Partyflock
 
­ Nederland

I-f en Professor X op tweede editie Boem Tsjak Festival

anoniem gepubliceerd op
I-f en Professor X op tweede editie Boem Tsjak Festival
18 maart 2006
Na het grote succes van het op voorhand uitverkochte eerste Boem tsjak Festival afgelopen oktober, vindt in april in het Amsterdamse Pakhuis Wilhelmina de tweede aflevering plaats van dit tweedaags festival. Het festival vormt een showcase van de verschillende Nederlandse electro- en techno labels en besteedt aandacht aan bekende en opkomende talentvolle electro- en techno acts, met deze keer o.a. I-F, Professor X aka Arabian Prince, Alden Tyrell en Shinedoe.

De vrijdag brengt naast medeorganisator Steffi van het Klakson-label drie gewaardeerde namen uit de electro/italo/disco wereld. Serge is de grote man achter het Rotterdamse Clone-imperium bestaande uit winkel, label en distributeur. Hij is zelf inmiddels wereldwijd een zeer gewaardeerd dj, en brengt een gevarieerde mix van disco, techno en electro. Live act voor de vrijdag is het Amsterdamse Rude 66 met een gloednieuwe liveset. Waarschijnlijk hoogtepunt voor de eerste avond, en voor het eerst in lange tijd weer in Amsterdam te zien, is I-F. Hij wordt door velen gezien als een van de grondleggers van de heropleving van electro en italo. Enkele jaren geleden kondigde hij aan het draaien voor gezien te houden, maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, is hij weer regelmatig achter de draaitafels te vinden. Zijn onnavolgbare mixtechniek in combinatie met zijn selectie van obscure maar briljante disco en italo, afgewisseld met nieuwe releases op zijn eigen labels, staat gegarandeerd voor een stampvolle en dampende dansvloer.

Het zaterdagprogramma gaat door tot in de late uurtjes, en brengt een uitgebreider programma. Uit Schotland komt Marco Bernardi, actief voor het Rotterdamse label Frustrated Funk, zijn liveset doen. Labelbaas Klen zal later op de avond een dj-set neerzetten. Op zaterdag ook aandacht voor de betere Nederlandse techno: de Amsterdamse Shinedoe heeft inmiddels flink naam gemaakt door tweede internationale hits en zal een dj-set verzorgen. Daarnaast treedt Nederlands nieuwste technotalent Quinn op met een liveset. Meest opvallende act van de avond is ongetwijfeld de live- en dj set van Professor X aka Arabian Prince, een legendarische naam uit de Amerikaanse electro- en hiphopwereld. Na een aantal electrohits te hebben geproduceerd, was hij samen met Dr. Dre oprichter van de hiphopformatie NWA. Sinds kort maakt hij zelf weer muziek, en zijn oldskool electrofunk verschijnt een dezer dagen via het Rotterdamse Clone. Hiermee is over de zaterdag nog niet alles gezegd. Een andere grote naam van het Clone label is Alden Tyrell,. Met een debuutalbum op komst brengt hij via een liveset zijn stomende Italodisco ten gehore.

10 opmerkingen

Vorige 2 dagen waren meesterlijk


Zeker weer minstens 1 dagje aanwezig (Y)
Pff helden weekend was dat. Probeer de vrijdag aanwezig te zijn :yes: Volgende dag Aux88 in Gent hoop ik :yes:
 
Lineup :o zeker interessant
Jammer dat ik op vakantie want ik had zeker weer Space Invaders willen horen!!
Boem Tsjak is goed bezig (Y)

Keep it up!
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 32270, 61062}
heel vet!!
 
i-f? :o vet (Y)
Uitspraak van verwijderd op maandag 20 maart 2006 om 01:18:
i-f? vet


Er zit inderdaad wel een grote kern van waarheid in deze zinsconstructie... :cheer:
Ik vond rude 66 in roosje erg leuk...deed me denken aan mijn (jaha)gothic-electro tijden. Fijne muziekjes hoor...en dan ook nog Serge en I-F....nice!
Artiest Pie
jammer dat dag één maar tot 3uur is..