Partyflock
 

Festival gaat door
Intents Festival sluit deel van camping

gepubliceerd door , op
Intents Festival
11 december 2023
FeestIntents Festival · Into The Wild
Datumzaterdag 1 juni 2024
LocatieD'n Donk
Vanwege de aanhoudende regenval in de afgelopen periode moet Intents Festival in Oisterwijk noodgedwongen een deel van de camping sluiten. De organisatoren vragen vooral Nederlandse campinggasten hun reservering te annuleren. De gasten die dat doen, worden ruimschoots gecompenseerd: zij krijgen het geld voor de camping, entree en servicekosten terug en kunnen vrijdag 31 mei en zondag 2 juni, of op zaterdag 1 juni, gratis naar één van de grootste en meeste vooruitstrevende dancefestivals van Nederland. De maatregelen hebben geen invloed op de line up van het Intents Festival.

De organisatie startte begin mei met de opbouw en werd in die tijd vrijwel continu met regen geconfronteerd. Een deel van de camping is daardoor onbegaanbaar geworden. Van de 20.000 beschikbare plekken moeten er tenminste 5.000 onbezet blijven. Rick Liebregts, organisator Intents Festivals: "We doen een beroep op de medewerking van vooral de Nederlandse bezoekers die hier dicht in de buurt wonen. Dat voelt alleen zeer onterecht, want dat zijn juist de mensen die Intents mee groot hebben gemaakt. We begonnen lokaal in 2004 met zo'n 1000 bezoekers en dat waren vooral mensen uit de regio. Nu verwelkomen we zo'n 45000 bezoekers per dag, maar die trouwe lokale en regionale bezoekers vormen nog steeds de basis. Aan hen moeten we vragen thuis te slapen en dat voelt niet goed, omdat we weten dat het bezoek aan de camping onderdeel is van de totale beleving van Intents Festival. Hopelijk is de compensatie die we bieden de bekende pleister op de wonde."

De organisatie heeft op alle mogelijke manieren geprobeerd het campingterrein open te houden, maar tegen de laatste buien in de nacht van dinsdag op woensdag is een deel van de camping niet opwassen. Juist vandaag meldde het KNMI ook dat de afgelopen maand de natste meimaand ooit was. Er zijn diverse scenario's bekeken en het deels sluiten van de camping is een heftige beslissing, maar wel één waarbij het festival door kan gaan.

Campingbezoekers die annuleren, krijgen zoals gemeld het geld terug maar krijgen wel de mogelijkheid een deel van het festival te bezoeken. Bovendien hebben zij gegarandeerd toegang tot Intents Festival in 2025. Van buitenlandse gasten wordt niet gevraagd of verwacht dat zij annuleren, aangezien een deel daarvan al onderweg is naar Oisterwijk en zij niet de mogelijkheid hebben om de nachten ergens anders dan op de camping door te brengen.

Intents Festival bestaat ruim twintig jaar en is al eens uitgeroepen tot één van de beste festivals van Europa. Op de tien podia worden vanaf aanstaande vrijdag zo'n 400 artiesten verwacht. Kaarten voor het festival en de camping waren in een mum van tijd uitverkocht.