Partyflock
 
­ Nederland

Housequake presenteert History of House

gepubliceerd door , op
Housequake
30 november 2023
FeestHistory of House · Housequake
 
Datumvrijdag 8 maart 2024
LocatiePodium Victorie Site
FeestHousequake · History of House
 
Datumvrijdag 15 maart 2024
LocatieSmederij Site
FeestHousequake · History of House
 
Datumvrijdag 29 maart 2024
LocatieBurgerweeshuis Site
FeestHousequake · History of House
 
Datumzaterdag 30 maart 2024
LocatieFuel Site
Erick E en Roog komen zaterdag 6 april naar Vibes in Eindhoven met hun nieuwe concept History of House. Na de uiterst succesvolle tour Housequake: 20 years of house is History of House een nieuw concept uit de koker van Roog, Erick E en hun manager Leonieke Smit. Tijdens het avondvullende History of House worden de hoogtepunten van de afgelopen twintig jaar house ten gehore gebracht. Eind januari wordt de complete, veelbelovende line up bekend gemaakt.

Erick E en Roog treden al twintig jaar gezamenlijk op onder de naam Housequake. Ze hebben het jubileum uitgebreid gevierd in 2023 met Housequake; 20 years of house. De mannen voldoen met de komst van History of House naar Vibes aan een regelmatig terugkerende vraag vanuit Eindhoven, waar ze tot 2012 jaarlijks zo'n 15000 bezoekers verwelkomden bij hun Housequake festival.

Roog en Erick konden overal waar zij hun grootste hits van de afgelopen jaren presenteerden, rekenen op enthousiaste reacties. Daardoor kwam ook langzamerhand het idee rondom History of House opborrelen. Roog: "Het was mooi om te zien dat we niet alleen fans van het eerste uur voor de stage zagen, maar dat er ook een hele nieuwe generatie kwam genieten van onze optredens. Het publiek bestond onder meer uit tieners maar ook oudere jongeren."

Het succes van de tour resulteerde in "de geboorte" van History of House. Erick E: "We liepen al wat langer rond met dat idee, maar hebben het nu serieus uitgewerkt. Er zijn weinig plekken waar de 35/40+-generatie uit kan gaan. Tenzij ze tussen de tieners en twintigers terecht willen komen. History of House is een event waar mensen 'onder ons' met leeftijdsgenoten kunnen socializen. Wij brengen underground hits uit de tijd van de Sneakerz, Now & Wow, RUSH, Nope is Dope en natuurlijk Housequake. Dat doen we samen met bekende DJ's die ook al zo'n twintig jaar op nationale en internationale podia optreden."

History of House staat garant voor de grootste hits uit de geschiedenis van 20 jaar house, maar daarnaast ook entertainment, visuals en CO2 ter verhoging van de feestvreugde. Na de aftrap op 6 april in Vibes in Eindhoven is History of House te beleven in onder andere Alkmaar, Tilburg, Deventer (nieuw, Burgerweeshuis), Bloemendaal, Eindhoven (nieuw, Vibes) en zullen ook terugkeren bij Mezz Breda, Tivoli Utrecht en veel meer.

1 opmerking

History of house noemen en beginnen toen het dood was. Vele substromingen hadden zich afgesplitst en de scene leunde meer op urban/elektro dan op house.