Partyflock
 
­ Nederland

Housequake, Chuckie, Gregor Salto e.a. bij History of House in Eindhoven

gepubliceerd door , op
Housequake
25 januari 2024
FeestHousequake · History of House
 
Datumzaterdag 6 april 2024
LocatieVibes Site
Op 6 april komen houselegendes Roog & Erick E naar VIBES in Eindhoven (voormalig Beursgebouw) voor de grootste indoor-editie van Housequake's History of House. En ze komen niet alleen, want prominente namen uit meer dan twintig jaar house-geschiedenis, staan ook op het affiche, zoals Chuckie, Gregor Salto, Funkerman, Lucien Foort, Jeroenski en de MC's Mitch Crown en DiVine. Zij brengen de grootste hits van toen en nu ten gehore.

Erick E en Roog treden al twintig jaar gezamenlijk op onder de naam Housequake. Ze hebben het jubileum uitgebreid gevierd in 2023 met Housequake; 20 years of house. In aansluiting op deze uiterst succesvolle tour lanceren zij samen met hun manager Leonieke Smit het nieuwe concept History of House, dat garant staat voor de grootste hits uit de geschiedenis van 20 jaar house. Daarnaast is er entertainment, visuals en CO2 ter verhoging van de feestvreugde te verwachten.

Chuckie is sinds 2000 niet meer weg te denken van de nationale en internationale podia. Hij is de grondlegger van Dirty Dutch. Aan het begin van deze eeuw boekte hij veel succes met het concept in binnen- en buitenland. Chuckie heeft ook diverse hits en remixes voor onder meer David Guetta, Enrique Iglesias en The Partysquad op zijn naam staan. Bij een van zijn hits werkte hij samen met Gregor Salto die ook naar Eindhoven komt. Salto staat bekend om zijn eigen geluid: house met een tropisch tintje. Samen met Pitbull wist hij in 2013 een Latin Grammy binnen te slapen. Daarvoor brak hij internationaal al door met een remix op een album van Mariah Carey.

De uit Breda afkomstige Funkerman behaalde diverse keren de hitlijsten met zijn nummers. Met Speed Up bereikte hij de 19e positie en stond hij acht weken vermeld in de Top 40, terwijl Wheels in Motion (met Fedde Le Grand) een week korter in de lijst stond en de 15e plaats bereikte. Samen met Fedde Le Grand en producer Raf Jansen is hij één van de oprichters van Flamingo Recordings. Lucien Foort debuteerde al op 14-jarige leeftijd achter de draaitafels en had in 1991 al een wereldhit met Quadrophonia. Dat nummer maakte hij destijds met Olivier Abbeloos met wie hij ook de gelijknamige band vormde. Foort maakte ook naam als DJ bij BNNVARA en is vandaag de dag nog regelmatig op festivals als Thuishaven te bewonderen. DJ en producer Jeroenski was in 2008 verantwoordelijk voor twee van de grootste anthems (Back Once Again en Your Mind is Twisted) die het in Nederland maar ook ver daarbuiten goed deden. Zijn carrière bracht hem dan ook op vrijwel elk continent, maar op 6 april dus in Eindhoven.

Na de editie op 6 april in Vibes is History of House te beleven in onder andere Alkmaar, Tilburg, Deventer (nieuw, Burgerweeshuis), Bloemendaal en ook bij Mezz Breda, Tivoli Utrecht en veel meer.

Koop je tickets via Store ticketing.