Partyflock
 
­ Nederland

Het Moment brengt op 20 juli

gepubliceerd door , op
Het Moment
25 januari 2024
Hiphopfestival Het Moment keert terug naar het kloppende hart van Brabant; de Spoorzone in Tilburg. Het rauwe terrein dient op 20 juli 2024 wederom als het epicentrum voor de Nederlandstalige hiphop. Grote hitkanonnen, opkomend talent en alles wat ertussen zit: de crème de la crème van de Lage Landen zal zich op die dag verzamelen voor een keur aan liveshows en dj-sets. De eerste tien acts – waaronder headliners Boef, Winne en Fresku – zijn alvast bekendgemaakt. Er volgen nog meer bevestigingen en headliners. De ticketverkoop start op vrijdag 2 februari om 16:00.

Vorig jaar beleefde Het Moment de eerste editie, waarbij het meteen 3500 bezoekers naar Tilburg trok. Een dag waarop het genre en haar makers gevierd werden. Dat doen ze dit jaar nog eens opnieuw met onder meer Boef, die eigenlijk geen introductie behoeft. Al sinds zijn Zonamo-sessie uit 2015 is hij een vaste waarde in de Nederlandse rapgame. Met zijn laatste album 'Luxeprobleem' bewees hij zowel de ultieme hitmaker te zijn als iemand die zijn pen zijn emoties kan laten vertegenwoordigen.

Winne is bekend van legendarische titels als 'Onoverwinnelijk', 'Winne Zonder Strijd' en 'Oprecht Door Zee', maar geldt ook al jarenlang als de grote verbindende factor van de Nederlandse hiphopscene. Met twee 'So So Lobi'-albums liet hij zien en vooral horen waarom de industrie beter af is als er samengewerkt wordt in plaats van op afzonderlijke eilandjes. Hij bundelde dan ook al meerdere malen de krachten met de eerlijke en Eindhovense Fresku, die dit jaar ook naar het Tilburgse festival komt. In 2023 verscheen de EP 'Leren Leven', een voorbode op het gelijknamige album dat nog moet verschijnen. Muziek om je aan vast te klampen, voor iedereen die het nodig heeft.

Verder maakt de organisatie bekend dat ook Reanny, Lusho, Kingsize, Cor, Deejay Abstract, ZWARTEWATER en Meneer C zullen optreden op zaterdag 20 juli. Het is nog maar het topje van de ijsberg. Meer dan de helft van het programma, waaronder een aantal extra headliners, moet nog worden aangekondigd. "Er heerst vooral online een consensus dat Nederlandse hiphop dying is. Met deze namen en nog wat verrassingen die we in petto hebben is komende zomer 'Het Moment' om het tegendeel te bewijzen. We gaan voor iedere rapliefhebber wat wils neerzetten, zodat we het veelzijdige en evoluerende karakter van het genre kunnen vieren. We hopen dat iedereen ready is om 2.0 te gaan met ons!"

Meer info over alle artiesten is te vinden op de website van Het Moment. Daar zijn vanaf vrijdag 2 februari, 16:00 ook de regular tickets verkrijgbaar voor € 35,-. Meer namen worden later bekendgemaakt.