Partyflock
 
­ Nederland

Willie Wartaal brengt in 2024 zijn eerste solo boek uit

gepubliceerd door , op
Willie Wartaal brengt in 2024 zijn eerste solo boek uit
3 november 2023
Het jaar is nog niet afgelopen, maar Willie Wartaal (aka Wiwa) mag al terugkijken op een jaar vol mooie momenten als artiest. Hij maakte zijn theaterdebuut en stond in uitverkochte theaters met zijn allereerste solo-voorstelling.

Wiwa bracht na 5 jaar pauze een nieuw #1 album met De Jeugd van Tegenwoordig uit. Hun Lowlands optreden was de drukst bezochte show van het festival, werd door 3voor12 verkozen tot #1 show van dat weekend en is op Youtube de meest bekeken live registratie van Lowlands 2023.

Afgelopen festivalseizoen kon je hem ook als dj tegenkomen, onder andere op Rock Werchter (B) en Amsterdam Open Air. Tegen het einde van de zomer stond Wartaal centraal in het programma VPRO's On Stage, waar hij zijn muzikale invloeden een podium mocht bieden.

Kort daarop kondigde Wiwa aan dat zijn theatershow wegens succes in reprise gaat en zojuist liet de artiest via zijn social media kanalen weten dat er volgend jaar een boek uitkomt via uitgeverij Luitingh-Sijthoff, gebaseerd op verhalen uit zijn voorstelling en jeugd.

Moederdag - het boek

Het boek dat Wiwa aan het schrijven is wordt door Luitingh-Sijthoff omschreven als 'het boek dat iedereen en z'n moer wil lezen'. Net als duizenden andere kinderen groeide hij op in een moeilijke thuissituatie.

Wartaal vertelt over zijn uitdagende jeugd in een huis waar vaak meer drugs dan eten aanwezig was, tot aan zijn dj jaren in Portugal en de opkomst van zijn roem met De Jeugd van Tegenwoordig. 'Moederdag' is een rauw, ontwapenend en eerlijk boek vol coming-of-age verhalen die zowel tragisch als hilarisch zijn. Met foto's, cartoons en staafdiagrammen. Het is ook een boek vol humor, levenslessen en tips over gezondheid en psychologie.

De verhalen in het boek zijn een vervolg op zijn gelijknamige theatervoorstelling, waarmee Wartaal in 2023 landelijk in uitverkochte theaters stond. De voorstelling is in het voorjaar van 2024 opnieuw in Nederlandse en Belgische theaters te zien. Tickets zijn beschikbaar via www.wiwa.sex.