Partyflock
 

Awakenings up-close
Hit or not?

gepubliceerd door , op
Awakenings
26 januari 2024
De weg er naar toe
Awakenings spring edition is altijd een van mijn favoriete festivals geweest. De productie en line-up stelden nooit teleur. Toen het nieuwe concept Upclose werd aangekondigd een aantal maanden geleden was ik initieel een klein beetje sceptisch, aangezien ik altijd erg uitkeek naar de Awakenings zoals ik het ken. Naarmate het festival dichterbij kwam werd ik steeds enthousiaster over het concept, hoe gaan ze van een festival dat voorheen elk jaar duizenden mensen trok een kleinere intiemere variant neerzetten. Het hele weekend was het mooi weer en we gingen met de trein naar Sloterdijk. De borden naar de pendelbus waren goed zichtbaar en de rit naar het terrein was super snel en makkelijk. Eenmaal aangekomen was het gelukkig maar 10 minuten lopen, dit was goed geregeld. Bij binnenkomst konden we gelijk bij de pers check-in naar binnen, het personeel zat er gezellig in en we kregen munten en een bandje. De security controleerde iedereen fatsoenlijk en dit ging ook snel, een verbetering ten opzichte van eerdere jaren.

Op het terrein
Eenmaal binnen gingen we het terrein verkennen, ik was gelijk onder de indruk van het decor met veel metalic atributen. De toiletten waren in het midden van het terrein, wederom geen lange wachttijd en het was super fijn dat het normale toiletten waren. Awakenings loopt in die zin al jaren voor op andere festivals waar nog steeds dixies staan. Er waren 6 stages en iets minder veel grote dj's, maar toch een aantal van mijn favorieten. Het was tof om te horen dat deze stages benoemt waren naar belangrijke jaartallen voor Awakenings. We begonnen bij Area 97, de zon scheen volop en weerkaatste in het gespiegelde decor, wat allemaal in dezelfde stijl was. Het fijne aan dit festival was de overzichtelijkheid, je kon even naar de toilet lopen en daarna alsnog je vrienden terug vinden. Het was een grote en nog steeds professionele stage, maar je kon overal dansen wat een heel toegankelijk gevoel gaf. Ook waren er weer veel picknicktafels aan het water, waar vanuit je overzicht had over de twee grootste stages en in het zonnetje kon genieten van een hapje of een drankje. Hier waren we even aan het relaxen en eten. Ook wat het eten betrof was voor ieder wat wils en hadden wij lekkere frietjes gegeten. Rond een uur of 7 begon de muziek wat interessanter te worden, met weer een verassende set van Ihatemodels ging iedereen los. Een heerlijke hardtechno set die nog wel toegankelijk was voor mensen die normaal meer van house of trance zijn. De stage was niet heel groot en iedereen kon achter en om de dj booth staan, dit zorgde voor de intiemere sfeer. Waarbij de DJ's dicht bij het publiek staan en nog beter kunnen inspelen op het publiek. Je voelde hierdoor een bepaalde verbondenheid in het publiek. We sloten af bij 9x9 en hoewel dit een ''kleinere editie'' zou zijn merkte je niks af aan de kwaliteit, de belichting boven het podium in combinatie met de flashing lights die op de bomen naast de stage schenen zorgden voor een betoverend effect. Met een geweldige afsluitende set van 9x9 waar de menigte helemaal in werd op gezogen was dit de kers op de taart van deze al met al geweldige dag.

Ratings
Sfeer: 10/10, iedereen die hier was, was enthousiast over het concept en hoe het werd neergezet. Dit merkte je ook bij de artiesten en hoe ze draaiden
Line-up: 9/10,
Terrein: 10/10, overzichtelijk, precies de juiste grootte van stages als je het mij vraagt
Geluid: 8.5/10, vooral bij de Redbull stage heel goed.
Food & drinks: 9, niet te duur en geen lange rijen, genoeg keuze qua eten.
Toegankelijkheid en vervoer: 9/10, heel goed bereikbaar, snelle en veilige crowd control.

Overall rate: Zeker een 9/10!

Geschreven door: Evaroben

4 opmerkingen

Leuk verslag, ik was ook een beetje sceptisch juist omdat Awakenings 'oude stijl' zo vet is met die grote stages en decors. Upclose is een aangename variant, met super geluid, sfeer muziek en inderdaad lekker compact. Prima dat er nu twee totaal verschillende festivals zijn :-)
Heb me prima vermaakt. Lekker kleine opzet, goeie sets gehoord. Volgend jaar ben ik er graag weer bij.