Partyflock
 

TicketSwap viert jubileum DE AGENDA met speciale survivalgids en tips voor Koningsdag

gepubliceerd door , op
TicketSwap viert jubileum DE AGENDA met speciale survivalgids en tips voor Koningsdag
23 april 2024
OrganisatieTicketSwap Site
Op 27 april is het Koningsdag, dat ook dit jaar traditiegetrouw groots wordt gevierd. TicketSwap lanceert in het kader van onze nationale feestdag voor de eerste keer een survivalgids met essentiële tips over hoe je Koningsdag het beste doorkomt. Van het samenstellen van de perfecte outfit tot het vinden van de beste lokale eetgelegenheden: met de survivalgids wordt Koningsdag 2024 hoe dan ook een succes. Daarnaast brengt TicketSwap je op de hoogte van de meest populaire events verspreid door Nederland.

Groeiende interesse vanuit Frankrijk en Spanje
Gesloten feesten tijdens Koningsdag zijn vooral populair onder Nederlanders, blijkt uit de cijfers van TicketSwap. Meer dan 90% van de tickets voor de top 10 Koningsdag-evenementen op TicketSwap, wordt namelijk gekocht door Nederlanders. Toch trekt de feestdag ook genoeg internationale feestgangers. Zo lijkt het aantal Amerikaanse festivalgangers, vorig jaar nog op plek 2 in de top 5, de gesloten evenementen rondom Koningsdag steeds meer links te laten liggen. Daarentegen lijken fans uit Frankrijk en Spanje steeds vaker een ticket te kopen. Onder buitenlandse festivalgangers is Koningsdag nog altijd het populairst onder onze zuiderburen. Belgische festivalgangers voeren al drie jaar op rij de internationale top 5 aan.

De Koningsdag survivalgids
Om van Koningsdag een succes te maken voor zowel de doorgewinterde als onervaren feestvierders, lanceert TicketSwap voor het eerst een survivalgids met essentiële tips. De gids bestaat uit drie delen en geeft onder andere een opfriscursus over wat Koningsdag nou eigenlijk inhoudt. Ook bevat het praktische tips, een overzicht van de gezelligste cafés en beste adressen voor een midnightsnack na het feesten. De volledige survivalgids lees je hier.

De populairste events tijdens Koningsnacht en Koningsdag
Uit de data van TicketSwap blijkt dat men staat te trappelen om Koningsnacht en -dag te vieren. De meest populaire feestjes dit weekend vinden plaats in Amsterdam, Utrecht, Breda, Rotterdam, Best en Groningen. De meest felbegeerde tickets zijn kaarten voor de uitverkochte events Club Heart Broken en SOIA Koningsdag Fest in Utrecht, Intercell - DJ Heartstring in Amsterdam en Supersized Kingsday Festival. Het zijn die feesten waarvoor de meeste gebruikers van de TicketSwap-app hun ticket alerts aan hebben staan.

1-jarig bestaan DE AGENDA
Mocht je nog geen plannen hebben voor Koningsnacht en Koningsdag en inspiratie nodig hebben, lees dan DE AGENDA van TicketSwap. Met de speciale Koningsdag 2024-editie viert Ticketswap het 1-jarig jubileum van het ondersteunen van evenementenorganisaties en muziekfans met boeiende content. TicketSwap deelt daarmee elke maand de beste places to be in het land. Voor uitverkochte evenementen bestaat er een kans dat er nog tickets beschikbaar komen via TicketSwap. Daarvoor kan je een ticket alert aanzetten op de app of website, op de pagina van een evenement.