Partyflock
 
­ Nederland

Vincent de Wit brengt techno naar Bergen op Zoom

gepubliceerd door , op
Bergen op Zoom staat nu niet bepaald bekend om zijn brede uitgaansleven. Er is veel te doen, maar voor de stromingen die niet mainstream zijn is er vaak geen ruimte. Hierdoor zijn er weinig feesten te vinden voor bijvoorbeeld techno en/of hardcore liefhebbers. Een aantal organisaties proberen daar verandering in te brengen. Bassrulers was een geslaagd hardcore-feest (J&E Entertainment) en D-Fusion (D-Fusion) is inmiddels ook een begrip geworden met hun “electro, funk, house, techhouse, techno” feesten in de CKB Underground. Daar komt dan nu Technique van HouseQuarters bij.

Technique?
Op zaterdag 15 oktober is het tijd voor de eerste editie van Technique in Bergen op Zoom. De organisatie heeft besloten om als testcase een (inter)nationaal bekende artiest naar Bergen op Zoom te halen. Als headliner draait deze editie Vincent de Wit; bekend van o.a. Awakenings, Teqnology en Defqon1. Bij een succesvol evenement zal Technique op vaste basis terugkeren om lokale talenten de ruimte bieden om hun skills te laten zien aan het publiek en verder bezoekers te trakteren op gevestigde namen uit de techno-scène.

De artiesten
Op de flyer en poster staat dat Revana om 00.00 zou draaien maar dat is onjuist. De avond zal om 22.00 beginnen met Revana achter de draaitafels. Revana zal het publiek lekker opwarmen met opzwepende, groovy beats. Om 0.00 is het dan tijd voor het stevigere werk met Vincent de Wit. Daarna, om 2.00, is het tijd voor D-Tech / Delta Force. In de 'chill out dance area' zullen Sandrez, Pippen en XS de gehele avond zorgen voor relaxte house om even energie op te laden. Deco en Visuals zullen ook niet ontbreken.

De muziek
Technique is, zoals de naam en de artiesten eigenlijk al weggeven, een techno-feest. Er is gekozen om bij deze eerste editie niet meteen volle bak met hardtechno te beginnen maar vooral lijn in de line-up te brengen. De avond begint dus met, zoals hierboven al vermeldt, met opzwepende, groovy techno. Mensen die Vincent de Wit kennen weten dat het vanaf 0.00 duidelijk steviger zal gaan worden. De laatste set van de avond zal hardtechno waarbij de climax onvervalste schranz zal zijn.

De organisatie
De organisatie van het feest is in handen van HouseQuarters. Deze organisatie heeft diverse feesten georganiseerd en/of ondersteunt in diverse locaties door heel het land. De laatste jaren is het organiseren (als hoofdorganisator) wat naar de achtergrond geschoven. Nu, na de zomervakantie, zijn er weer een aantal evenementen gepland waarbij Housequarters als organisator wordt ingehuurd maar de organisatie wil ook weer meer feesten onder de eigen naam gaan neerzetten. Het vinden van een geschikte én beschikbare locatie blijkt echter een speld zoeken in een hooiberg. Toch staan er een aantal feesten in de planning, het is echter te vroeg om hiermee naar buiten te treden.

De locatie
Voor deze editie is gekozen voor de CKB Underground, de Blokstallen 4 te Bergen op Zoom. Het is voor zowel de organisatie als voor de locatie een try-out. Bij een geslaagd evenement en tevreden mensen zal het concept op vaste basis worden georganiseerd. De locatie is de vaste stek van D-Fusion en deze organisatie zorgt er iedere keer weer voor dat de aankleding van de zaal op een leuke wijze wordt ingevuld. Housequarters zal proberen om hun zorg en aandacht (voor de aankleding) als voorbeeld te nemen en proberen om het geheel een toepasselijke sfeer te geven. In dit geval betekend in dit geval dat we voor een kruising tussen underground/industrial en modern zullen gaan. De minimumleeftijd om binnen te mogen is 16 jaar. De deuren openen om 22:00 en sluiten om 4:00.

Internet
Bij wijze van experiment zal de avond zal te volgen zijn op internet. De sets zullen live te volgen zijn op de site van Technique en ook videobeelden zullen gedurende de avond beschikbaar komen op de site.

20 opmerkingen

Thumbs Up Mark. Goed bezig!!!
 
:O
Interresant!
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
zeer goed (Y)
Techno in de Blokstallen (y)
 
Heette toch eerst "De Botte Hommel"??
 
Wordt ook een top feest! :D (Y)
 
t heet nog steeds de botte hommel! :P
Mag je er trouwens nog steeds geen gras smoken aan de bar? :D :smoke:

Er hing altijd zo'n gaaf bordje boven de bar.
Zag het wel en geen problemen. :) Of het officieel beleid is weet ik niet.
Artiest XS
aan de bar niet maar in de zaal zelf wel
goh werd eens tijd in dat saaie gat hier:D
Werkzaam bij X-Tase
Artiest {SHOWLIST artist 48505, 27533}
Aan de bar wordt zoveel geblowd, er wordt nooit wat van gezegd.
Ik heb er achter de bar nooit last van in ieder geval.
check out Oliver Kucera live!!!
http://3voor12.vpro.nl/3voor12/groups/index.jsp?groups=19862404
wel speakers aansluiten op je pc!!!!!!