Partyflock
 
­ Nederland

Awakenings brengt dansvloercultuur terug en lanceert nieuw festival
Awakenings Upclose

gepubliceerd door , op
Na jarenlang de grootste technofestivals te hebben georganiseerd, waagt Awakenings zich met de introductie van Awakenings Upclose aan een nieuw tijdperk. Dit festival, dat op 18 en 19 mei 2024 plaatsvindt, wordt intiemer qua opzet en gaat beyond the beats door het creëren van een intieme verbinding tussen de dansvloer en de artiesten. Het is een bewuste verschuiving van grootschalig naar persoonlijk.

Terugkerend naar hun roots in Houtrak (Spaarnwoude-park), hun Holy Ground, waar vele jaren geleden de eerste edities van Awakenings Festival plaatsvonden, belooft dit festival een meeslepende reis buiten Awakenings' gevestigde technospectrum. Awakenings zoekt de progressieve randen op van hun technosound met artiesten als Donato Dozzy, FJAAK, Overmono (dj) en Marlon Hoffstadt. Verwacht een combinatie van technozwaargewichten die experimenteren met verschillende sounds, underground favorieten, 16 avant-garde b2b's en meer dan 25 debutanten. Awakenings Upclose is het sluitstuk van de voortdurend evoluerende technocirkel van Awakenings.

Awakenings Upclose verplaatst de focus van een op artiesten gerichte setting terug naar dansvloercultuur. Het creëren van een intiem en oprecht eerbetoon aan hun roots op de Amsterdamse Holy Ground. Het festival nodigt liefhebbers uit om nauw verbonden te raken op de dansvloer en de traditionele barrières tussen artiest en fan af te breken. Ervaar artiesten en mede-technoliefhebbers dichterbij dan ooit tevoren bij Awakenings. Awakenings Upclose staat als een getuigenis van Awakenings' roots in techno en de moderne interpretatie die voortkomt uit diezelfde roots.

Voorbij Headliners: een experiment in verkenning
Awakenings Upclose draait niet om de grandeur van headliners; het draait om je onderdompelen in een verkenning van nieuw en oud, een verbreed technohorizon binnen de puurste essentie van het genre. Het festival heeft tot doel de technobeleving te intensiveren, een sonische reis zonder beperkingen van conventies. Ervaar technomagicians Colin Benders × Speedy J b2b voor het eerst live op het podium en talloze andere ongeziene b2b's zoals ROD × Stranger, Gigi FM × Kanding Ray, Perc × Wallis (live) en Amoral & Beste Hira. Verwacht opmerkelijke sets, zoals Joris Voorn die zijn fans trakteert op een 'trip to galaxy' waar hij zich richt op hypnotiserende, energieke techno, en een speciale house set door Nina Kraviz. Ook fans van het hardere technogeluid worden bediend met sets van 999999999, Rebekah, AnD, I Hate Models en Azyr. Meer dan 25 artiesten zullen voor het eerst op Awakenings spelen, zoals Marlon Hoffstadt, Funk Assault, Polar Inertia (live), Azyr en Marie Montexier, om er maar een paar te noemen. Voor degenen die snakken naar een intenser en groovyer geluid, zal Upclose alle juiste snaren raken.

Intiem, maar groots in productie
Verwacht niets minder dan de kenmerkende, impactvolle productie die synoniem staat voor Awakenings, maar verken een intiemere setting waarin je je kunt onderdompelen in je omgeving. Awakenings Upclose is een ervaring die misschien kleiner van opzet is, maar een blijvende indruk achterlaat, connecties smeedt tussen artiest en fan via innovatieve stagedesigns en de festivalervaring verhoogt met lichtkunstinstallaties.

Een intieme aangelegenheid: intieme verbindingen op de dansvloer
Upclose is een hechte ontmoeting tussen techno en degenen die dit genre zo liefhebben. Awakenings Upclose biedt ruimte voor het publiek om in te zoomen, te focussen en zich te concentreren op de kracht van de dansvloer, want daar komen we tot leven.

Behoud van de essentie, verwelkomen van het nieuwe
Aan Awakenings' geliefde Awakenings Festival-community, vrees niet – Awakenings behoudt de ziel van Awakenings terwijl ze een nieuw hoofdstuk introduceren. Voor degenen die eerder met hen hebben gedanst, belooft Awakenings Upclose dezelfde passie voor muziek, maar nu met een persoonlijkere touch. Awakenings nodigt je uit om deel uit te maken van deze evolutie.

1 opmerking