Partyflock
 
­ Nederland

Reborn viert 5-jarig bestaan

gepubliceerd door , op
Reborn viert 5-jarig bestaan
2 november 2005
FeestReborn · Da 5th birthday edition Site
Datumzaterdag 5 november 2005
LocatieMeterhuis
Aanstaande zaterdag, 5 november, bestaat Reborn precies 5 jaar. Reden genoeg om een verjaardagsfeest te geven op de manier zoals het ooit begon. Niet alleen met dezelfde DJ’s en dezelfde locatie, maar ook met nagenoeg dezelfde entreeprijs van toen. De organisatoren Robert Hoogduin, Menno Kloeth en Jochem Tromp kijken terug op meer dan 22 uiterst succesvolle Reborn-avonden. In het Meterhuis in Haarlem vond 5 jaar geleden het eerste feest plaats. In het massale aanbod van feesten en clubavonden was destijds door de bomen het bos niet meer te zien. Wat was hip? Waar werd goed gedraaid? In welke tent waren de leuke mensen? Welke locatie heeft nu echt een goede vibe? Al die vragen deed de organisatie tot het volgende antwoord komen: “Wat je wilt is helemaal opgaan in de muziek, je vrienden en de avond. Kleine feesten zijn hiervoor vaak de juiste plek. Niet de massaliteit van duizenden mensen, geen dj op 50 meter afstand, geen torenhoge entreeprijzen en ook geen kille locatie die gewoonlijk dienst doet als opslagloods. Klein en intiem dus”.

De locatie leende zich perfect voor Reborn. De bedoeling daarbij was om dezelfde vibe te creeren die men ervoer in de begintijd van de house. Het liefst ook met dezelfde mensen, die op uitgaansgebied in en om Haarlem niet meer aan hun trekken kwamen. Er moest een sprekende naam gevonden worden die de lading van het feest zou dekken. 'Reborn' voldeed aan alles wat ze voor ogen hadden: het herboren gevoel van de 'early days' waarin house nog nieuw en spannend was, de massa de muziek nog verafschuwde en ieder die house een warm hart toedroeg samen kroop om een avond te genieten van rollende bassen, mooie vocalen en diepe grooves.

Reborn probeert in de eerste plaats mensen bij elkaar te brengen. De muziek moet 'catchy' zijn maar niet te commercieel en de feesten moeten bovenal gewoon heel erg gezellig zijn. De heren, die in het dagelijks leven gewoon een baan hebben, geven de feesten dan ook niet om er rijk van te worden. “Het gaat niet om het geld maar om de gig. Plezier hebben staat voorop op de avond”. In principe draait het drietal ieder feest zelf, af en toe aangevuld met een (bekende) guest dj. Zo waren er DJ Zki, Robin ‘Jaydee’ Albers en DJ Hucke op eerdere edities.

Alle muziekstijlen komen aan bod op de feesten. Zonder eentonig te worden is het een originele mix van Houseclassics en moderne dance op zijn best. House, Hip Hop, Disco en hier en daar een beetje Rock. We draaien niet een bepaalde stijl; alles moet kunnen. En kan ook volgens de DJ’s Roberto DaVinci, Manolo en Spliph.

6 opmerkingen

Koel, wel origineel zo'n muziekstijl!
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
:respect:
sweety en ondergetekende zijn ZEKER van de partij.Altijd gezellig feestje.
jaaahhh kaartjes gehaald wordt zeker weer een heeeeeelllll gezellig feestje!! :cheer:

reborn feestjes zijn (y)