Partyflock
 
­

Club Las Palmas - Over en sluiten

gepubliceerd door , op
In september 2002 opende Club Las Palmas haar deuren in een oud pakhuis op de Kop van Zuid in Rotterdam. In de twee en half jaar die inmiddels zijn verstreken is de club uitgegroeid tot een begrip in het (inter)nationale clubcircuit en werden er een flink aantal awards binnen gesleept. Zo staan de BG Award, de Gouden Kabouter en de Revu Nachttempel in de prijzenkast.

Door de underground uitstraling van het pand te combineren met een exclusief lichtplan en een trendy, kleurige inrichting onderscheidde Las Palmas zich van alle andere clubs. Door ‘doorgewinterde’ clubbers en dj’s werd al snel de vergelijking gemaakt met de underground clubs in New York.

Op de eigen clubavonden en tijdens de feesten van externe organisaties, zoals Xcess, Bacardi Batbeats, Southern Comfort Zone en Extrema, heeft het publiek kunnen genieten van de sounds van gerenommeerde nationale en internationale DJ’s. Robert Owens, Dave Clarke, DJ Sneak, Laurent Garnier, Bob Sinclar, David Guetta, DJ Rush en Martin Solveig zijn een aantal namen die de Rotterdamse club op haar grondvesten hebben laten schudden.

Niet alleen bekende namen zijn de revue gepasseerd. Ook heeft Las Palmas de ruimte geboden aan jonge party organisaties zoals Starz, Dirty Sneakers en Temporary Playground. Daarnaast stonden talentvolle en opkomende dj’s zoals Jeroenski, Youri Donatz, Denniz en Fedde le Grand maandelijks achter de draaitafels in de beste club van 2004.

Waarom al de bovenstaande tekst in de verleden tijd? Omdat door het nieuwe bestemmings-plan van de locatie het tijdperk Club Las Palmas bijna ten einde is. Maart 2005 is de laatste maand dat Club Las Palmas haar spetterende avonden zal presenteren. Met vier zaterdag-avonden zal Las Palmas een stukje uitgaansgeschiedenis in Rotterdam en Nederland waardig afsluiten.

26 maart gaan de deuren voor de laatste maal op zaterdagavond open. Een ellenlange rij dj’s en artiesten zal nog voor de laatste maal in de dj booth van Club Las Palmas verschijnen. Marcello, MarYsol, Miss Monica, Secret Cinema live, DWINNN, Edwin Bazen, Victor Coral, VJ Macmotion, VJ Lenard, MC Nova, Natarcia en nog veel en veel meer namen zullen er samen met het personeel nog eenmaal onvergetelijke avond van maken!

Het volledige programma voor de maand maart is te vinden op www.club-laspalmas.nl Zaterdag 5 maart zal Miss Monica “Last Palmas” openen met een 4 uurs set.

31 opmerkingen

Wat een drama. Waar moet ik nu elk weekend heen? :-( , :-( en nog eens :-( !
nooit geen betty ford meer?
flauw hoor!
Dit is zeker een drama, dit was zeker een hele vette club.­
beter dat deze ongelooflijke zaadtent dicht is! 2x geweest en ongelooflijk zeg, was binnen een kwartier weg! gewoon te triest voor woorden...­
vind het nog steeds heeel erg zonde :{
dood en dood zonde! LP behoorde zeker tot de top van de Nederlandse clubs...­ ik zal 't missen
Ze kunnen toch nie zomaar een bestemmingsplan wijzigen en een club eruit flikkeren??? Waarom wordt dit niet aangevochten bij de rechter? Denk dat je best kans hebt om t te winnen.­
heb gehoord, dat er zowieso vanaf begin af aan al gezegd is dat het een tijdelijke locatie zou zijn voor las palmas...­ omdat er al plannen waren voor locatie in kwestie,,

maar inderdaad zonde, weer iets moois minder in rotterdam...­
laatste aanpassing
Ze zijn druk bezig met iets opzetten op de Cruise Terminal.­ Hier is echter nog niets officieel over en ook niet zeker, maar de onderhandelingen lopen!

Las Palmas zal dus niet verdwijen, alleen verhuizen
http://party.snt.utwente.nl/flock/SECTION/location/ACTION/single/LOCATIONID/429.html

volgens bovenstaande staat dave clarke alweer geboekt in Las Palmas in april.... Ik denk dat er dus wel een nieuwe locatie geregeld is...anders zou je niet zulke namen gaan boeken als je geen tent hebt om in te draaien....
laatste aanpassing
 
tja ... aan alles komt een einde!! :(
jammer, jammer :-( Ik heb me er altijd errug goed vermaakt.

We zullen deze locatie waardig afsluiten

En een nieuwe locatie natuurlijk grandioos inwijden!!!!
Komt een nieuwe locatie voor

maak je maar geen zorgen

het is al bekent maar ze brengen het nog niet naar buiten
beter dat deze ongelooflijke zaadtent dicht is! 2x geweest en ongelooflijk zeg, was binnen een kwartier weg! gewoon te triest voor woorden...­

:no: zeker nooit op de techno avonden geweest...

Vind het ook jammer dat het dicht gaat,geweldige avonden gehad met top dj's! :D:D Ben benieuwd of de nieuwe lokatie ook heel waardig is :jaja:
Mooie club, mooie locatie! Jammer dat het hier ten einde is.­
 
Ik wou er laast nog voor de eerste keer daar heen gaan, maar ja nu is het echt idd over en sluiten.­
 
jammmer echt jammmer!!!!!!!!!
Wat ziet mijn oog? Dave Clarke en Herr Arter & Terry Toner op 29 april. :-) :-) :-) Dat verzacht de pijn nog een beetje. Twee mooie afsluiters, 26 maart en het nachtje der Koninging. :-)
Op de site staat inderdaad nog niets over april e.d. alleen LasT palmas in Maart... ben benieuwd.. die club was echt goed (y)
Is dat ff jammer zeg..............Toch gek, als het echt zo'n succes was zouden ze vast niet stoppen............... :/
Las Palmas zal dus niet verdwijen, alleen verhuizen

oooooooooooooooooo............;)
laatste aanpassing
:( :( :(

Ik heb aardig wat vette avondjes gehad daarzo!! Zonde....
Lieve brute locatie Las Palmas.

Bedankt voor de fijne avondjes. Ik zal je missen :cry:
 
Artiest JayTD
ahh minder zeg :( dit is echt jammer :'(
maakt geen donder uit, de nieuwe las palmas wordt veel vetter!
 
Waar slaat het nou weer op om Las Palmas te sluiten...???
Altijd als er eindelijk iets leuks is wordt het weer gesloten :(
Ben benieuwd naar de nieuwe club
laatste aanpassing
Was wel een mooie lokatie....­
Maar wellicht zullen ze in de Cruiseterminal hun feesten gaan geven? Ligt er vlak naast.......­
 
Belachelijk!! is er iets tofs en dan gaat het om het principe (bestemmingsplan) dichtgooien :S

Maar als het in het voordeel van gemeente is dan kunnen dat soort dingen opeens wel snel gewijzigd worden :S K-Ambtenaren
laatste aanpassing
beter dat deze ongelooflijke zaadtent dicht is! 2x geweest en ongelooflijk zeg, was binnen een kwartier weg! gewoon te triest voor woorden...­

...zeg dan niks ..... vooral niet als je alleen naar Nightmare en Pussy-lounge wil. Zat je verkeerd in Palmas hoor :vaag:
Errug jammer, was echt een coole tent!!