van 16 lopen dan nog binnen

Wordt de dresscode wel nageleefd?

Organisatie: Art of Dance


:P
Don Diablo geeft invulling aan Fabulous

Die komt ook bij pinksterpar-t 4 juni (overdag) :bounce:

dus kunnen de liefhebbers van don diablo eerst mooi naar pinksterpar-t en dan door naar de hemkade b)
laatste aanpassing