Partyflock
 
­ Nederland

DJ Dimitri geridderd voor bijdrage aan Nederlandse nachtcultuur

gepubliceerd door , op
© Dennis Bouman
DJ Dimitri geridderd voor bijdrage aan Nederlandse nachtcultuur
2 april 2024
ArtiestDimitri
LocatieParadiso Site
Op zondag 31 maart ontving DJ Dimitri tijdens zijn veertigste jubileum in Paradiso een koninklijke onderscheiding, overhandigd door de Amsterdamse wethouder van Kunst en cultuur en loco-burgemeester Touria Meliani. Dimitri is onderscheiden voor zijn uitzonderlijke prestaties en fundamentele bijdrage aan het ontstaan van de Nederlandse nachtcultuur.

"Je hebt met jouw muziek de harten van menigeen geraakt, je hebt mensen onvergetelijke avonden bezorgd, je bent een onafhankelijke kunstenaar met een eclectische stijl, die zich niet in een hokje laat plaatsen," zei loco-burgemeester Meliani in een afgeladen Paradiso bij het overhandigen van een lintje aan Dimitri Kneppers (59). Hij vierde daar dat hij veertig jaar in het dj-vak zit. Meliani vervolgde: "In jouw kielzog veroverde menig dj een wereldwijde schare fans en werd de Nederlandse dance-scene internationaal toonaangevend."

Dimitri geldt in Nederland en daarbuiten als een belangrijke grondlegger van de dj-cultuur. Hij was een van de eersten die house, techno, drum 'n bass en andere stijlen naadloos aan elkaar mixte ­– niet alleen qua tempo, maar ook qua harmonieën, waardoor geheel nieuwe composities ontstonden. Deze stijl van draaien was revolutionair en heeft meerdere generaties dj's geïnspireerd.

Met zijn toptien noteringen als eerste Nederlandse artiest in de DJMag Top 100 plaveide hij de weg voor de golf artiesten van eigen bodem die in daaropvolgende jaren de toonaangevende dj-chart domineerden. Dimitri heeft tijdens zijn loopbaan ook de nodige uitdagingen overwonnen. In 2013 verloor hij zijn onderbeen aan een levensbedreigende bacteriële infectie. Binnen vijf maanden stond hij weer achter de draaitafels.

"Hartverwarmend, ik ben overdonderd" zei een zichtbaar aangeslagen Dimitri. Uit Paradiso steeg een daverend applaus op. "Het waren veertig bewogen jaren. Voor deze avond ben ik diep in mijn collectie gedoken. De muziek die ik trof heeft me diep geraakt en ik kijk ernaar uit om deze emotionele reis met jullie samen te maken." Daarna deed Dimitri waar hij het beste in is: hij bracht de dansvloer in vervoering met een zes uur durende dj-set.

2 opmerkingen

 
Artiest {SHOWLIST artist 139117, 77270}
"He! Dimitri! Ik heb nu ook een houseplaatje gemaakt! Je vin' em vas goe, en je wil 'em vas remixe
Dan moeje 's eve luistere Dimitri!"
Uitspraak van actief op dinsdag 2 april 2024 om 15:24:
"He! Dimitri! Ik heb nu ook een houseplaatje gemaakt! Je vin' em vas goe, en je wil 'em vas remixe
Dan moeje 's eve luistere Dimitri!"

Haha hier zat ik nou ook precies aan te denken!

Alles naar de kloooooteeeee :)
laatste aanpassing