Partyflock
 
­ Nederland

Central Park is klaar voor vijfde editie
en plant samen met bezoekers ruim 1000 bomen

gepubliceerd door , op
Nog iets minder dan een maand en dan is het zover: de vijfde editie van Central Park Festival! Op zaterdag 17 en zondag 18 juni keren ruim 30.000 bezoekers terug naar Park Transwijk voor het grootste en groenste festival van Midden Nederland. Niemand minder dan Anouk zal na vijf jaar weer terug te vinden zijn op het Utrechtse podium. Ook Goldband mag niet ontbreken. Deze razend populaire stukadoors uit Den Haag zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse festivalscéne.

Central Park boekt de top aan artiesten van de Nederlandse popmuziek. Dit jaar zullen namen als Suzan & Freek, Antoon, Maan, Flemming, De Jeugd van Tegenwoordig, Son Mieux, Rondé en Blanks de Mainstage overnemen. Nieuw deze editie is de 'Rose Garden', een area waar je wordt ondergedompeld in 'House' en 'Disco' classics.

Naast het muzikale programma onderscheidt Central Park zich door de extra aandacht aan sfeer en beleving. Verwacht betoverende paden langs hoge bomen en veel aandacht voor natuur en omgeving. Ontdek de mooiste plekken van Park Transwijk vanuit het reuzenrad of vanuit de zwanenbootjes. Laat zintuigen prikkelen in de picknickweide en geniet van een breed aanbod aan foodtrucks. Onder anderen 'Karma Kebab' – bekend van de duurzame, vegan, festival snack – zal bezoekers dit jaar doen stralen.

Sinds vorig jaar is er een tweede dag bijgekomen, de zondag, waar álle leeftijden welkom zijn. Op deze dag komen jong en oud samen om met elkaar te genieten van alles wat er te beleven is op Central Park. Op zaterdag geldt er een minimum leeftijd van 18 jaar.

Middenin de groene oase van hartje Utrecht is Central Park trotse partner van Trees For All. Bezoekers kunnen er bij het kopen van een festivalticket voor kiezen om in de laatste stap van het bestelproces een boom te planten. Van alle bomen die via Central Park gedoneerd worden, wordt de helft in het Groene Woud geplant en de andere helft in Borneo. De teller staat inmiddels op ruim 1.000 bomen. Ook op het terrein zullen diverse activiteiten te vinden zijn om zo te kunnen doneren.