Partyflock
 

Mysteryland onthult documentaire 'Tomorrow is a Mystery' en zoekt antwoord op de vraag
Wat is de diepere betekenis van festivals

gepubliceerd door , op
Op 6 juni lanceert Mysteryland, 's werelds langstlopende dance festival, 'Tomorrow is a Mystery' – een documentaire op Prime Video over de diepere betekenis van festivals. Vol waanzinnige archiefbeelden uit drie decennia, een briljante selectie oldskool dancetracks en interviews met artiesten waaronder Armin van Buuren en Cynthia Spiering, bezoekers, experts en oprichters. Tomorrow is a Mystery is vanaf donderdag 6 juni te zien op Prime Video.

"Yesterday is history, today is a gift, tomorrow is a mystery"

In 1993 begint een stel piepjonge festivalorganisatoren een dancefestival: Mysteryland. Op de golven van keiharde dance beats groeit het festival uit tot een kleurrijk, divers en zintuigprikkelende totaalbeleving. Het magische evenement gaat veel verder dan alleen de muziek. Mystery land groeide uit tot 's werelds langstlopende dance festival. Een evenement dat veel verder gaat dan handen in de lucht bij een gezellige DJ. Zoals een bezoeker bij aankomst op Mysteryland zegt: 'De bedevaart is weer begonnen.'

In deze speciale documentaire worden de bijzondere ervaringen gedeeld van gabbers uit de jaren 90, welbekende artiesten van toen en nu en festivalgangers met ieder een eigen verhaal zoals een groep vrienden die met de as van een overleden vriendin op de dansvloer staat, terwijl bij een ander podium een huwelijksaanzoek plaatsvindt. 'Tomorrow is a Mystery' zoekt antwoord op de vraag naar de diepere betekenis van een festival. Wat betekent een festival voor een mens? Is het dansen op de vulkaan? Of is het een spirituele ervaring? Hoe kun je je verbonden voelen met duizenden wildvreemden? Tomorrow is a Mystery is een achtbaanrit langs de antwoorden op deze vragen. Verteld door artiesten, bezoekers, de oprichters, de huidige organisatie en experts. Vol waanzinnig archiefbeeld uit drie decennia en een briljante selectie klassieke dancetracks.

Drie dagen, 130.000 mensen van over heel de wereld, 20 stages, 1 gedeelde energie en ontelbare verhalen van de afgelopen 30 jaar.

Bekijk de trailer en beleef de eerste unieke filmbeelden, die door de jaren heen op en rondom Mysteryland zijn geschoten. Ondersteund door uitzonderlijk archiefmateriaal, vertellen onder andere Armin van Buuren, Cynthia Spiering, Maddix, Laura van Dam, Duncan & Lisca Stutterheim, Irfan van Ewijk, Gert van Veen, Sander Groet, Arne van Terphoven en vele andere prominente figuren uit de dance industrie, het verhaal.

Tomorrow is a Mystery is vanaf donderdag 6 juni te zien op Prime Video.